تجارت
صادرات محصولات کشاورزی سوریه
به اروپا و چین
ایاد محمد و یکی از اعضای کمیته استانداردهای بینالمللی در مورد کنوانسیون حفظ نباتات سازمان جهانی غذا، نماینده خاور نزدیک و شمال آفریقا، گفت: ادامه جنگ بین روسیه و ناتو در اوکراین خطرات امنیت غذایی جهانی را افزایش داده است.
به گزارش «ایران اقتصادی»، وی در گفتوگو با خبرگزاری اسپوتنیک روسیه افزود: ادامه جنگ بین روسیه و ناتو در اوکراین سطوح خطرات مربوط به امنیت غذایی جهانی را افزایش داده است، زیرا این منطقه مرکز مهمی برای تأمین گندم و کود است.
این مسئول سوری گفت: جنگ اوکراین بر عرضه غلات، علوفه، گندم و کود و قیمت بالای آنها تأثیر گذاشته و کشاورزان بسیاری از کشورها را بر آن داشته است تا استفاده از کودها را جیرهبندی کنند که این منجر به کاهش تولید خواهد شد.
محمد افزود: سوریه به کشورهای اتحادیه اروپا، روسیه، چین، کشورهای آسیایی، حوزه خلیج عربی و غیره، محصولات کشاورزی به ویژه روغن زیتون، سبزیجات، میوهها، زیره، بادیان، سیاه دانه، نهال درختان میوه، محصولات زینتی و محصولات زینتی صادر میکند.
وی با تأکید بر اینکه وزارت کشاورزی سوریه استانداردهای بهداشت گیاهی بینالمللی را رعایت میکند و الزامات مورد نیاز برای واردات و صادرات را با هدف تسهیل صادرات گیاهان و محصولات گیاهی اعمال میکند، گفت: گواهی بهداشت گیاهی سوریه در سراسر جهان معتبر است و کارت ترانزیت برای محصولات کشاورزی سوریه محسوب میشود.
محمد گفت: اداره حفظ نباتات سوریه کانال ارتباطی با کنوانسیون بینالمللی حفظ نباتات است، به نحوی که وزارت کشاورزی سوریه اقدامات بسیاری را برای تسهیل مبادلات تجاری انجام داده است، از جمله اعمال برنامههای مدیریت یکپارچه آفات که اصل کنترل بیولوژیکی را اتخاذ میکند تا محصولی پاک و عاری از اثر باقیمانده آفتکشها به دست آید.
به گزارش فارس، وی افزود: همچنین آزمایشگاههایی ایجاد شده که نمونههایی از آنها را مورد تجزیه و تحلیل بیماریهای ویروسی قرار داده است که این مسائل در واردات محصولات گیاهی مانند گوجهفرنگی، سیر و پیاز به اردن و کشورهای عربی حاشیه خلیجفارس نقش داشته است. وزارت کشاورزی سوریه همچنین از کمیتههای فنی کشورهای واردکننده دعوت به عمل آورده تا از مراحل بررسی و آزمایش محمولههای صادراتی مطلع شوند.
مازاد تجاری بزرگ در اندونزی ثبت شد
دادههای رسمی نشان داد که اندونزی در ماه ژوئن مازاد تجاری بزرگی به میزان ۳.۴۶ میلیارد دلار ثبت کرد زیرا واردات بیش از حد انتظار کاهش یافت و صادرات نیز ضعیف باقی ماند.
به گزارش «ایران اقتصادی»، نظرسنجی رویترز از اقتصاددانان در ماه گذشته ۱.۳۵ میلیارد دلار مازاد انتظار داشت. این کشور در ماه مه حدود ۴۴۰ میلیون دلار مازاد به ثبت رساند.
با این حال، مازاد تجاری کلی این کشور در نیمه اول سال ۲۰۲۳ حدود ۵ میلیارد دلار کمتر از سال گذشته باقی مانده است. دادههای اداره آمار نشان داد که مازاد تجاری اندونزی در ژانویه تا ژوئن به ۱۹.۹۳ میلیارد دلار رسیده است.تحلیلگران انتظار دارند که مازاد تجاری کالا برای بزرگترین اقتصاد جنوب شرقی آسیا در سال جاری کاهش یابد زیرا صادرات در بحبوحه کاهش قیمت کالاهای اصلی و تضعیف تقاضای جهانی کاهش مییابد.
صادرات در ماه ژوئن ۲۱.۱۸ درصد به صورت سالانه کاهش یافت و به ۲۰.۶۱ میلیارد دلار رسید که عمیقتر از کاهش ۱۸.۸۵ درصدی مورد انتظار در نظرسنجی بود. محمولههای زغال سنگ و روغن پالم بیشترین کاهش را متحمل شدند.
بر اساس گزارش ایسنا از رویترز، واردات با کاهش ۱۸.۳۵ درصدی به صورت سالانه به ۱۷.۱۵ میلیارد دلار رسید، در حالی که پیشبینی نظرسنجی ۷.۷۵ درصد کاهش داشت و خرید مواد خام بیشترین کاهش را داشت.