تأیید ۲۷ منطقه برای احداث شهرکهای جدید در نوار ساحلی جنوب
معاون وزیر راه و شهرسازی از شناسایی و تأیید ۲۷ منطقه برای احداث شهرکهای جدید در نوار ساحلی به میزان ۱۰ هزار هکتار خبر داد و گفت: تلاش میشود تا در دو سال آینده شکلگیری شهرها و شهرکهای جدید و استقرار جمیعت در آن باشیم.
علیرضا جعفری در خصوص جمعبندی نشست شورایعالی مسکن که به ریاست رئیسجمهور برگزار شد و مهمترین تصمیماتی که در خصوص شهرهای جدید مورد تأکید قرار گرفت؛ توضیحاتی ارائه کرد.
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه ایجاد شهرکهای نوار ساحلی در نشست شورای عالی مسکن مورد تأکید قرار گرفت، گفت: با توجه به رویکردها و برنامههای آمایش سرزمین و سیاستهای کلان کشور برای هدایت جمعیت به سمت جنوب کشور، تبدیل فرصتهای بالقوه اقتصاد دریامحور، ظرفیتهای مولد کشاورزی، ظرفیتهای اشتغال، مدیریت انرژی و پتروشیمی در سواحل مکران، سواحل خیلج فارس و دریای عمان مورد تأکید قرار گرفت. تدبیر شد تا ضمن مکانیابی ۲۷ نقطه در نوار سواحلی فرصت ایجاد سکونتگاههای جدید و ایجاد فرصت توسعه منطقهای بررسی و تعیین تکلیف شود.
مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید ادامه داد: بر اساس مطالعات مکانیابی در نوار ساحلی جنوبی کشور، بیش از ۶۱ نقطه بهعنوان مکان اولیه پیشنهاد شده بود که بعد از پایش و تعامل با استانداران، مدیران استانی، معاونت عمرانی و مدیران کل راه و شهرسازی، از این ۶۱ نقطه پیشنهادی ۲۷ نقطه مورد تأیید قرار گرفت. جزئیات این ۲۷ نقطه برای ایجاد شهرکهای جدید درنوار ساحلی جنوب کشور شامل ۳ نقطه در استان خوزستان، ۵ نقطه در استان بوشهر، ۱۱ نقطه در استان هرمزگان و ۸ نقطه در استان سیستان و بلوچستان است.
جعفری توضیح داد: هم اکنون مراحل ارسال گزارش مشاور به شورای برنامهریزی استان در حال طی شدن است. در تلاش هستیم تا طی هفتههای آتی مصوبه شورای برنامهریزی استان را اخذ کنیم و بعد از این مرحله، مطالعات مکانیابی و مقدمات طرح جامع آن در شورای عالی شهرسازی و معماری ایران تصویب شود.
این مقام مسئول میزان اراضی شناسایی و تأیید شده برای ایجاد ۲۷ شهرک جدید در نوار ساحلی جنوب را ۱۰ هزار هکتار برشمرد.
وی گفت: برای نخستین بار مطالعات طرح جامع ۲۷ نقطه به طور همزمان در حال پیگیری است و فرصت ایجاد شهرک جدید و سکونتگاههای جدید را با رویکرد اشتغالمحوری دنبال میکنیم که با تأکید وزیر راه و شهرسازی تلاش میشود تا در کوتاهترین بازه زمانی پروانه احداث این شهرکها صادر شود و عملیات آمادهسازی آنها نیز سرعت بگیرد.
احداث شهر جدید بینالمللی خلیج فارس
معاون وزیر راه و شهرسازی همچنین از برنامهریزی و پیگیری احداث شهر جدید خلیجفارس با رویکرد شهری بینالمللی خبر داد.
جعفری در خصوص کارکرد شهرکهای جدید و اهمیت ایجاد آنها توضیح داد: ایجاد این شهرکها فرصت سرمایهگذاری را برای استانهایی که به نوار ساحلی ارتباط ندارند ایجاد میکند. با این کار در تلاش هستیم تا ظرفیت سرمایهگذاری را به استانهای فلات مرکزی که به نوار ساحلی و اقتصاد دریامحور دسترسی ندارند بدهیم. این موضوع برای سرمایهگذاران سایر استانها، جذابیت ویژهای ایجاد خواهد کرد.
معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: هم اینک ۲۰ شهر جدید در کشور وجود دارد و شهرهای جدید در حال احداث نزدیک به ۴ شهر موجود در حال ثبت شرکت هستند و در مرحله اجرا هستند.
مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید ایجاد شهرکهای جدید را مبتنی بر هویت ایرانی-اسلامی با نگاه هوشمندسازی و استفاده از فناوریهای نوین، سیاست دولت سیزدهم برشمرد و گفت: در دولت سیزدهم ایجاد ۲۷ شهرک جدید در نوار ساحلی، ۵۰ شهرک در حوزه مولدسازی در برنامه است. همچنین در بخش خصوصی بالغ بر ۱۵۰ درخواست احداث و ایجاد شهرک خصوصی وصول شده است. بنابراین نهضت شهرکسازی در این دولت شکل گرفته است.