دو شعبه بانک مرکزی لیبی پس از یک دهه ادغام شد

الصدیق الکبیر، رئیس‌‌کل بانک‌مرکزی لیبی روز یکشنبه بیستم آگوست ۲۰۲۳ اعلام کرد که از این به بعد به عنوان یک نهاد حاکمیتی یکپارچه فعالیت می‌کند.
بانک‌مرکزی لیبی در بیانیه‌ای در شبکه اجتماعی اکس (توئیتر سابق) گفت که به تلاش خود برای رفع اثرات تقسیم این بانک به دو شعبه شرق و غرب کشور ادامه خواهد داد.
به گزارش «ایران اقتصادی»، در این بیانیه آمده است که تصمیم به ادغام دو بانک شرق و غرب لیبی پس از نشست جامعی که امروز در طرابلس، پایتخت لیبی با حضورالصدیق عمرالکبیر، رئیس بانک‌مرکزی (شعبه طرابلس) با مرعی‌رحیل، نایب‌رئیس بانک‌مرکزی (رئیس بانک‌مرکزی شعبه بنغازی) و در حضور مدیران دو شعبه بانک‌مرکزی لیبی در طرابلس و بنغازی برگزار شد، گرفته شده است.‌  عقیله صالح، رئیس پارلمان لیبی هم با استقبال از ادغام دو بانک مرکزی لیبی گفت: همه نهادها و ادارات لیبی هم باید از این گام ملی در پایان دادن به تقسیم نهادهای دولتی الگو بگیرند.
عبدالحمید الدبیبه، نخست‌وزیر دولت وحدت ملی لیبی نیز با استقبال از این تصمیم گفت: از رئیس بانک‌مرکزی لیبی در طرابلس و معاون وی می‌خواهم به عواقب انشعاب چند‌ساله بانک‌مرکزی لیبی رسیدگی کنند.
بانک‌مرکزی لیبی نظیر دیگر نهادهای دولتی در این کشور به‌دنبال درگیری‌های داخلی پس از سرنگونی رژیم قذافی دو دسته شده است؛ اما روند ادغام و یکپارچه‌سازی آن در سال ۲۰۲۰ به عنوان بخشی از روند صلح پس از ایجاد آتش‌بس آغاز شد.  قرار بود اولین انتخابات ریاست‌جمهوری در تاریخ لیبی در ۲۴ دسامبر ۲۰۲۱ برگزار شود، اما اختلافات سیاسی بین طرف‌های مختلف بحران لیبی منجربه تعویق آن شد.  لیبی در حال حاضر کشور دو دولتی است، نخست دولت طرابلس به ریاست عبدالحمید الدبیبه، نخست‌وزیر دولت وحدت ملی که از سوی جامعه بین‌المللی به رسمیت شناخته شده و دومی دولت اسامه حماد، که از سوی پارلمان این کشور مأمور تشکیل کابینه شده است.  طبق گزارش فارس از بانک‌مرکزی لیبی، دولت حماد‌ با حمایت پارلمان و ژنرال خلیفه حفتر، یک فرمانده نظامی قوی در شرق این کشور فعالیت می‌کند. کنترل بر منابع نفتی، زیرساخت‌های تولید و صادرات و درآمدها از انگیزه‌های اصلی درگیری بین دو دولت لیبی است که بسیاری از قدرت‌های خارجی و تعداد زیادی از گروه‌های مسلح با وفاداری‌های متفاوت به آنها به این نزاع دامن می‌زنند. نیروهای حفتر قبلاً میادین نفتی لیبی و بنادر صادراتی در خلیج سرت در مرکز لیبی را محاصره کرده بودند.

 

جستجو
آرشیو تاریخی