اخبار
عراق از ترکمنستان گاز وارد میکند
عراق با وجود اینکه منابع نفت و گاز فراوانی دارد، مجبور است برای تأمین سوخت مورد نیاز نیروگاههای برق خود، از کشورهای همسایه از جمله ایران، گاز وارد کند. این کشور فاقد تأسیسات برای فرآوری گازهایی است که به همراه نفت از میادین نفتی عظیم خود استخراج میکند و همچنان حجم زیادی مشعل سوزی دارد.
به گزارش «ایران اقتصادی»، عراق، گاز و برق از ایران وارد میکند، اما تحریمهای امریکا علیه بخش انرژی ایران، پرداخت پول این واردات را دشوار کرده است. هر چند امریکا، با قراردادهای انرژی عراق و ایران برای تأمین برق و گاز عراق، موافقت کرده اما بغداد را تحت فشار قرار داده است تا وابستگی خود به واردات انرژی از ایران را کاهش دهد. توافق با ترکمنستان ممکن است به این هدف کمک کند.
عزت صابر، معاون وزیر نفت عراق در امور گاز روز پنجشنبه اظهار کرد: در جریان سفر مقامات عراقی به ترکمنستان، طبق تفاهمنامه همکاری که برای این منظور تهیه شده است، با واردات مقادیری گاز برای تأمین بخشی از نیاز نیروگاههای برق عراق، توافق شد.
این مقام عراق انتظار دارد تا پیش از پایان سال میلادی جاری، این توافقنامه که شامل جزئیات واردات گاز و مکانیسمهای بین دو کشور است، امضا شود. ترکمنستان خارج از آسیای مرکزی چندان شناخته شده نیست اما طبق آمار شرکت بریتیش پترولیوم، این کشور صاحب چهارمین ذخایر بزرگ گاز طبیعی در جهان به میزان ۱۹.۵ تریلیون متر مکعب است. بر اساس گزارش ایسنا از اویل پرایس، با این حال، تولید گاز ترکمنستان اندک بوده و در سال ۲۰۲۰، به حدود ۵۹ میلیارد متر مکعب رسید و بهدلیل مصرف داخلی اندک، عمده آن به چین صادر شد. این کشور به همسایگانش در آسیای مرکزی هم گاز صادر میکند.
ناتوانی فدرال رزرو در تعیین نرخ بهره
جروم پاول، رئیس فدرال رزرو ایالاتمتحده اعلام کرد که بانک مرکزی ایالاتمتحده نمیتواند با قطعیت نرخ بهره خنثی را مشخص کند.
به گزارش «ایران اقتصادی»، پاول اشاره کرد که هر تصمیمی همیشه خطرناک خواهد بود، با این حال، فدرال رزرو ایالاتمتحده با احتیاط و همیشه بر اساس شواهد فوری و دادههای آتی پیش خواهد رفت.
رئیس فدرال رزرو تأکید کرد: ما آمادهایم در صورت لزوم نرخها را بیشتر افزایش دهیم و قصد داریم تا زمانی که مطمئن شویم تورم بهطور پایدار به سمت هدف ما حرکت میکند، سیاست را در سطح محدود نگه داریم.
طبق گزارش ایسنا از اکونومیک، نرخ بهره خنثی، از نظر بانک مرکزی یعنی نرخ بهره به توازن و تعادل رسیده است؛ یعنی نه خیلی پایین است که منجر به تشدید فشارهای تورمی شود و نه خیلی بالاست که منجر به رکود عمیق شود.