در حافظه موقت ذخیره شد...
لزوم تقویت نقش نظارتی سازمان بورس برای افزایش شفافیت در اقتصاد
وی اظهار داشت: به نظر من نمیتوان به کسی که از این شرایط در راستای سودآوری و منفعت خودش گام برمیدارد انتقاد کرد، چراکه از دیدگاه اقتصادی، نمیتوان و نباید کسی را در این حوزه محدود کرد که از منافع خودش استفاده نکند یا برخلاف منافعش عمل کند، در حالی که از نظر حقوقی، اخلاقی و یا سیاسی، به این پدیده فساد اقتصادی گفته میشود.
نصیری یکی از پیامدهای دو نرخی شدن را خروج بخش کشاورزی از بازار سرمایه و انجام معاملات در خارج از این بازار و بدون شفافیت عنوان کرد و افزود: آثار سوء این پدیده در تمام نهادههای پتروشیمی، پالایشگاهی، فلزات و انرژی نیز کاملاً نمایان است.
این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: همچنین عدم اطلاعرسانی بهموقع مصوبه افزایش نرخ خوراک پتروشیمیها طی هفتههای اخیر باعث ایجاد جو منفی در بازار سهام شد.
وی با بیان اینکه سازمان بورس همواره متولی نظارت بر شرکتها در راستای افشای اطلاعات بوده است، گفت: چنانچه شرکتی اطلاعاتش کامل نباشد، یا توسط سازمان بسته میشود و یا سازمان از بازگشایی آن امتناع میکند.
نصیری بیان کرد: با وجود حساسیتی که سازمان بورس نسبت به رصد و پیگیری شفافیت بازار دارد، اما به نظر بنده از دست رفتن استقلال سازمان طی سالهای اخیر و تصمیمگیری در حوزه بازار بهواسطه وزارت اقتصاد و دارایی، باعث شده که سازمان نتواند همچون گذشته درمورد نهادهای مالی که اینگونه تخلف میکنند اظهارنظر کرده و قوانین سختگیرانهای را برایشان اعمال کند. از این رو لازم است شرایط برای افزایش قدرت عمل سازمان بورس در نظارت بر افشای اطلاعات شرکتها افزایش یابد. وی اظهار داشت: عملکرد دولت بهصورت تعزیراتی در راستای تثبیت قیمتها باعث زیان بخش خصوصی خواهد شد. بخش دولتی نیز یا به این شرایط تن نمیدهد و یا مدیر آن بخش استعفا خواهد داد.
این کارشناس بازار سرمایه راهکار جلوگیری از سوءاستفادههای اقتصادی را شفاف و آزاد بودن بازار سرمایه دانست و گفت: تمامی معاملات از جمله حاملهای انرژی، کالاهای کشاورزی و... باید در بازار سهام و به دور از قیمتگذاریهای دستوری صورت بگیرد.