احتمال معافیت مالیاتی کالاهای مرتبط با عفاف و حجاب
در صورتی که لایحه عفاف و حجاب در مجلس بررسی، تصویب و اجرایی شود، ممکن است کالاهای مرتبط با عفاف و حجاب از مالیات معاف شوند.
محسن گرجی، مدیرکل دفتر صنایع پوشاک و منسوجات وزارت صمت با اشاره به لایحه حمایت از خانواده از طریق ترویج فرهنگ عفاف و حجاب به فارس گفت: در ماده 7 این لایحه اقلام مرتبط با عفاف و حجاب و ملزومات آن، کالای فرهنگی عنوان شدهاند لذا در صورتی که این لایحه در مجلس بررسی، تصویب و اجرایی شود، اقلام مرتبط با عفاف و حجاب و ملزومات آن، کالای فرهنگی محسوب میشوند و هر قاعده مالیاتی که برای کالای فرهنگی حاکم است در مورد اقلام عفاف و حجاب نیز حاکم میشود.
مدیرکل دفتر صنایع پوشاک و منسوجات وزارت صنعت، معدن و تجارت افزود: پارچه چادر مشکی یکی از اقلام عفاف و حجاب است بنابراین در صورتی که لایحه عفاف و حجاب در مجلس به تصویب برسد، ممکن است کالاهایی نظیر چادر مشکی از مالیات معاف شوند. بر اساس این گزارش، در ماده 7 لایحه حمایت از خانواده از طریق ترویج فرهنگ عفاف و حجاب آمده است: اقلام مرتبط با عفاف و حجاب و ملزومات آن، کالای فرهنگی محسوب میشود و وزارتخانههای امور اقتصادی و دارایی، صنایع و معادن، بازرگانی، فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان صداوسیما موظفند در اعطای مشوقها، تسهیلات و خدمات، وضع معافیتها، تخفیفهای تبلیغاتی، کاهش هزینه تأمین مواد اولیه تولید، کاهش هزینههای گمرگی و ایجاد فرصتهای مناسب برای عرضه عمومی پوشاک متناسب با «سبک زندگی اسلامی خانوادهمحور و فرهنگ عفاف و حجاب» بهعنوان کالای فرهنگی، تعرفهگذاری و حمایت کنند.
احمد راستینه، سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با اشاره به موافقت نمایندگان در صحن مجلس برای رسیدگی به لایحه عفاف و حجاب طبق اصل 85 قانون اساسی در کمیسیون مشترک بیان داشت: طبق تصمیم هیأت رئیسه مجلس، اعضای کمیسیون مشترک برای رسیدگی به لایحه عفاف و حجاب از اعضای کمیسیونهای فرهنگی و قضایی مجلس انتخاب میشوند. وی افزود: طبق اصل 85 قانون اساسی، در صورت موافقت اکثریت نمایندگان در صحن مجلس، لایحه یا طرح برای رسیدگی سریعتر به جای بررسی در صحن در کمیسیون مشترک مورد رسیدگی قرار میگیرد و گزارش مصوبات آن بهعنوان مصوبه مجلس برای اعلام نظر به شورای نگهبان ارسال میشود.