رئیس سازمان امور اراضی کشور:
۵۰ درصد از اراضی کشاورزی کشور رفع تداخل شد
رئیس سازمان امور اراضی کشور از پایان یافتن ۵۰ درصد رفع تداخلات اراضی بعد از گذشت هشت سال خبر داد و گفت: روند رفع تداخلات اراضی با سرعت و دقت ادامه مییابد. به گزارش وزارت جهاد کشاورزی، رضا افلاتونی درباره اثر الکترونیکی شدن در بهبود شرایط و فعالیتهای این سازمان افزود: در سازمان امور اراضی در دو بخش برونسپاری وظایف تصدیگری و دیگری هوشمندسازی اقدامات گام برداشتهایم که بخشی از هوشمندسازی از طریق سامانهای کردن فعالیتها پیگیری میشود. رئیس سازمان امور اراضی کشور اظهار داشت: سامانه جامع واگذاری امور اراضی کشور، سامانه صدور مجوز تغییر کاربری مجاز و سامانه پنجره واحد مدیریت زمین سه سامانهای هستند که فعالیتهای مرتبط را در قالب آنها انجام میدهیم.
پایش هوشمند کل کشور ظرف دو ماه آینده
افلاتونی با بیان اینکه موضوع رفع تداخلات را در دو محور پیگیر هستیم، تصریح کرد: صدور مجوزهای تغییر کاربری را از طریق پنجره واحد مدیریت زمین به شکل سامانهای انجام میدهیم و مردم میتوانند در منازل خود با گوشیهای همراهشان وارد سامانه شده و درخواست تغییر کاربری بدهند. وی اضافه کرد: از این طرق میتوانند سوابق و مدارک خود را بارگذاری کنند تا فرایند مربوطه به صورت الکترونیک طی شود، بعد از بارگذاری اطلاعات، این اسناد به کمیسیون مرتبط میرود و در نهایت مجوز تغییر کاربری به صورت الکترونیکی صادر میشود. رئیس سازمان امور اراضی گفت: در حوزه برخورد با ساختوسازهای غیرمجاز که محور دوم مرتبط با رفع تداخلات است هم به صورت الکترونیک عمل میکنیم، به این ترتیب که پایش هوشمند اراضی کشاورزی را که در اواخر ۱۴۰۱ در ۶ استان فعال بود، به ۱۶ استان رساندهایم و پیگیر هستیم که بتوانیم ظرف یکی، دو ماه آینده کل کشور را تحت پوشش قرار دهیم. وی افزود: کار به این شکل است که با استفاده از تصاویر ماهوارهای گزارش هر گونه تغییر در تصویر مناطق را که از طریق ماهوارهها دریافت میشود، ظرف یک بازه زمانی مشخص (که بسته به شرایط تعریف میکنیم) از طریق سامانه دریافت میکنیم. بعد با توجه به این تصاویر، یگانهای گشت ما در محل حاضر میشوند. معمولاً راستیآزمایی میکنیم، اگر تغییر کاربری و ساختوساز غیرمجاز رخ داده باشد، مراتب در سامانه ۱۳۱ بارگذاری میشود تا پس از این بارگذاری، اطلاعات به سامانه پنجره واحد مدیریت زمین یا سامانه حقوقی سازمان امور اراضی منتقل شود و سپس اقدامات حقوقی پیگیری شود و در نهایت پس از اتمام بارگذاریها، یا درباره آن تغییر کاربری تبصره دو اعمال میشود که ساخت وساز غیرمجاز تخریب خواهد شد یا به مرحله رسیدگی قضایی منتقل میشود تا بعد از صدور حکم، مجدداً نتیجه در همان سامانه حقوقی بارگذاری شده و حکم دادگاه اجرایی شود.
کاهش هزینهها با الکترونیکی شدن کارها
رئیس سازمان امور اراضی گفت: الکترونیکی شدن، امور دخالت انسان را در تصمیمگیری بشدت کم میکند و مسائلی که با حضور مأموران یگان حفاظت در محل اتفاق میافتد، دیگر رخ نخواهد داد. وی افزود: با الکترونیکی شدن فعالیتها، هزینههای ما بشدت کاهش مییابد و به نوعی این سامانهها جایگزین یگان حفاظت و گشتهای ما شدهاند. قبلاً باید گشتها برای شناسایی تخلفات، گشتزنی میکردند تا ساختوساز غیرمجاز را شناسایی و کشف کنند، اکنون عملاً پایش و شناسایی به شکل هوشمند توسط پنجره مدیریت واحد زمین انجام میشود. افلاتونی اظهار داشت: به این ترتیب در چنین روندی هزینههای ناشی از بنزین، حضور نیرو در محل و... کاهش مییابد. این کاهش هزینهها قابل محاسبه است اما تاکنون این محاسبات را انجام ندادهایم.