راه‌اندازی بازار ارز توافقی منشأ تحولات اقتصادی

رئیس اتاق بازرگانی ایران و عراق گفت: راه‌اندازی بازار ارز توافقی منشأ تحولات در اقتصاد کشور خواهد بود.
یحیی آل اسحاق با اشاره به راه‌اندازی بازار ارز توافقی در مرکز مبادله در راستای حمایت از صادرکنندگان خرد، متوسط و دانش‌بنیان‌ها گفت: بی‌تردید هر حمایتی که از واحدهای کوچک، متوسط و دانش‌بنیان به عمل آید مثل راه‌اندازی بازار ارز توافقی، راهبرد بسیار مطلوبی است چراکه باید از کسب و کارها بویژه بخش کوچک و متوسط و همچنین دانش‌بنیان حمایت شود تا این فعالیت‌ها بتوانند جای خود را در تجارت خارجی، سیاست‌های پولی، مالی و ارزی پیدا کنند.
وی افزود: در صورتی که بانک مرکزی از کسب‌ و کارهای کوچک، متوسط و دانش‌بنیان حمایت کند، شاهد بنیه و جان گرفتن این واحدها خواهیم بود چرا که این واحدهای تجاری و تولیدی بنیه قوی شبیه به واحدهای پیشران ندارند و نمی‌توانند مسائل خود را بدون حمایت به راحتی حل و فصل کنند.
آل اسحاق گفت: با تقویت واحدهای صادراتی خرد و متوسط و حمایت از آنها، قطعاً سایر نهادها نیز وارد عرصه می‌شوند و کمک‌های حقوقی در بخش‌های مختلف را به این بنگاه‌ها و فعالان نوپا عرضه خواهند کرد.
رئیس اتاق بازرگانی ایران و عراق با بیان اینکه راه‌اندازی بازار ارز توافقی به معنای حمایت از کسب و کارهای خرد است، تصریح کرد: حمایت از کسب و کارهای کوچک و متوسط و دانش‌بنیان‌ها به این دلیل مهم است که این بنگاه‌ها با توجه به اقتضائات امروز کشور می‌توانند قسمت بزرگی از مشکلات اقتصادی و بیکاری جامعه را برطرف کنند، بنابراین باید حمایت شوند.
وی افزود: بانک مرکزی باید نگاه ویژه‌ای به حمایت از بنگاه‌های خرد و متوسط و دانش‌بنیان‌ها داشته باشد مثل نگاه حمایتی به شرکت‌های بزرگ. اگر این روال توسط بانک مرکزی در اولین قدم‌ها طی شود، قطع به یقین بنگاه‌های خرد، متوسط و دانش‌بنیان‌ها نفس خواهند کشید و به‌تدریج وارد بازارهای منطقه‌ای و جهانی می‌شوند.
آل اسحاق تصریح کرد: بانک مرکزی در خصوص موضوعات مهمی مثل ضمانتنامه‌ها، مسائل حقوقی، تعهدات بازگشت ارز و اطلاعات مالی و اقتصادی می‌تواند به بنگاه‌های خرد، متوسط و دانش‌بنیان‌ها کمک کند که به مثابه کمک به جهش تولید و درآمدزایی و رفاه بیشتر کشور است.
این فعال تجاری گفت: واقعیت این است که همه نهادها و سازمان‌های دولتی و حاکمیتی مثل بانک مرکزی باید کمک و حمایت از واحدهای کوچک و متوسط و دانش‌بنیان را در دستور کار داشته باشند چرا که اگر واحدهای نوپا حمایت شوند با توجه به ظرفیت بالایی که دارند می‌توانند منشأ تحولاتی در اقتصاد کشور باشند.
رئیس اتاق بازرگانی ایران و عراق تأکید کرد: در کنار حمایت‌های بانک مرکزی مثل راه‌اندازی بازار ارز توافقی، انتظار می‌رود سایر نهادها نیز از کسب و کارهای کوچک و متوسط و دانش‌بنیان‌ها حمایت کنند مثل گمرک، اتاق ایران، اتاق‌های بازرگانی سراسر کشور و وزارت صمت.
وی خاطرنشان کرد: بنگاه‌های کوچک و متوسط شبیه به کودکی هستند که به تازگی راه افتاده لذا از این کودک نمی‌توان انتظار داشت مانند قهرمان دو و میدانی چابک باشد.
جستجو
آرشیو تاریخی