اخبار
واردات ۵۰۹ هزار تن برنج در ۴ ماهه امسال
واردات برنج در ۴ ماهه نخست سالجاری با ۳۱ درصد کاهش در وزن نسبت به مدت مشابه سال قبل به ۵۰۹ هزار و ۳۴۸ تن رسید. بر اساس اعلام گمرک ایران، ارزش واردات برنج در ۴ ماهه سالجاری حدود ۶۰۱ میلیون دلار بوده که در مقایسه با سال قبل ۴۹ درصد کاهش نشان میدهد.
این گزارش با اشاره به اینکه موافقت با ورود و میزان ثبت سفارش برنج و شرایط واردات آن در اختیار وزارت جهاد کشاورزی است، در خصوص میزان واردات برنج در سال ۱۴۰۱ میافزاید: در ۱۲ ماهه سال گذشته در مجموع یک میلیون و ۷۷۹ هزار تن برنج به ارزش ۲ میلیارد و ۱۳۷ میلیون دلار وارد کشور شد که از حیث وزن ۱۰۹ درصد و از لحاظ ارزش ۱۹۲ درصد افزایش داشت. این گزارش آمار واردات برنج در جریان تشریفات ترخیص تا ۴ مرداد را ۶۳ هزار تن بیان کرد و میافزاید: با وجود اینکه تشریفات این میزان برنج در گمرکات در حال انجام است ولی تا پایان آبان ماه اجازه خروج از گمرک را نخواهد داشت مگر اینکه همانند سال قبل مصوبه یا ابلاغیه جدید به گمرک ارسال شود.
سهم ۲۵ درصدی عشایر در تولید گوشت
مدیرکل دفتر بهسازی امور تولید سازمان امور عشایر کشور گفت: عشایر کشور حدود ۲۸.۵ میلیون رأس دام در اختیار دارند و حدود ۲۰۰ هزارتن گوشت تولید میکنند.
داریوش نعمت اللهی در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه بر اساس آخرین آمار ثبتی مبنایی، عشایر کشور دارای جمعیتی حدود ۲۵۲ هزار خانوار (بالغ بر یک میلیون و ۱۱۵ هزار نفر) هستند، گفت: عشایر دارای ۷۹۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی هستند و حدود یک میلیون و ۵۰۰ هزار متر مربع صنایع دستیداری و حدود ۸۰ هزار مورد صنایع دستی غیرداری و حدود ۳۳۰ هزارتن شیر تولید میکنند. مدیرکل دفتر بهسازی امور تولید سازمان امور عشایر کشور اضافه کرد: عشایر همچنین تولید بالغ بر ۴ میلیون تن محصولات زراعی و دامی را بر عهده دارند که ارزش ریالی تولیدات آنها بالغ بر ۱۳۵ هزار میلیارد تومان است. نعمت اللهی همچنین تصریح کرد: دام عشایر مستقیماً وابسته به مرتع است و مستقیماً تحت تأثیر حوادث قهری و خشکسالی قرار میگیرد و ممکن است دچار نوسان شود. همچنین نوسان قیمت علوفه در تولیدات عشایر مؤثر است، اما با این حال راهبردهایی برای تأمین علوفه عشایر وجود دارد. وی با اشاره به اینکه طرح زنجیره تولید گوشت قرمز دام عشایر یکی از این راهبردهای سازمان امور عشایر است، گفت: اگر سازمان امور عشایر بتواند تمام حلقههای زنجیره تولید را به اجرا در بیاورد واسطههای غیرضرور حذف خواهند شد و قیمت دام عشایر به قیمت بازار نزدیک میشود و ارزش افزوده آن به جیب تولیدکننده و مصرف کننده میرود.