دکتر رئیسی در نشست علما و نخبگان اهل سنت:

وحدت و انسجام امت اسلامی نه یک تاکتیک بلکه راهبردی اساسی است

رئیس‌جمهور با بیان اینکه شیعه و سنی در کنار هم و با اتکا به ظرفیت‌های عظیم کشور کارهای بسیاری را رقم زده‌اند و چهره شهرهای کشور نسبت به قبل از انقلاب بسیار متفاوت شده است، تصریح کرد: باید نسبت به کارهای انجام شده شکرگزار خدای متعال بود و نسبت به کارهایی که باید انجام شود نیز با کمک و همراهی یکدیگر گام برداشت.
دکتر سید ابراهیم رئیسی پیش از ظهر پنجشنبه در نشست علما و نخبگان اهل سنت که به مناسبت هفته دولت در محل سالن اجلاس سران تهران برگزار شد، با گرامیداشت یاد همه شهدای اهل سنت و شیعه که جان خود را برای عزت و شرف این کشور تقدیم کردند، گفت:‌ امت اسلامی متحد و منسجم و برخوردار از هدف با هدایت و همراهی علمای شیعه و سنی، همه در جهت تأمین منافع و عزت ملی حرکت می‌کنند و این نقطه اشتراک دولت و ملت است. رئیس‌جمهور با بیان اینکه نظام سلطه، جامعه متحد و امت منسجم اسلامی و معتقد به خدا را بزرگترین مانع تحقق خودخواهی‌ها و زیاده‌خواهی‌های خود می‌داند، افزود: مستکبرین برای شکستن این سد بزرگ در مقابل خود دست به اقداماتی از جمله ایجاد اختلاف در امت اسلامی با فعال کردن امپراطوری رسانه‌ای و خبری و تبلیغی و راه‌اندازی گروه‌های تکفیری برای قتل و خرابی با تکیه بر نمادهای اسلامی اما به قصد بدنام کردن و ضربه زدن به امت اسلامی و توحیدی، زد.
دکتر رئیسی با بیان اینکه توهین به مقدسات و نفس نفیس بهترین موجود عالم هستی، نبی مکرم اسلام و نیز تلاش برای عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی بخش دیگری از تلاش‌های نظام استکبار برای شکستن سد بزرگ امت اسلامی از مقابل خود بود، اظهار داشت: وحدت و انسجام امت اسلامی نه یک تاکتیک بلکه راهبردی اساسی است که باید مورد توجه آحاد مسلمانان در هر نقطه عالم باشد.
رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه شرایط در دنیا با افول قدرت‌های سلطه‌گر و بویژه امریکا در حال تغییر است، تصریح کرد: قدرت‌های جدید و ائتلاف‌های نوظهور مثل شانگهای و بریکس و امثال آنها حرکت‌هایی برای مقابله با سلطه‌طلبی و یکجانبه‌گرایی نظام سلطه در عالم هستند.
دکتر رئیسی با بیان اینکه شرایط به نفع جریان مقاومت در حال رقم خوردن است، خاطرنشان کرد: تا دیروز پشت میزهای مذاکره برای فلسطین تصمیم‌گیری می‌شد، اما این مجاهدان فلسطینی و جریان مقاومت هستند که ابتکار عمل را در فلسطین در دست دارند و وقتی انسان شرایط دیروز و امروز را در فلسطینی مقایسه می‌کند، می‌بیند که پیروزی بدون تردید متعلق به جریان مقاومت است.
رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه دیگر کسی سخن از سازش با رژیم صهیونیستی بر زبان جاری نمی‌کند، گفت: حتی دیگر کسی سخن از تعدی و حمله به ایران بر زبان جاری نمی‌کند چرا که شرایط تغییر کرده و ایران قدرتمند با گذشته کاملاً متفاوت شده است. دکتر رئیسی اضافه کرد: خون مطهر شهدا از جمله 15 هزار شهید اهل تسنن، خون شهید سلیمانی، تلاش‌ها برای پیشرفت‌های علمی و فناوری، دستاوردهای اقتصادی و حضور مستمر مردم بصیر و انقلابی در میدان بویژه در مناسبت‌هایی نظیر 22 بهمن، روز قدس و نمازهای جمعه برای ایران اسلامی قدرت‌آفرین و پشتوانه عظیم جمهوری اسلامی هستند.
دکتر رئیسی با بیان اینکه شیعه و سنی در کنار هم و با اتکا به ظرفیت‌های عظیم کشور کارهای بسیاری را رقم زده‌اند و چهره شهرهای کشور نسبت به قبل از انقلاب بسیار متفاوت شده است، تصریح کرد: باید نسبت به کارهای انجام شده شکرگزار خدای متعال بود و نسبت به کارهایی که باید انجام شود نیز با کمک و همراهی یکدیگر گام برداشت.
رئیس‌جمهور وجود 17 هزار مسجد، 12 هزار ائمه جمعه و جماعت و صدها مرکز دینی اهل سنت در کشور را از برکات انقلاب و جمهوری اسلامی ایران دانست و با اشاره به فعالیت 1700 مدیر سنی در دستگاه‌های اجرایی کشور گفت: در بخش‌های مدیریتی کشور شیعه و سنی فعالیت دارند و همواره تأکید بنده در جلسات شورای اداری استان‌ها استفاده از ظرفیت نیروهای بومی تحصیلکرده، صاحب تخصص، کارآمد و ذیصلاح بوده است. دکتر رئیسی محرومیت‌زدایی بویژه از مناطق مرزی کم‌برخوردار و همچنین بهبود وضع معیشتی مردم را از اولویت‌های دولت برشمرد و افزود: مردم دلداده به خدای متعال بدانند که قطعاً خیرات و برکات الهی بر این وحدت و انسجام ملت نازل خواهد شد و دولت نیز به‌عنوان خدمتگزار دغدغه معیشت مردم را دارد و در این مسیر از هیچ تلاشی فروگذار نخواهد کرد. رئیس‌جمهور با اشاره گزارش ارائه شده به رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار اعضای هیأت دولت با ایشان، کاهش چشمگیر بیکاری در دوسوم استان‌های کشور با فعال‌سازی بیش از 5 هزار واحد تولیدی و کارخانه تعطیل و نیمه‌تعطیل، افزایش دو برابری خرید گندم و رشد 22 درصدی تولید کالاهای اساسی مورد نیاز کشور، رشد 6 درصدی تولید و افزایش 19 درصدی ابزار تولید را از جمله شاخص‌های مثبت رشد اقتصادی در کشور و نشانه فعال شدن تولید در صنایع و کشاورزی با تلاش و همت دولت عنوان کرد.
رئیس‌جمهور گفت: دولت شبانه‌روزی برای حل مشکلات تلاش می‌کند و به امدادهای الهی نیز باور دارد. دولت در این مدت همچنین 6 میلیون از جمعیت فاقد بیمه درمانی را به شکل رایگان تحت پوشش بیمه سلامت قرار داده و تلاش کرده‌ایم سهم مردم و بویژه دهک‌های کم‌درآمد هرچه بیشتر از هزینه‌های درمانی کمتر و کمتر شود. دکتر رئیسی با بیان اینکه آینده را بسیار روشن و امیدوارکننده می‌بینیم، افزود: دشمن به دنبال یأس‌آفرینی است و در این زمینه از هر سخن یأس‌آلود در جهت تحقق اهداف خود بهره می‌گیرد، اما وظیفه ما این است که در جامعه امیدآفرینی کنیم و همانگونه که رهبر معظم انقلاب اسلامی تأکید کردند، تقویت ایمان و امید را وجه همت خود قرار دهیم. رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه بستر و شرط موفقیت تلاش‌ها برای تقویت ایمان و امید، وحدت و انسجام است، اظهار داشت: رویکرد جمهوری اسلامی تقویت وحدت و انسجام در میان امت اسلامی است و چنانکه رهبر معظم انقلاب اسلامی در سخنان روز گذشته خود فرمودند ما به دنبال مناقشه با هیچ کشوری بویژه در میان کشورهای همسایه و مسلمان نیستیم و دشمن اصلی امت اسلامی را امریکا و رژیم صهیونیستی می‌دانیم. دکتر رئیسی اضافه کرد: صدق ادعای جمهوری اسلامی در تلاش برای وحدت‌آفرینی، حمایت از آرمان و حقوق ملت فلسطین است که بدون توجه به مذهب و آیین آنها و حتی در حالی که بسیاری از کشورهای عربی دست از حمایت از آرمان آزادی فلسطین برداشته‌اند، همچنان از این آرمان مقدس حمایت می‌کند.  رئیس‌جمهور بار دیگر بر ضرورت توجه به تلاش‌های دشمن برای اختلاف‌افکنی میان امت اسلامی تأکید کرد و گفت: مردم در ایران و کشورهای همسایه هزاران سال زندگی مسالمت‌آمیزی با یکدیگر داشته‌اند اما دشمن تلاش می‌کند میان شیعه و سنی و حتی سنی با سنی و شیعه با شیعه اختلاف ایجاد کند که باید مراقبت لازم را در این زمینه به عمل آوریم.
دکتر رئیسی حب اهل بیت(ع) و عشق به ائمه اطهار را نقطه اشتراک شیعه و سنی دانست و تأکید کرد: همه ما باید در هر جایگاهی که هستیم باید با تکیه بر نقاط اشتراک، برای تقویت ایمان و امید در جامعه تلاش کنیم؛ علما باید با بیان و دولت با عمل در راستای تحقق این هدف مهم تلاش کنند، دشمن می‌خواهد ما متحد نباشیم، اما انسجام و اتحاد همواره رمز موفقیت ما بوده است.
پیش از سخنان رئیس‌جمهور 9 تن از علما و نخبگان اهل سنت به نمایندگی از مردم اهل تسنن نقاط مختلف کشور، به بیان دیدگاه‌ها، مسائل و مطالبات آنها پرداختند.

جستجو
آرشیو تاریخی