در حافظه موقت ذخیره شد...
تولید ۵۴ هزار مگاواتی نیروگاههای حرارتی در اوج مصرف برق
اسماعیل نمازی، افزود: عمده نیاز مصرف برق کشور توسط نیروگاههای حرارتی تأمین میشود. در روزی که تقاضای مصرف برق کشور ما ۷۲ هزار مگاوات بود، بالغ بر ۵۴ هزار مگاوات آن توسط نیروگاههای حرارتی تولید شده که این عدد متناسب با پیک متفاوت خواهد بود، اما به طور متوسط ۵۴ مگاوات ظرفیت شبکه برق کشور توسط نیروگاههای حرارتی تأمین میشود.
وی ادامه داد: ظرفیت اسمی بخش حرارتی ۷۲ هزار مگاوات است که شامل نیروگاههای صنایع نیز میشود، زیرا عمده واحدهای منصوبه صنایع از نوع حرارتی هستند.
نمازی در خصوص تفاوت ظرفیت اسمی با ظرفیتی که در واقعیت تولید و وارد شبکه برق میشود، گفت: یک نیروگاه اگر ارتفاع صفر از سطح دریا داشته باشد و دمای محیط ۱۵ درجه باشد، میتواند توان اسمی را تحویل دهد، اما ارتفاع از سطح دریا و دمای محیط باعث میشود که توان نهایی یک نیروگاه کاهش یابد.
وی خاطرنشان کرد: به همین خاطر توان یک نیروگاه در فصل تابستان در پایینترین حد خود خواهد بود و در زمستان به شرایط بهتری میرسد. این مشخصه یک واحد حرارتی است و در هر کشور دیگری و با شرایط دیگری همین گونه خواهد بود. در مجموع توان عملی نیروگاههای حرارتی ما حدود ۵۶ هزار مگاوات است.
نمازی تأکید کرد: در دنیا چیزی به عنوان آمادگی ۱۰۰ درصدی ظرفیت نیروگاهی وجود ندارد و ضریب عادی خروج واحدها ۵ درصد و به عبارتی درصد آمادگی در جهان ۹۵ درصد است، اما آمادگی ما در روزهای حال حاضر پیک شبکه برق ۹۸ درصد است و ممکن است در برخی روزها بالاتر از این میزان و گاهی هم آمادگی پایینتری داشته باشیم.