بازگشت شاخص کل بورس به مرز 2 میلیون واحد
88 درصد نمادها کاهشی شدند
در پایان معاملات دومین روز هفته، شاخص کل بورس گام نزولی خود را به ارتفاع 49 هزار و 593 واحد بر زمین گذاشت و به مرز 2 میلیون واحد بازگشت.
معاملات دیروز بازار سهام تحت تأثیر روند کاهشی قیمت انواع ارز در بازارهای غیررسمی قرار گرفت.
به گفته کارشناسان، رکود شدید در بازار ارز و ادامه روند کاهشی نرخ دلار باعث شده تا برخی سهامداران در مورد توانایی شرکتهای صادراتی برای تکرار سودهای سال 1401 تردید کنند. از این رو در معاملات روز یکشنبه، اکثر معاملهگران از خرید سهام در قیمتهای جاری اجتناب کردند.
دیروز از 645 نماد معامله شده در تالارهای بورس و فرابورس، 568 نماد (88 درصد) با کاهش قیمت روبهرو شد و تنها 77 نماد رشد قیمت داشت. آمار نشان میدهد، بیشتر نمادهای منفی بازار در محدوده منفی 2 تا منفی 5 درصد معامله شدند. کارشناسان این موضوع را نشانه ادامه ریزش در روزهای آتی میدانند. از این تعداد 40 نماد صف خرید و 250 نماد نیز در صف فروش بسته شدند.
حقوقیها معاملات را در دست گرفتند
روز یکشنبه مانند روزهای گذشته، شاهد خروج 969 میلیارد تومانی پول حقیقی از معاملات سهام بودیم. در این روز حدود 80 میلیارد تومان پول حقیقی وارد صندوقهای سرمایهگذاری با درآمد ثابت شد. از نظر برخی کارشناسان بازار، با توجه به کاهش حجم و ارزش معاملات و کنار کشیدن سهامداران حقیقی از معاملات سهام، دست سهامداران حقوقی برای تعیین روند معاملات بازتر شده است. سهامداران حقوقی فعال در بازار را میتوان به دو دسته شرکتهای بازارگردان و شرکتهای سرمایهگذاری و سبدگردان تقسیم کرد. همچنین صندوقهای سرمایهگذاری نیز از جمله معاملهگران حقوقی بازار شناخته میشوند. از آنجا که معاملهگران حقوقی معمولاً با اهداف بلندمدت و متفاوت از سهامداران حقیقی در بازار فعالیت میکنند، معاملات آنها کمتر از حقیقیها تحت تأثیر اخبار و حاشیههای پیرامون بازار قرار میگیرد.
سهم بیشتر سهامداران حقوقی از معاملات میتواند از بروز هیجانات بکاهد و نوسان قیمتها را کاهش دهد.
سهامداران حقوقی به دلیل برخورداری از افراد متخصص و کارآزموده میتوانند تحلیل بهتری نسبت به ارزندگی سهام داشته باشند و به همین دلیل کارشناسان به افراد کمتجربه توصیه میکنند برای سرمایهگذاری در بازار سهام از طریق این شرکتها و صندوقها اقدام کنند.