اخبار کوتاه
فرسایش بادی سالانه 650 میلیون دلار خسارت به کشور وارد میکند
رئیس اداره بیابان سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشورگفت: سالانه 650 میلیون دلار خسارت به کشور از محل فرسایش بادی وارد میشود که اگر هزینههای مهاجرتها را هم حساب کنیم، رقم خسارت بزرگتر خواهد شد.
به گزارش فارس، وحید جعفریان، رئیس اداره بیابان سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، در بازدید اصحاب رسانه از طرحهای بیابانزدایی و احیای مناطق کویری دشت میقان در استان مرکزی اعلام کرد: در حال حاضر حدود 7 هزار هکتار نهالکاری در کویر دشت میقان از گونههای مختلف تاغ، آتریپلکس و قرهداغ در سطح 7 هزار هکتار کشت شده است که تأثیر بسیار خوبی در کنترل ریزگردها و همچنین شن و ماسههای روان داشته است و بر زندگی روستاهای همجوار و شهر اراک هم تأثیر مثبت داشته است.
در ادامه این مراسم بازدید، آتنا فرجی، رئیس اداره امور بیابان استان مرکزی در گفتوگو با فارس، گفت: کنترل شن و ماسهها و مبارزه با بیابانزایی از 30 سال پیش شروع شده و تاکنون ادامه دارد و طی سالها توانستهایم با کشت گیاهان مقاوم به شوری گونههایی را که چندین سال بود از بین رفته بودند، دوباره به این منطقه برگردانیم.
حجم «آبهای شیرین زیر دریاها» برابر آب شرب ۵۵ هزار سال ایران!
دبیر ستاد آب، اقلیم و محیط زیست معاونت علمی ریاست جمهوری گفت: نتایج یک تحقیق، حجم آبهای شیرین زیر دریا را مقدار 500 هزار میلیارد کیلومتر مکعب تخمین زده که معادل مصرف شرب حدود ۵۵ هزار سال ایران است! به گزارش تسنیم، تشدید تنشهای آبی در کشورهای مختلف و کاهش دسترسی به آب شیرین در سالهای اخیر، کشورهای مختلف را به سمت تحقیق و استفاده از منابع آبی جدید برده است. یکی از این منابع که کمتر به آن پرداخته میشود، آبهای زیرزمینی فراساحلی شیرین و شور است که در زیر بستر دریاها در سراسر جهان مدفون شده است. پیشتر، بر اساس مطالعه محققان مرکز ملی تحقیقات و آموزش آبهای زیرزمینی استرالیا و دانشگاه فلیندرز نشان داد حجم این آبها برابر 500 هزار کیلومتر مکعب آب شیرین است! این ذخایر در طول صدها هزار سال گذشته، زمانی که بهطور متوسط سطح دریا بسیار پایینتر از امروز بود و خط ساحلی دورتر بود، تشکیل شدهاند.