صفحات
  • صفحه اول
  • رویداد
  • گفت و گو
  • کلان
  • انرژی
  • راه و شهرسازی
  • بازار سرمایه
  • بازار
  • بین الملل
  • صنعت و تجارت
  • تاریخ شفاهی
  • کشاورزی
  • کار و تعاون
  • صفحه آخر
شماره پنجاه - ۱۹ مرداد ۱۴۰۲
روزنامه ایران اقتصادی - شماره پنجاه - ۱۹ مرداد ۱۴۰۲ - صفحه ۳

گزارش

دستکاری آیین‏نامه خلبانی برای داماد روحانی

بررسی فرایند اعطای گواهینامه خلبانی به کامبیز مهدی‏زاده داماد حسن روحانی رئیس‏جمهور سابق حاکی از دستکاری در آزمون‏های خلبانی وی است که لازم است نهادهای نظارتی برای حفظ جان مسافران ورود کنند.
به گزارش تسنیم، داستان کامبیز مهدی‏زاده داماد حسن روحانی رئیس‏جمهور سابق برای دریافت گواهینامه خلبانی در نوع خود کم‏نظیر است که در ادامه خلاصه‏ای از این داستان را می‏خوانیم.
مهدی‏زاده که ظاهراً در حوزه زمین‏شناسی تحصیلات دانشگاهی دارد، در دوره‏ای دانشجوی خلبانی مرکز آموزش‏های هوانوردی هما بوده است و از سوی آن مرکز برای آزمون خلبانی (A) CPL به سازمان هواپیمایی کشوری معرفی شد. وی در مورخه 21 اسفندماه سال 1396 برای اولین بار در این آزمون شرکت می‏کند ولی با نمره 62 مردود می‏شود.
در ادامه داماد رئیس‏جمهور سابق، مجدداً 10 اردیبهشت ماه سال 97 یعنی کمتر از 2 ماه بعد برای شرکت در آزمون معرفی می‏شود که این بار هم با نمره 64، یعنی 2 نمره بیشتر از آزمون اول مردود شده است.
جالب اینکه نامبرده کمتر از یک ماه بعد از مردودی دوم، یعنی 7 خردادماه 97 برای بار سوم از سوی مرکز آموزش‏های هوانوردی هما برای آزمون (A) CPL به سازمان هواپیمایی کشوری معرفی می‏گردد که این بار هم با نمره 65 مردود می‏شود.
اما در اقدامی عجیب از سوی دفتر گواهینامه‏ها، امتحانات و امور پزشکی سازمان هواپیمایی کشوری درخواستی برای شرکت نرم‏افزاری برگزارکننده آزمون ارسال می‏شود تا برای آزمون 7 خرداد سال 1397 نمره منفی حذف شود و تعداد سؤالات از 100 به 99 کاهش یابد.
با این ترفند عجیب و غریب، نمره داماد رئیس‏جمهور سابق در آزمون سوم به 70 افزایش می‏یابد و قبولی وی در این آزمون اعلام می‏شود.
داستان دستکاری آزمون خلبانی داماد رئیس‏جمهور سابق به همین جا ختم نمی‏شود و در ادامه شرکت «تیدا» به‏عنوان یک مرکز آموزش تایپ خلبانی بدون در نظر گرفتن مقررات وقت سازمان هواپیمایی کشوری مبنی بر لحاظ پیش‏نیاز Frozen ATPL برای شرکت در آزمون تایپ هواپیما، وی را جهت آزمون ایرباس A320 معرفی می‏کند.
این آزمون 14 تیرماه سال 1400 برگزار شد و داماد رئیس‏جمهور سابق در ادامه مردودی‏های سابق، در این آزمون هم با نمره 54 مردود شد، ولی مجدداً 5 اردیبهشت ماه سال 1401 مهدی‏زاده در آزمون ATPL شرکت می‏کند و این بار با نمره 70 قبول می‏شود، اما با این حال اقدامی برای درج این نمره در گواهینامه صورت نمی‏گیرد.
با همه این تفاصیل و آزمون‏های متعدد مردودی که برگزار شده و در نهایت با ترفند‏های مختلف نمره قبولی برای وی ثبت شده است، داماد رئیس‏جمهوری سابق در زمان حاضر دارای گواهینامه CPL/IR منقضی با تاریخ اعتبار 9/5/1400 است یعنی با ارفاق‏های صورت‏گرفته هم وی هم‏اکنون مجوز خلبانی ندارد.
پیگیری خبرنگار تسنیم از یکی از خلبانان خبره حاکی است، یک خلبان برای دریافت مجوز ATPL باید 2500 ساعت پرواز انجام دهد که در ایران در خوشبینانه‏ترین حالت هر خلبان می‏تواند در سال 1000 ساعت پروازی داشته باشد، به‏عبارت دیگر حداقل 2.5 سال زمان لازم است تا این مجوز برای خلبانان صادر شود.
از سوی دیگر گواهینامه CPL/IR داماد رئیس‏جمهور سابق منقضی شده است، با این تفاصیل فرد مورد نظر توسط معلم خلبان سازمان هواپیمایی کشوری (TRE) ممیزی نشده است و صلاحیت خلبانی ندارد، بنابراین لازم است نهادهای نظارتی هم درباره نحوه قبولی فرد یادشده در آزمون‏های مختلف خلبانی و هم احتمال اقدام به خلبانی توسط وی که ممکن است خطرات جبران‏ناپذیری برای مسافران عزیز کشورمان داشته باشد، ورود کنند و بررسی‏های لازم را انجام دهند.

 

حکم انفصال از خدمت رئیس سازمان سنجش به دلیل ایستادگی در مقابل متقلبین کنکور

رئیس سازمان سنجش آموزش کشور به دلیل عدم اجرای حکم بازگشت موقت به تحصیل تعدادی از داوطلبان شبهه دار کنکور حکم انفصال از خدمت گرفت.
به گزارش فارس، ایستادگی وزارت علوم و سازمان سنجش برای جلوگیری از ورود متقلبین کنکور به دانشگاه دردسرساز شد و در تازه‏ترین اقدام به انفصال از خدمت عبدالرسول پورعباس، رئیس سازمان سنجش انجامید. ماجرا از این قرار است که نتایج کنکور به چند دلیل می‏تواند شبهه دار شود، یکی اینکه ممکن است سوابق تحصیلی داوطلب با رتبه وی همخوانی نداشته باشد، یا اینکه پاسخنامه‏اش در سؤالات منفی شباهت غیرمتعارفی با دیگر پاسخنامه‏ها داشته باشد که به آن کلید تقلب می‏گویند و دلیل سوم موضوع گزارش موثق دستگاه‏هایی مثل فراجا و وزارت اطلاعات است.
بر مبنای قانون فردی که داوطلب آزمون سراسری است اگر دو دلیل از سه دلیل بالا را داشته باشد به عنوان داوطلب شبهه‏دار شناخته شده و باید آزمون مجدد بدهد، اگر از درصدهای کسب شده در آزمون اصلی حدود 25 درصد را احراز کند نمره کنکور وی قبول و در غیر این صورت طبق قانون از تحصیل در دانشگاه منع می‏شود.
از سال 1385 تا 1400 رویه‏ای در سازمان سنجش آموزش کشور برقرار بود که براساس آن در شهریورماه به داوطلبان کنکور اعلام می‏شد که کنکور آنها شبهه دارد و باید مجدد آزمون دهند اما جلوی پذیرش آنها در دانشگاه گرفته نمی‏شد و می‏توانستند تا زمان رفع شبهه دانشجو باشند، اینکه این رویه چرا برقرار شده بود از آن دست سؤال‏هایی است که همچنان بی‏پاسخ مانده است چرا که به گفته مسئولان به دست آوردن اطلاعاتی که شبهه تقلب را تأیید می‏کند در فاصله چند روز برای سازمان سنجش آموزش کشور مقدور است.

جستجو
آرشیو تاریخی