صفحات
  • صفحه اول
  • رویداد
  • اقتصادی
  • کلان
  • انرژی
  • راه و شهرسازی
  • بازار سرمایه
  • بازار
  • بین الملل
  • صنعت و تجارت
  • کشاورزی
  • کار و تعاون
  • صفحه آخر
شماره پنجاه و هشت - ۲۹ مرداد ۱۴۰۲
روزنامه ایران اقتصادی - شماره پنجاه و هشت - ۲۹ مرداد ۱۴۰۲ - صفحه ۱۰

تجارت 6 ماهه ایران و اروپا 2 میلیارد و 300 میلیون یورو شد

یورو استات از مبادلات تجاری 2 میلیارد و 313 میلیون یورویی ایران و اروپا در نیمه نخست 2023 خبر داد و اعلام کرد حدود یک‌سوم این رقم مربوط به تجارت ایران با آلمان بوده است

به گزارش «ایران اقتصادی»، مرکز آمار کمیسیون اروپا (یورو استات) کل مبادلات تجاری ایران و 27 عضو اتحادیه اروپا در نیمه نخست سال‌جاری میلادی را 2 میلیارد و 313 میلیون یورو اعلام کرد.
مبادلات تجاری ایران و اتحادیه اروپا در ماه‌های ژانویه تا ژوئن 2023 با کاهش 10 درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل مواجه شده است. در 6 ماه نخست سال 2022 کل مبادلات دو طرف 2 میلیارد و 584 میلیون یورو اعلام شده بود. بر‌اساس این گزارش، صادرات اتحادیه اروپا به ایران در 6 ماه نخست 2023 با افت 6 درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل مواجه شده و از 2 میلیارد و 31 میلیون یورو در 6 ماه نخست سال گذشته به 1 میلیارد و 894 میلیون یورو در مدت مشابه سال‌جاری رسیده است. در میان اعضای اتحادیه اروپا، آلمان، ایتالیا و هلند بیشترین صادرات کالا به ایران را در نیمه نخست 2023 داشته‌اند. واردات اتحادیه اروپا از ایران در ماه‌های ژانویه تا ژوئن امسال نیز افت 24 درصدی داشته و به 419 میلیون یورو رسیده است. اتحادیه اروپا در مدت مشابه سال قبل 553 میلیون یورو کالا از ایران وارد کرده بود. آلمان، ایتالیا و اسپانیا بیشترین واردات کالا از ایران را در نیمه نخست 2023 داشته‌اند.

یک‌سوم تجارت اروپایی ایران با آلمان است
بر‌اساس این گزارش آلمان بزرگترین شریک تجاری ایران در نیمه نخست 2023 بوده و بیش از یک‌سوم کل تجارت اروپا با ایران را به خود اختصاص داده است. مجموع تجارت ایران و آلمان در این دوره به 695 میلیون یورو رسیده که این رقم با کاهش 25 درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل مواجه شده است. صادرات آلمان به ایران در نیمه نخست امسال 27 درصد کاهش داشته و به 566 میلیون یورو رسیده است. واردات آلمان از ایران نیز با افت 12 درصدی به 129 میلیون یورو بالغ شده است.

کاهش رتبه اعتباری ۱۰ اقتصاد برتر
مؤسسه رتبه‌بندی فیچ پیش‌بینی تولید ناخالص داخلی میان‌مدت را برای ۱۰ اقتصاد توسعه‌یافته طی پنج سال آینده کاهش داده است.
به گزارش «ایران اقتصادی»، در بیانیه این مؤسسه رتبه‌بندی آمده است: «انتظار می‌رود شوک‌های اقتصادی نامطلوب بزرگ ناشی از اختلالات همه‌گیر کووید-۱۹ در سال‌های اخیر و بحران گاز طبیعی اروپا تأثیر منفی پایداری بر پتانسیل تولیدی عرضه بگذارد.» این تأثیر تا حدی از طریق انباشت کندتر سرمایه، کاهش تعمیق سرمایه و رشد بهره‌وری نیروی کار منعکس خواهد شد. برایان کولتون، اقتصاددان ارشد فیچ گفت که تولید ناخالص داخلی در بزرگترین اقتصادهای توسعه‌یافته حتی در میان‌مدت به مسیر قبل از همه‌گیری کووید-۱۹ باز نمی‌گردد. وی افزود: ما برآوردهای خود از نرخ رشد بالقوه تولید ناخالص داخلی بریتانیا، آلمان و ژاپن را به ترتیب از ۰.۲ درصد به ۱.۲ درصد همچنین ۱.۱ درصد و ۰.۵ درصد کاهش دادیم. به گزارش ایسنا به نقل از اکونومی، وی خاطرنشان کرد که رشد بالقوه ایالات متحده را نیز از ۰.۱ درصد به ۱.۷ درصد کاهش دادیم.

تورم ژاپن بالاتر از انتظار شد
بر‌اساس گزارش اداره آمار ژاپن، تورم سالانه در این کشور طی ماه جولای به ۳.۳ درصد رسید که نسبت به ماه ژوئن تغییری نکرده است. رقم منتشر شده در این ماه، بالاتر از پیش‌بینی تحلیلگران بود. شاخص قیمت مصرف‌کننده (CPI) بدون احتساب مواد غذایی تازه ۳.۱ درصد به صورت سالانه افزایش یافت.  به گزارش ایسنا به نقل از اکونومیک، شاخص قیمت مصرف‌کننده اصلی، شاخص بدون احتساب مواد غذایی تازه و انرژی، ۴.۳ درصد نسبت به ماه جولای ۲۰۲۳ افزایش یافت؛ هر دو رقم تا حد زیادی مطابق با انتظارات بود.

جستجو
آرشیو تاریخی