نگرانی از کمبود غذا در جهان
برنج در فهرست کالاهایی قرار دارد که در آینده نزدیک احتمالاً با کمبود مواجه خواهد شد. این اتفاق باعث افزایش شدید قیمت این کالا در بورس اروپا میشود. به گزارش «ایران اقتصادی»، این افزایش به دلیل تصمیم هند بهعنوان بزرگترین صادرکننده برنج در جهان برای توقف صادرات برنج به جز برنج باسماتی پیشبینی میشود. هند به تنهایی ۴۰ درصد از صادرات جهانی برنج را در اختیار دارد.
این در حالی است که بیشتر کشورها از افزایش شدید قیمت گندم به علت خروج روسیه از توافقنامه صادرات غلات از طریق دریای سیاه رنج میبرند.
تأثیر امواج گرمای شدید بر محصولات کشاورزی و خشکسالی مستمر در منطقه شاخ آفریقا نیز مزید بر علت است.
وزارت کشاورزی هند پیشبینی کرده است ذخیره برنج جهانی به میزان ۵ درصد کاهش پیدا کند و به ۱۷۳.۵ میلیون تن در فصل جاری برسد.
بر اساس پیشبینی شرکت جهانی گرو اینتلیجنس کشورهایی که با افزایش تورم و گرانی معیشت رو به رو هستند بیشترین آسیب را از کمبود این کالا خواهند دید.
ترکیه، سوریه و کشورهای آفریقایی از آن جملهاند.
بحران کمبود موادغذایی و افزایش قیمت جهانی آن شامل شکر نیز میشود، زیرا تولید این ماده غذایی در برزیل که بزرگترین منبع جهانی آن به شمار میرود کاهش یافته است.
به گزارش صداوسیما به نقل از الجزیره، علت این امر بارشهای زیاد باران در سال ۲۰۲۲ در این کشور است، که باعث شد قیمت شکر از آغاز سال ۲۰۲۳ به میزان ۴۰ درصد افزایش یابد.