صفحات
  • صفحه اول
  • رویداد
  • اقتصادی
  • کلان
  • انرژی
  • راه و شهرسازی
  • بازار
  • بین الملل
  • صنعت و تجارت
  • تاریخ شفاهی
  • کشاورزی
  • کار و تعاون
  • صفحه آخر
شماره شصت و سه - ۰۴ شهریور ۱۴۰۲
روزنامه ایران اقتصادی - شماره شصت و سه - ۰۴ شهریور ۱۴۰۲ - صفحه ۱۶

فضای مجازی

توفیق عضویت در بریکس متعلق به تمام ملت ایران است

احسان صالحی، دبیر شورای اطلاع‌رسانی دولت در صفحه شخصی خود با اشاره به پیوستن ایران به بریکس نوشت: عده‌ای که موفقیت دولت را شکست خود میدانند، اگرچه دیروز (پنجشنبه) را در شوک خبر عضویت ایران در بریکس گذراندند اما از امروز (جمعه) خط تلخ کردن این شیرینی را شروع کرده‌اند.
نباید نگران باشند و این‌گونه خود را منزوی کنند. این توفیق متعلق به ملت است و در این دولت، سیاست خارجی ابزار رقابت داخلی نیست.

 

خنثی‌سازی تحریم‌ها

مسعود براتی، کارشناس اقتصادی در صفحه شخصی خود در رشته توئیت‌هایی نوشت: برخی درباره اثر حضور ایران در پیمان‌هایی مانند ‎شانگهای و بریکس بر اقتصاد سؤال و ابهام دارند. مهم‌ترین اثر برای ایران تحت ‎تحریم این است که به فعالان اقتصادی کشورهای عضو پیمان نشان می‌دهد، اراده سیاسی دولت‌هایشان بر توسعه همکاری با ایران به‌رغم وجود تحریم است. ‏این پیام مهمی برای آنهایی است که در همکاری با ایران منافع دارند. اراده آنها را تقویت و تثبیت می‌کند. این اتفاق تحریم را در سطح ‎راهبردی خنثی کرده و زمینه را برای همکاری اقتصادی با ایران مهیاتر می‌کند.
البته همانطور که بارها گفته‌ام برای به فعلیت رساندن همکاری اقتصادی نیاز ‏به استفاده از ابزارها و سازکارهایی است که خارج از نظم اقتصادی امریکا محور ایجاد و توسعه‌یافته باشند که خدا را شکر در سال‌های اخیر ابزارهای فراوانی ایجاد شده‌اند مانند ابلاغیه چندروز پیش وزیر اقتصاد که روش‌های انتقال سرمایه را در کشور توسعه داد.

 

ایستادن در قله

هادی قبادی، در صفحه شخصی خود با اشاره به پیوستن ایران به بریکس نوشت: با دقت و بدون حب و بغض به این تصویر نگاه کنید، نماینده ملت ایران در جمع اعضا و کشورهای دوست بریکس ایستاده است. این تصویر فقط نمونه‌ای است از ایستادن در نزدیکی قله و نمادی است از آغاز روزهای خوب ایران عزیز، ان شاء الله. خدا قوت رئیس جمهوری اسلامی ایران!

 

 کار واقعی بدون حاشیه

مهدی سلیمانی، با انتشار این عکس در صفحه شخصی خود نوشت: کار واقعی، بدون حاشیه، بی‌سروصدا، بدون منم منم کردن، بدون سوءاستفاده، بدون تحمیل هزینه‌های گزاف برای کشور آقای رئیسی رو مقایسه کنید با هوچی‌های اصلاحات و کارگزاران که سال‌ها منافع ملی را برای به قدرت رسیدن خود خرج کردند و در آخر هم جز خسارت محض برای کشور به بار نیاوردن.

 

موضع اصلاح‌طلب‌ها در سالیان مختلف درباره بریکس

کاربری با نام محمدیسم نوشته است: چین، ایران را به نشست بریکس پلاس دعوت نکرد.  اصلاح طلبا: چین به ما خنجر زد اینم از سیاست نگاه به شرق.  ایران برای عضویت در بریکس درخواست داد. اصلاح‌طلبا: با توجه به وضعیت تحریم و اقتصاد، عضویت غیرممکنه.  ایران عضو بریکس شد.
 اصلاح‌طلبا: بریکس اصلاً مهم نیست و فایده‌ای نداره.

 

تا اجلاس بعدی مدرک خلبانیتون رو درست کنید

اعظم سادات سیدمؤمنی، یکی از کاربران شبکه‌های مجازی در صفحه شخصی خود با اشاره به توییت داماد حسن روحانی درباره پیوستن ایران به بریکس نوشت: اجلاس بعدی بریکس رو با هواپیمای شما میریم ان‌شاءالله، فقط لطفاً تا اجلاس بعدی مدرک خلبانیتون رو درست کنید.

 

قراردادهای رئیسی در آفریقای جنوبی

سبحان برکتی، یکی از کاربران شبکه‌های اجتماعی در صفحه شخصی خود نوشت: تو این حدفاصل که اصلاح‌طلبا پیگیر این هستن بفهمن بریکس  اصلاً چی هست و چی بوده! رئیسی قراره چندتا نخبه بفرسته آفریقا اونجا واسشون پالایشگاه درست کنن.

 

معجزه فقط برجام

فهیمه حاجی نصیری، یکی از کاربران شبکه‌های اجتماعی در صفحه شخصی خود نوشت: معجزه فقط برجام!

 

تجارت ۳۸ میلیارد دلاری ایران با بریکس

کاربری با نام ابوعزرائیل گرگانی، نیز در صفحه شخصی خود با اشاره به پیوستن ایران به بریکس نوشت: در سال ۱۴۰۱ تجارت غیرنفتی ایران با کشورهای عضو بریکس با ۱۴ درصد رشد به بیش از ۳۸ میلیارد دلار رسید. خواستم بگم الان عضو بریکسیم قابل توجه زبان دنیا (اصلاحات).

 

بازسازی ۵ پالایشگاه آفریقای جنوبی توسط مهندسین ایرانی

علی فرحزادی، یکی از کاربران شبکه‌های مجازی در صفحه شخصی خود نوشت: رئیسی رفت آفریقای جنوبی اجلاس بریکس عضویت ایران رو ثبت کرد موقع برگشت گفت حالا که تا اینجا اومدیم اون پالایشگاه‌هاتونم بدین مهندسای ایرانی براتون اورهال کنن:) خلاصه در جریان باشید قرارداد بازسازی ۵ پالایشگاه بین دوکشور بسته شده که همین چند میلیارد ارزآوری داره؛ بازی برد برد.

 

 فایننشال تایمز: عصر «جنوب جهانی» در حال طلوع است

روزنامه انگلیسی فایننشال تایمز با اشاره به پذیرش 6 عضو جدید به گروه بریکس نوشت این گروه اکنون از نظر جمعیت، حجم اقتصاد، و منابع بر گروه هفت سایه افکنده و باید گفت: عصر «جنوب جهانی» در حال طلوع است.
به گزارش «ایران اقتصادی» به نقل از فایننشال تایمز، تصمیم گروه بریکس برای پذیرش شش کشور جدید، تلاشی برای اصلاح نظام کنونی حاکم بر جهان به رهبری امریکاست که از نظر چین به نفع غرب است.  افزوده شدن آرژانتین، مصر، اتیوپی، ایران، عربستان سعودی و امارات به پنج عضو موجود بریکس یعنی برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی گروهی با اندازه و نفوذ چشمگیر را در صحنه بین الملل پدید می آورد. پس از دهه‌ها تسلط جهان غرب بر نهادهای جهانی، چین در تلاش است باشگاهی بسازد که تغییراتی را در هرم قدرت  جهان پدید بیاورد.  موریتز رودولف، پژوهشگر دانشکده حقوق دانشگاه ییل امریکا گفت: پکن بر ایجاد یک وزنه تعادلی در برابر گروه هفت متمرکز شده است و تقویت گروه بریکس ابزار ارزشمندی در پیگیری این هدف به شمار می رود.  گروه بریکس با 11 عضو جدید و قدیم خود اکنون بر گروه هفت متشکل از کانادا، فرانسه، آلمان، ایتالیا، ژاپن، بریتانیا، ایالات متحده سایه افکنده است.  
گروه به اصطلاح کشورهای پیشرفته تنها 9.8 درصد از جمعیت جهان و 29.8 درصد از تولید ناخالص داخلی جهان بر اساس شاخص قدرت خرید  را تشکیل می دهند. در مقابل، گروه جدید بریکس 47 درصد از جمعیت جهان و 37 درصد از تولید ناخالص داخلی جهان بر اساس شاخص قدرت خرید را به خود اختصاص داده است. این گروه جدید همچنین سهم بزرگی از ذخایر نفت و گاز جهان و همچنین بخش عظیمی از سایر منابع طبیعی را در اختیار دارد. چین امیدوار است این گروه قدرتی را به این کشور بدهد که بتواند به واسطه آن نظم حاکم بر جهان را اصلاح کند. در واقع چین رویاهای زیادی دارد که برخی از آنها به زبان دیپلماتیک در بیانیه 26 صفحه ای پس از نشست اخیر سران بریکس قابل تشخیص است. هلنا لگاردا، تحلیلگر ارشد اندیشکده مستقر در برلین در این باره می گوید: «به نظر می رسد پکن در شکل دادن به دستور کار و بحث های بریکس در سال جاری موفق بوده است. بخش زیادی از بیانیه سران، منعکس کننده مواضع چین است.» اصلاح نهادهای بین المللی با هدف دادن قدرت بیشتر به کشورهای در حال توسعه یکی از درخواست های مطرح شده در این بیانیه است. یکی از خواسته های بریکس، بازنگری در ساختار بانک جهانی و صندوق بین المللی پول است. در حال حاضر، این هر دو نهاد تحت تسلط ایالات متحده و سایر کشورهای غربی قرار دارند. بریکس همچنین خواستار انجام «اصلاحات جامع» در سازمان ملل است و معتقد است باید در شورای امنیت وزن کشورهای در حال توسعه افزایش بیشتری پیدا کند. شورای امنیت در حال حاضر متشکل از پنج عضو دائم شامل چین و روسیه و 10 عضو غیر دائم است. برزیل، هند و سایر کشورهای در حال توسعه به دنبال کسب قدرت برتر در راس سازمان ملل هستند. این مجموعه اصلاحات، در صورت تحقق به بهای از دست رفتن نفوذ برخی کشورهای توسعه یافته در بانک جهانی، صندوق بین المللی پول و سازمان ملل متحد تمام می شود. به همین دلیل، چنین خواسته هایی با مقاومت جدی از سوی کشورهای گروه هفت و سایر کشورهای توسعه یافته مواجه شده است.

 

عصبانیت اصلاح طلبان

محمدی نیز در صفحه شخصی خود با اشاره به پیوستن ایران به بریکس نوشت: کلاب «ایران من» درست شب پیوستن ایران به گروه بریکس روم زده با عنوان نقد سیاست خارجی دولت رئیسی؛ زیباکلامم دعوت کردن به عنوان کارشناس گویا سربازان و کارمندان فارسی‌زبان وزارت خارجه امریکا در رسانه‌های داخلی، از این دستاورد ملی عصبانی هستند.

جستجو
آرشیو تاریخی