اخبار کوتاه
پاکستان واردات برق از ایران را افزایش میدهد
دولت پاکستان در تازهترین اقدام برای گسترش همکاریهای دوجانبه با جمهوری اسلامی ایران در بخش انرژی، در تکاپوی افزایش خرید برق از ایران است.
جلسه کمیته بلندپایه هماهنگی اقتصادی به ریاست سناتور «محمد اسحاق دار» در اسلامآباد برگزار شد. در این جلسه با حضور مقامات ارشد پاکستان از جمله وزرای نیرو، نفت، اطلاعرسانی، بازرگانی و صنایع؛ طرح اداره انرژی برای قرارداد جدید با شرکت توانیر ایران جهت خرید ۱۰۴ مگاوات برق مورد بررسی قرار گرفت.
اعضای کمیته هماهنگی اقتصادی پاکستان با اعلام توافق با طرح جدید خرید برق از ایران، اصلاحیه در قرارداد موجود میان دو کشور در خصوص تمدید تعرفه انتقال ۱۰۴ مگاوات برق از جکیگور به مند (از ۱ ژانویه ۲۰۲۲ تا ۳۱ دسامبر ۲۰۲۴) و همچنین قرارداد ۱۰۰ مگاوات خط انتقال برق پولان-گبد (از ۱۶ مارس ۲۰۲۳ تا ۳۱ دسامبر ۲۰۲۴، فروردین ۱۴۰۲ تا مهر ۱۴۰۳) را تصویب کرد.
طرح جدید پاکستان برای تقویت همکاریهای انرژی با ایران چند روز پس از سفر رسمی حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه به اسلامآباد و بازدید از شهر کراچی عنوان میشود. وزیر امور خارجه در جریان سفر رسمی هفته گذشته خود به پاکستان اعلام کرد، گفتوگوهای مهمی با همتای پاکستانی خود درباره طرح خط لوله انتقال گاز ایران به پاکستان انجام داده و معتقد است تکمیل این پروژه در راستای منافع دو ملت است. شایان ذکر است، بهرهبرداری از خط انتقال برق پولان-گبد توسط آیتالله سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور ایران و شهباز شریف نخستوزیر پاکستان در نقطه مشترک مرزی به بهرهبرداری رسید.
تکلیف شرکتها برای احداث نیروگاه خورشیدی مشخص شد
وزارت نیرو اعلام کرد: ۱۷ شرکت به ظرفیت یک هزار و ۱۷۲ مگاوات در چهارمین مناقصه عمومی سرمایهگذاری برای احداث ۴ هزار مگاوات نیروگاه خورشیدی، برنده شدند. چهارمین مناقصه عمومی سرمایهگذاری برای احداث ۴ هزار مگاوات نیروگاه خورشیدی در راستای اهداف دولت سیزدهم و وزارت نیرو، در تاریخ روز دوشنبه ۹ مرداد ۱۴۰۲، جلسه بازگشایی پاکت با حضور نمایندگان شرکتها، اعضای کمیسیون مناقصات و اعضای کمیته فنی و بازرگانی برگزار شد. در این مناقصه ۲۰۰ شرکت اسناد ارزیابی را دریافت کردند که ۱۸۰ شرکت امتیاز لازم برای شرکت در مناقصه را توسط سازمان انرژیهای ساتبا دریافت کردند.
نهایت ۱۷ شرکت به ظرفیت یک هزار و ۱۷۲ مگاوات برنده این مناقصه شدند. تاکنون در سه مناقصه برگزارشده برای احداث نیروگاه خورشیدی شرکتکنندگان به ترتیب یک هزار و ۸۸۵ مگاوات و در مناقصه چهارم یک هزار و ۱۷۲ مگاوات برنده شدهاند که در مجموع حدود سه هزار و ۵۷ مگاوات از ۴ هزار مگاوات را شامل میشود.