صفحات
  • صفحه اول
  • رویداد
  • گفت و گو
  • کلان
  • انرژی
  • راه و شهرسازی
  • بازار سرمایه
  • بازار
  • بین الملل
  • صنعت و تجارت
  • تاریخ شفاهی
  • کشاورزی
  • کار و تعاون
  • صفحه آخر
شماره سی - ۲۴ تیر ۱۴۰۲
روزنامه ایران اقتصادی - شماره سی - ۲۴ تیر ۱۴۰۲ - صفحه ۱۱

فرصت‌های اقتصادی آفریقا برای تجارت با ایران

با سفر رئیس‌جمهور به سه کشور آفریقایی، موضوعات بسیاری برای توسعه روابط با این قاره پیگیری شد و مدنظر قرار گرفت تا از این فرصت نهایت بهره‌برداری انجام شود. سرپرست دفتر آفریقای سازمان توسعه تجارت با بیان اینکه آفریقا فرصت‌های اقتصادی بسیاری را در حوزه‌های مختلف در اختیار دارد که می‌تواند به ایران ارائه دهد به ایرنا گفت: این قاره سرشار از منابع معدنی و ذخایر فراوان است که می‌تواند نیاز کارخانجات کشور را تأمین کند، به عنوان مثال سنگ آهن ماده اولیه‌ای است که می‌توانیم با واردات ارزان آن برخی واحدهای تولیدی خود را بار دیگر احیا کنیم. لیلا باغبان  با اشاره به معادن گسترده طلا و الماس موجود در آفریقا، افزود: از این ذخایر می‌توانیم به عنوان کالای قابل تهاتر استفاده کنیم و به همین دلیل می‌توان از منابع معدنی به عنوان یکی از فرصت‌های توسعه همکاری‌های دوجانبه یاد کرد. باغبان از نفت، گاز و پتروشیمی به‌عنوان دیگر منابعی یاد کرد که می‌تواند مورد بهره‌برداری ایران قرار بگیرد و تأکید کرد: در برخی کشورهای آفریقایی منابع تازه کشف شده‌ای وجود دارد که باید استخراج شود و این روند فرصت خوبی است تا ایران در اکتشاف، استخراج و سرمایه‌گذاری در پتروشیمی‌ها فعالیت کند.

تهاتر محصولات کشاورزی
وی با اشاره به شرایط آب و هوایی مناسب و بارندگی‌های کافی در قاره سیاه، بیان داشت: این شرایط فرصتی را برای ایران فراهم می‌کند تا در زمینه تهاتر محصولات کشاورزی فعالیت خود را آغاز و اقلام مورد نیاز خود مانند چای، قهوه، کاکائو، دانه‌های روغنی و سایر اقلام کشاورزی را وارد کند، از سوی دیگر می‌توان با واردات چوب، صنعت مبلمان‌سازی را در کشور توسعه داد.

صادرات تجهیزات آبیاری و خودرو
سرپرست دفتر آفریقای سازمان توسعه تجارت با اشاره به اینکه دام زنده و گوشت با کیفیت بیشتر و قیمت ارزان‌تر می‌تواند از این قاره به ایران وارد شود، تصریح کرد: تجهیزات مدرن آبیاری، ابزار مورد نیاز کشاورزی، کود، سم و واکسن‌های بهداشتی دام را می‌توان به این قاره صادر کرد و همچنین در حوزه آموزش‌های مرتبط با کشاورزی و دام نیز ایران می‌تواند کمک رسان باشد. وی با بیان اینکه در حوزه‌های صنعتی زمینه‌های فعالیتی خوبی داریم، خاطرنشان‌کرد: شرایط برای صادرات خودرو، قطعات و مونتاژ محصولات نهایی به این قاره فراهم بوده و فرصت خوبی است که می‌تواند صادرات ایران را افزایش دهد.
مسکن‌سازی و صدور خدمات مهندسی
باغبان با اشاره به آمادگی ایران برای ساخت و ساز در آفریقا، تصریح کرد: می‌توانیم در این زمینه فعالیت‌های گسترده‌ای داشته باشیم، زیرا این قاره در حال توسعه است و در زمینه ساختمان نیازمند کمک‌های بسیاری است. وی با اشاره به صادرات دارو و تجهیزات پزشکی نیز گفت: محصولات دانش بنیان بسیاری به کشورهای مختلف این قاره ارائه شده و اکنون نیز مورد استفاده قرار گرفته‌اند که می‌توانیم در این زمینه نیز توسعه صادرات داشته باشیم. سرپرست دفتر آفریقای سازمان توسعه تجارت اظهار داشت: خدمات فنی و مهندسی از دیگر شاخه‌های تجاری است که ایران می‌تواند به خدمات‌رسانی بپردازد و شرکت‌های ایرانی توانایی اجرای پروژه‌های بسیاری در حوزه نفت، گاز، ساخت و ساز، جاده، ریل، بیمارستان و هتل‌سازی دارند.

ضرورت راه‌اندازی خطوط دریایی و هوایی
وی با بیان اینکه مراودات کنونی ایران با قاره آفریقا از کشورهای ثالث مانند قطر، عمان، ترکیه و امارات انجام می‌شود، افزود: ایران به غیر از شرق آفریقا، خط منظم کشتیرانی به این قاره ندارد و همچنین هیچ پرواز مستقیمی نیز راه‌اندازی نشده است که انتظار می‌رود با سفر رئیس‌جمهور زیرساخت‌های لازم فراهم شود و تجارت چندین برابر افزایش داشته باشد. باغبان با بیان اینکه ارقام صادراتی اعلام شده از سوی گمرک آمار دقیق از تجارت با قاره آفریقا را نشان نمی‌دهد، تصریح کرد: بسیاری از تولیدات و محصولات ایرانی از مرز کشورهای دیگری عبور می‌کند، در حالی که مقصد آنها آفریقا است و بر همین اساس کالاهای بیشتری نسبت به ارقام گمرکی به این قاره صادر می‌شود. وی با بیان اینکه تجار باید برای رسیدن به آفریقا از پروازهای کشورهای دیگر استفاده کنند که هزینه و زمان بیشتری نیاز دارد، اظهار داشت: در صورتی که خطوط هوایی راه‌اندازی شود و کشتیرانی نیز بر اساس برنامه منظم فعالیت خود را انجام دهد، در نهایت در هزینه و زمان تجار صرفه‌جویی می‌شود و کالاها با قیمت مناسب‌تر در اختیار مصرف کننده قرار می‌گیرد و قدرت رقابت بیشتری پیدا می‌کند.

جستجو
آرشیو تاریخی