اخبار
زیان 100 میلیارد یورویی شرکتهای اروپایی با کاهش فعالیت در روسیه
بر اساس مطالعه انجام شده توسط روزنامه فایننشال تایمز، ضرر مستقیم شرکتهای اروپایی به دلیل خروج از بازار روسیه پس از آغاز عملیات نظامی ویژه روسیه در اوکراین در سال ۲۰۲۲، ۱۰۰ میلیارد یورو برآورد شده است.
به گفته کارشناسان، حدود ۱۷۶ شرکت کاهش ارزش داراییها و هزینههای مرتبط با مبادله ارز را ثبت کردند.
به گزارش «ایران اقتصادی»، مطالعه فایننشال تایمز افزایش قیمت انرژی و سایر محصولات را به دلیل عملیات ویژه نظامی روسیه در اوکراین و تحریمهای غرب علیه روسیه در نظر نگرفته است.
این روزنامه تأکید کرد که شرکتهای نفت و گاز اروپا بیشترین ضرر را متحمل شدهاند؛ مجموع زیان «بریتیش پترولیوم»، «شل» و «توتال انرژی» بالغ بر ۴۰.۶ میلیارد یورو بوده است.
علاوه بر این، شرکتهای صنعتی از جمله خودروسازان، ۱۳.۶ میلیارد یورو در روسیه ضرر کردند و شرکتهای مالی بویژه بانکها خسارتی حدود ۱۷.۵ میلیارد یورو را برآورد کردند.
بر اساس دادههای دانشکده اقتصاد کییف، بیش از ۵۰ درصد از ۱۸۷۱ نهاد اروپایی که قبل از عملیات نظامی ویژه روسیه در اوکراین در روسیه حضور داشتند هنوز در این کشور فعال هستند و شرکتهای اروپایی که هنوز در روسیه حضور دارند، شامل نستله سوئیس و یونیلور بریتانیاست.
کشورهای غربی به رهبری امریکا و اتحادیه اروپا پس از آغاز عملیات نظامی ویژه روسیه تحریمهای شدیدی علیه روسیه وضع کردند که مشمول بخشهای انرژی، مالی، تجارت، هنر، فرهنگ و ورزش این کشور بود.
فارس به نقل از اسپوتنیک نوشت: تازهترین تحریمها علیه روسیه بسته دهم تحریمها بود که شامل ممنوعیت انتقال کالاهای اروپایی از طریق روسیه بود. این تحریمها همچنین شامل نهادهای رسانهای مانند بنیاد
Rossiya Segodnya، نویسندگان و مسئولان شبکههای تلویزیونی و گروههای رسانهای است.
ادامه نگرانی بازار نفت
از آمارهای اقتصادی چین
قیمت نفت در معاملات امروز کاهش یافت، زیرا نگرانی در مورد تقاضا در چین به عنوان بزرگترین واردکننده نفت خام شدت گرفته است و از نگرانیها در مورد کمی عرضه ناشی از کاهش تولید داوطلبانه عربستان و روسیه پیشی گرفته است. به گزارش «ایران اقتصادی»، هر بشکه نفت برنت با 13 سنت کاهش 86.04 دلار فروخته شد و هر بشکه نفت خام امریکا با 12 سنت کاهش 82.80 دلار معامله شد. هر دو شاخص نفتی دیروز نزدیک به یک دلار رشد قیمت ثبت کرده بودند. چیوکی چن، تحلیلگر ارشد بازار طلا گفت: «با نگرانی در مورد بهبود رشد اقتصادی در چین و تقاضا برای سوخت، قیمت نفت تلاش میکند افزایش یابد.»
وی افزود: «همچنین با نگرانی از کاهش تقاضا در امریکا و اروپا به دلیل یک سری افزایش نرخ بهره، به نظر میرسد روند صعودی بازارهای نفت محدود باشد.» این تحلیلگر پیشبینی کرد که نفت خام امریکا در بازه 75 تا 85 دلار در هر بشکه معامله شود. هر دو شاخص نفتی هفته گذشته ششمین هفته متوالی افزایشی را ثبت کردند که طولانیترین رشته افزایشی از دسامبر 2021 تا ژانویه 2022 به شمار میرود.
فارس به نقل از رویترز نوشت: آمارهای اقتصادی چین در روز چهارشنبه نشان داد شاخص قیمت مصرف کننده در ماه جولای کاهش یافته که اولین کاهش سالانه از فوریه 2021 به شمار میرود. از طرفی واردات نفت خام چین در ماه جولای نسبت به ماه گذشته 18.8 درصد کاهش یافت که کمترین میزان از ژانویه تاکنون است.