اخبار
ایران، چین و پاکستان سه کشور برتر در احداث جایگاه سیانجی
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ضمن تأکید بر توسعه همزمان صنعت سیانجی و الپیجی برای تنوعبخشی در سبد سوخت گفت: لازم است همسو با مصوبههای قانونی و همکاری و هماهنگی دیگر مدیریتها و ادارههای ذیربط، سهم این دو در سبد سوخت کشور به ۲۵ درصد برسد. علیاکبر نژادعلی با تأکید بر اهمیت توسعه این صنعت در شرایط فعلی بیان کرد: بزرگترین کشورها در احداث جایگاه و مصرف سیانجی بهترتیب چین، پاکستان و ایران هستند که با توجه به اینکه ایران در جایگاه سوم قرار دارد، باید سهم این فرآورده را در سبد سوخت کشور بهمنظور کاهش سوختهای فسیلی توسعه داد. رئیس هیأت مدیره شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی افزود: با توجه به برآورد ریالی، بین سالهای ۸۳ و ۸۸ هرچه دولت برای راهاندازی سیانجی هزینه کرده بود، برگشت و موجب کاهش واردات شد، ضمن اینکه از سال ۸۸ تاکنون درآمد به دست آوردیم که اگر این صنعت نبود، فاصله زیادی بین تولید و مصرف داشتیم. نژادعلی ادامه داد: هماکنون مصرف روزانه سیانجی ۲۳ تا ۲۴ میلیون مترمکعب است و این ظرفیت وجود دارد که ۳۵ تا ۴۰ میلیون مترمکعب سیانجی در کشور توزیع شود.
افزایش انتقال روزانه
۱۰ میلیون مترمکعب گاز به شمال و شمال شرق کشور
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران اعلام کرد، تأسیسات تقویت فشار گاز شهید رفیعیراد (آرادان) بهعنوان ایرانیترین ایستگاه تقویت فشار گاز کشور پیش از آغاز پاییز امسال به بهرهبرداری میرسد.
به گزارش چابک آنلاین، رضا نوشادی در حاشیه بازدید اصحاب رسانه از تأسیسات تقویت فشار گاز شهید رفیعیراد (آرادان) گفت: شرکت ملی گاز ایران مجموعه پروژههایی برای تثبیت و تأمین فشار گاز استانهای شمال و شمال شرق کشور تعریف کرده است و امسال برای تکمیل حلقه شرقی و ارتباط شمال شرق و جنوب شرق کشور خط دوراهی دشتک به زاهدان به استان خراسان جنوبی متصل میشود. وی افزود: همسو با این هدف، خط انتقال گاز دیزباد - تربت حیدریه هم بهتازگی به بهرهبرداری رسیده و پروژه فاز ۲ ذخیرهسازی گاز شوریجه در حال اجراست. مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران تصریح کرد: قطعه دوم خط انتقال گاز قم - پارچین هم که تأمین گاز این ایستگاه را برعهده دارد امسال به بهرهبرداری میرسد. نوشادی با اشاره به ویژگیهای ایستگاه تقویت فشار گاز شهید رفیعیراد (آرادان) توضیح داد: این ایستگاه در استان سمنان و روی خط اصلی ۴۸ اینچ شمال - شمال شرق کشور نصب شده است که ظرفیت انتقال گاز با راهاندازی آن روزانه ۱۰ میلیون مترمکعب به سمت شمال و شمال شرق افزایش مییابد و این ظرفیت از ۶۰ به ۷۰ میلیون مترمکعب در روز میرسد.