صفحات
  • صفحه اول
  • کلان
  • اصناف و تشکلها
  • انرژی
  • تولید
  • زیرساخت
  • بازار
  • صفحه آخر
شماره دویست و شصت و چهار - ۱۹ تیر ۱۴۰۳
روزنامه ایران اقتصادی - شماره دویست و شصت و چهار - ۱۹ تیر ۱۴۰۳ - صفحه ۳

اتحادیه صنایع دستی و اشیای قدیمی

صنایع دستی و اشیای قدیمی از جمله محصولات و وسایلی هستند که طرفداران خاص خود را دارند، به طوری که این علاقه‌مندی تنها در مرزهای جغرافیایی کشور خلاصه نشده و افراد بسیاری در سایر کشورها نیز به این نوع وسایل و تولیدات علاقه‌مند هستند. برخی کشورها از این حوزه به منظور ارز‌آوری به کشور خود بهره می‌برند. در واقع این امر به اندازه‌ای ملموس است که می‌توان گفت صنایع دستی علاوه بر اینکه نمایانگر فرهنگ کشورهاست، یکی از بهترین راه‌ها برای افزایش درآمد ارزی هر کشور محسوب می‌شود. از سوی دیگر این بخش یکی از اشتغالزاترین حوزه‌های اقتصادی است که در آن افراد زیادی در بخش تولید و فروش مشغول فعالیت هستند. ایران در زمینه صنایع دستی و اشیای قدیمی در جهان قدمت و تنوع بالایی دارد، به طوری که داخل کشور نیز میزان فروش چنین محصولاتی قابل‌توجه است، از همین‌رو به منظور ساماندهی فروشندگان این بخش اتحادیه‌ای با عنوان صنایع دستی و اشیای قدیمی در اتاق اصناف تشکیل شده و این اتحادیه بیش از نیم‌قرن سابقه داشته و سال تأسیس آن 1350 است. بر اساس اعلام رئیس اتحادیه صنایع دستی و اشیای قدیمی، 700 فروشنده صنایع دستی و 78 فروشنده اشیای قدیمی در این صنف فعال هستند. همچنین تمام رسته‌های صنایع دستی بجز فرش زیرمجموعه این اتحادیه به شمار می‌رود.

حدیث حدادی
خبرنگار

 

اجباری شدن حضور بازرس اتحادیه فروشندگان و تولیدکنندگان لوازم یدکی خودرو در بازرسی‌های دستگاه‌های نظارتی


رئیس اتحادیه فروشندگان و تولیدکنندگان لوازم یدکی خودرو و ماشین‌آلات تهران در گفت‌و‌گو با «ایران اقتصادی» عنوان کرد: این اتحادیه تأمین کننده کالاهای استراتژیک در صنعت خودرو است که شامل تأمین لوازم یدکی برای ماشین‌های سنگین، سبک و ماشین‌آلات می‌شود. این اتحادیه جزو صنوف سرمایه‌بر در اقتصاد محسوب می‌شود که دارای 10 کمیسیون فعال است. 5 کمیسیون آموزش، بازرسی، فنی، حل اختلاف و شکایات به صورت تکلیفی و 5 کمیسیون دیگر را خود اتحادیه به منظور رفاه بیشتر اعضا در نظر گرفته است. این کمیسیون‌ها شامل رفاهی، مالیات، راهبردی و برنامه‌ریزی، شوراها و تلفیق هستند که هر کدام دارای 5 عضو می‌باشند.
احمد حسینی افزود: هیأت مدیره جدیدی که از دو سال گذشته مسئولیت کار به آنها واگذار شده، نگاه متفاوتی دارند به طوری که اهداف مرتبط به ایجاد اتحاد و انسجام میان اعضای صنف را در هیأت مدیره دنبال کند. یکی از اقدامات صورت گرفته توسط اتحادیه به منظور سهولت کار اعضا، برگزاری کلاس‌های آموزشی با موضوع مالیات و کسب و کار است. علاوه بر آن اتحادیه فروشندگان و تولیدکنندگان لوازم یدکی خودرو و ماشین‌آلات تهران در اسفند ماه سال گذشته سمیناری با عنوان چشم‌انداز کسب و کار در سال 1403 و همایش صلاحیت حرفه‌ای را برگزار کرد. در حال حاضر اتحادیه در حال بررسی اعضا می‌باشد تا نیازسنجی کرده و آموزش‌های لازم را برای اعضا در نظر بگیرد. در این راستا تفاهمنامه‌ای نیز با دانشگاه علمی کاربردی امضا کرده‌ایم تا بتوانیم آموزش لازم را به اعضای این صنف بدهیم.
وی تأکید کرد: تاکنون فاز اول اتوماسیون اتحادیه فروشندگان و تولیدکنندگان لوازم یدکی خودرو و ماشین‌آلات تهران صورت گرفته که تا یک سال آینده فاز نهایی آن به اتمام رسیده و همه امور مربوط به اعضای صنف به صورت کاملاً سیستمی انجام می‌شود. یکی از چالش‌هایی که فعالان این صنف با آن مواجه هستند، مربوط به حوزه مالیاتی است که اتحادیه در راستای برطرف کردن آن نمایندگان و مشاورانی را در نظر گرفته تا بتوانند اعضا را در این خصوص راهنمایی کنند. یکی از مشکلات واحدهای صنفی این اتحادیه در سال‌های اخیر این بود که سازمان‌های نظارتی بدون هماهنگی با اتحادیه به واحدهای صنفی مراجعه کرده و بازرسی صورت می‌گرفت که با تلاش‌های اتحادیه و پیگیری‌های متداول این مشکل برطرف شد به طوری که در حال حاضر بازرسی‌ها با حضور یک بازرس از اتحادیه صورت می‌گیرد.
حسینی تصریح کرد: این اتحادیه در حوزه‌های فرهنگی و اجتماعی نیز فعالیت دارد به طوری که با همکاری اعضای صنف موفق شد در ماه مبارک رمضان و عید نوروز بسته‌های معیشتی 2 میلیون تومانی را میان نیازمندان توزیع کند. علاوه بر آن با همت فعالان صنف فروشندگان و تولیدکنندگان لوازم یدکی خودرو هر هفته هزار غذای گرم میان نیازمندان توزیع می‌شود. همچنین اتحادیه فروشندگان و تولیدکنندگان لوازم یدکی خودرو در حوزه فرهنگی نیز اقداماتی انجام داده که یکی از آنها برگزاری اعیاد و مراسم مذهبی در سه مسجد بوده است.

 

پیگیری اتحادیه سازندگان و فروشندگان طلا، جواهر، نقره و سکه در خصوص فروش طلای دست دوم به نتیجه رسید

رئیس اتحادیه سازندگان و فروشندگان طلا، جواهر، نقره و سکه در گفت‌و‌گو با «ایران اقتصادی» بیان کرد: سامانه جامع تجارت الکترونیک یکی از بخش‌هایی است که مشکلات متعددی را برای اعضای فعال این اتحادیه ایجاد کرده است. در همین راستا اتحادیه با پیگیری و برگزاری جلسات متعدد موفق شد تا اصلاحاتی در این سامانه ایجاد کند. در حال حاضر نیز همچنان اتحادیه در این خصوص پیگیر است.
نادر بذرافشان افزود: ضرایب مالیاتی که برای حوزه صنعت در نظر گرفته شده درصد قابل توجهی است. از همین رو اتحادیه سازندگان و فروشندگان طلا، جواهر، نقره و سکه به منظور کاهش آن در حال پیگیری است که برای دستیابی به این امر قصد دارد جلساتی را با کارگروه‌های تخصصی برگزار کند.
رئیس اتحادیه سازندگان و فروشندگان طلا، جواهر، نقره و سکه گفت: یکی از مواردی که به صورت تخصصی مورد بررسی قرار گرفت و مشخص شد آسیب‌های جدی را برای افراد متقاضی ایجاد می‌کند، مربوط به فروش طلای دست دوم است. با پیگیری‌ها و جلساتی که اتحادیه با بخش‌های مربوطه داشته ممنوعیت معامله آن اعلام شد و صاحبان کسب و کارهایی که جواز مرتبط با آن را داشته‌اند مکلف هستند طی یک ماه برای تغییر رسته خود به اتحادیه مراجعه کنند.
بذرافشان عنوان کرد: از دیگر اقدامات اتحادیه می‌توان به در نظر گرفتن بیمه تکمیلی برای اعضا اشاره کرد که به صورت اختیاری می‌باشد. علاوه بر آن در این اتحادیه کمیسیون‌های رسیدگی به شکایات، حل اختلاف، بازرسی و فنی آموزش فعالیت داشته و جلسات مختلفی را به صورت هفتگی برگزار می‌کنند. همچنین بخش بازرسی اتحادیه سازندگان و فروشندگان طلا، جواهر، نقره و سکه نیز فعال بوده و به صورت مداوم از اصناف این حوزه بازرسی می‌کنند.

 

اتحادیه تولیدکنندگان و فروشندگان کالای کشباف و جوراب پیگیر بازسازی و نوسازی ماشین‌آلات

رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و فروشندگان کالای کشباف و جوراب در گفت‌و‌گو با «ایران اقتصادی» عنوان کرد: این اتحادیه در رسته‌های مختلف لباس‌های زنانه، مردانه و بچگانه فعالیت می‌کند. در واقع صنعت بافت به سه دسته سیستم بافت تار و پود، سیستم بافت سلولزی و سیستم بافت حلقه‌ای تقسیم می‌شود. بافت تار و پود همان پارچه‌بافی بوده و سیستم سلولزی بافت موکت و نمد را شامل می‌شود.
علی اصغر بهبهانی بیان کرد: یکی از مشکلات مهم این اتحادیه تأمین مواد اولیه برای اعضا است زیرا بخشی از این مواد اولیه وارداتی می‌باشد که با کمبود آن در کشور مواجه هستیم. در واقع برای برطرف کردن نیاز این بخش تولیدی لازم است سالانه حداقل 100 هزار تن مواد اولیه وارد کشور شود. تاکنون نیز به علت همین کمبود با تعطیلی برخی از واحدهای تولیدی مواجه بوده‌ایم. علاوه بر آن واحدهای تولیدی که در حال حاضر فعال هستند تنها با 50 درصد نیروی خود فعالیت دارند که علت اصلی کاهش ظرفیت آنها کمبود مواد اولیه است.
وی افزود: در این راستا با دفتر نساجی که تحت نظر وزارت صمت است و همچنین با ریاست جمهوری جلسات مختلفی داشته و تا حدودی این مشکل را برطرف کرده‌ایم. در حال حاضر اتحادیه تولیدکنندگان و فروشندگان کالای کشباف و جوراب به منظور بازسازی و نوسازی ماشین‌آلات این صنف جلسات متعددی با وزارت صمت داشته‌ که هنوز به نتیجه نرسیده و در حال پیگیری آن هستیم.
بهبهانی تصریح کرد: براساس قانون نظام صنفی، این اتحادیه دارای 5 کمیسیون حل اختلاف، شکایات، فنی، آموزش و بازرسی است که به صورت مداوم فعالیت خود را انجام می‌دهند. علاوه بر آن اگر اعضای صنف تولیدکنندگان و فروشندگان کالای کشباف و جوراب در حوزه مالیاتی با مشکلاتی مواجه باشند، می‌توانند از کارشناسان حاضر در اتحادیه، مشاوره رایگان دریافت کنند. این اتحادیه به منظور ایجاد شرایط مطلوب برای اعضای خود بیمه تکمیلی را برای فعالان این صنف در نظر گرفته که اعضا می‌توانند در صورت تمایل از آن استفاده کنند. یکی دیگر از اقدامات این اتحادیه برگزاری کلاس‌های آموزشی برای اعضا با موضوعاتی همچون صادرات، عملکرد بین بازار و تولید کننده و... است.

 

شکایات از اتحادیه تعمیرکاران خودرو در 3 شعبه
درجه‌بندی شده رسیدگی می‌شود

رئیس اتحادیه تعمیرکاران خودرو در گفت‌و‌گو با «ایران اقتصادی» بیان کرد: افرادی که قصد دریافت جواز کسب و کار از این اتحادیه را دارند باید در واحد آموزش ثبت‌نام کرده و در واحدهای تئوری و عملی‌ای که در نظر گرفته شده شرکت کنند. در این کلاس‌های آموزشی اساتید برتری از کشور حضور دارند که فصل‌هایی همچون مشتری‌مداری، فنی، مکاسب و... را آموزش می‌دهند. یکی از اقدامات این اتحادیه رسیدگی به شکایات مردمی است که شکایات در سه شعبه درجه‌بندی شده و به آنها رسیدگی می‌شود.
علیرضا نیک‌آیین اظهار داشت: از جمله بخش‌های فعال در اتحادیه تعمیرکاران خودرو، وجود شورای حل اختلاف است که مشکلات بین صنوف و اعضا را مورد بررسی قرار داده و تلاش می‌کند آنها را برطرف کند. همچنین در این اتحادیه کمیسیونی در خصوص بیمه و مالیات وجود دارد که مشکلات اعضا در این راستا را با مشاوره حل و فصل می‌کند.
وی تصریح کرد: یکی از اقداماتی که اتحادیه تعمیرکاران خودرو انجام می‌دهد بازدید از شرکت‌های تولیدکننده قطعات یدکی فعال در داخل کشور است که معمولاً در این بازدیدها برخی از اعضا نیز به منظور آموزش حضور دارند. علاوه بر این اتحادیه به منظور رفاه بیشتر اعضای خود بیمه تکمیلی را به صورت اختیاری برای اعضا در نظر گرفته که فعالان این صنف می‌توانند از آن بهره‌مند شوند.

 

برگزاری بیش از 200 جلسه در خصوص استاندارد‌های ملی و بین‌المللی در اتحادیه کشوری آسانسور، پله برقی و خدمات وابسته

رئیس اتحادیه کشوری آسانسور، پله برقی و خدمات وابسته در گفت‌و‌گو با «ایران اقتصادی» اظهار داشت: فعالیت اعضای این اتحادیه مستقیماً با ایمنی مردم در ارتباط است. کمیسیون فنی این اتحادیه در 6 ماه گذشته بیش از 200 جلسه در خصوص استاندارد‌های ملی و بین‌المللی برگزار کرده که هدف از برگزاری آنها استفاده از استانداردهای روز دنیاست. با توجه به اینکه این حرفه یکی از مشاغل پرخطر در کشور به شمار می‌رود، اتحادیه به منظور کاهش خطر برای فعالان آن، کلاس آموزشی برای کارکنان برگزار می‌کند تا خطرات احتمالی به حداقل برسد.
عباس ابریشمی تأکید کرد: افرادی که قصد دریافت مجوز کسب و کار از این اتحادیه را دارند باید در آزمون‌هایی که با همکاری مرکز آموزش وزارت صمت برگزار می‌شود، شرکت کنند. این آزمون با نظارت کامل و به صورت آنلاین در کل کشور برگزار می‌شود؛ به این صورت که آزمون اخذ مجوز کسب و کار به صورت آنلاین ماهی دوبار در تهران و ماهی یک بار در سایر استان‌ها برگزار می‌شود.
وی گفت: در ماه جاری اولین کنگره بین‌المللی آسانسور با حضور 700 عضو داخلی و 4 میهمان خارجی برگزار شد که در آن مقاله‌های فنی در زمینه تکنولوژی‌های جدید آسانسور ارائه شد. یکی دیگر از اقدامات اتحادیه کشوری آسانسور، پله برقی و خدمات وابسته، آموزش مسائل مالیاتی برای اعضا به صورت رایگان و اختیاری بوده که با برگزاری کلاس‌های متعدد، آموزش لازم به اعضا داده شده است. همچنین این اتحادیه با حداقل قیمت، بیمه تکمیلی و بیمه مسئولیت را برای اعضا در نظر گرفته است. با توجه به اینکه فعالیت در بخش آسانسور یکی از مشاغل پرخطر محسوب می‌شود، واحد‌های آسانسوری باید بیمه مسئولیت داشته باشند تا در مواقع بروز اتفاق برای پرسنل یا افراد داخل کابین از آن استفاده کنند.
ابریشمی عنوان کرد: یکی از اقدامات مهم اتحادیه کشوری آسانسور، پله برقی و خدمات وابسته، رسیدگی به شکایات است که در این راستا هر هفته حداقل به 50 شکایت رسیدگی کرده و همکاران متخلف را به سازمان تعزیرات معرفی می‌کنیم. همچنین برای رسیدگی به این امر در 23 استان 7 دفتر شورای حل اختلاف مستقر هستند تا به شکایت‌های مشتریان رسیدگی کنند.

 

اغلب امور اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی تهران به صورت آنلاین انجام می‌شود

رئیس اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی تهران در گفت‌و‌گو با «ایران اقتصادی» عنوان کرد: از زمانی که در این اتحادیه مشغول به فعالیت شده‌ام با برنامه‌ریزی و تلاش موفق شده‌ایم سیستم عملکرد اتحادیه را از حالت سنتی به آنلاین تغییر دهیم. در همین راستا، در حال حاضر سیستم دریافت و تمدید جواز کسب و کار برای فعالان صنف به صورتی الکترونیکی صادر می‌شود. علاوه بر آن بازرسی‌ها به تعداد محدود به صورت حضوری است و اغلب به صورت آنلاین و الکترونیکی انجام می‌شود.
اسداله کارگر گلشن‌آبادی افزود: در میان 140 اتحادیه فعال در اصناف جزو 5 اتحادیه‌ای هستیم که دارای سایت فعال می‌باشد. همچنین یکی دیگر از اقداماتی که تاکنون در این اتحادیه صورت گرفته مربوط به ساختمان اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی تهران می‌شود که در آن بازسازی کلی انجام شده است.
کارگر گلشن‌آبادی گفت: اتحادیه برای اعضای خود بیمه تکمیلی را در نظر گرفته که همه اعضا می‌توانند به صورت اختیاری از آن استفاده کنند. علاوه بر آن در اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی تهران دوماه یک بار جلساتی با عنوان انتقادات و پیشنهادات به منظور ارتقای کیفیت فعالیت این صنف صورت می‌گیرد. این اتحادیه به منظور سهولت در انجام امور مالیاتی فعالان صنف خود همه ساله در تیر ماه که زمان پرداخت مالیات است، مشاوران مالیاتی خبره را به مجموعه دعوت می‌کند تا افراد بتوانند کارهای مالیاتی خود را به راحتی انجام دهند.

 

اخذ مجوز فروش مواد دخانیاتی توسط اتحادیه توزیع کنندگان و فروشندگان جراید تهران

رئیس اتحادیه توزیع کنندگان و فروشندگان جراید تهران در گفت‌و‌گو با «ایران اقتصادی» عنوان کرد: با توجه به اینکه این روزها فضای مجازی بیشترین خبر را منتشر می‌کند فروش جراید در سطح کشور کاهش چشمگیری یافته است. بنابراین دارندگان کیوسک با مشکلات متعددی از جمله کسب درآمد مواجه هستند که اتحادیه به منظور برطرف کردن مشکلات آنها اقدامات متعددی انجام داده است. یکی از مهم‌ترین این اقدامات اخذ فروش مواد دخانیاتی بوده است که اتحادیه توزیع‌کنندگان و فروشندگان جراید تهران با برگزاری جلسات متعدد با مسئولین اتاق اصناف موفق به دریافت این مجوز شد.
فضایل آقازده افزود: یکی دیگر از کارهایی که در این اتحادیه در دست اقدام است، مربوط به مجوز فروش تنقلات می‌شود که تا‌کنون اتحادیه برای دستیابی به آن اقدامات متعددی انجام داده ولی هنوز به نتیجه نرسیده است. تا کنون در این راستا با اتاق اصناف جلساتی برگزار کرده‌ایم و همچنین با شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر تهران که زیر مجموعه شهرداری است نیز قرارداد اولیه را تنظیم کرده و مواردی در آن گنجانده شده است. وی تصریح کرد: با توجه به اینکه انتخابات این اتخادیه در دو ماه گذشته صورت گرفته، اعضای کمیسیون حل اختلاف مشخص شده‌اند و در حال حاضر قصد معرفی آنها به اتاق اصناف را داریم. همچنین اتحادیه توزیع کنندگان و فروشندگان جراید تهران در حال تشکیل کمیسیون بازرسی است که در این راستا اعضا مشخص شده و تا چند روز آینده معرفی خواهند شد. یکی از اقدامات مهم این اتحادیه در دوماه گذشته صدور مجوز کار برای 150 کیوسک است که بدون جواز کسب و کار فعالیت می‌کردند.

جستجو
آرشیو تاریخی