در حافظه موقت ذخیره شد...
جهت اطلاع مجلس
بر اساس گزارش مرکز آمار، متوسط رشد فصلی بخش صنعت در دولت سیزدهم 3.6 برابر دولت قبل است. متوسط رشد فصلی بخش صنعت در 8 سال دولت حسن روحانی 1.6 درصد بوده است. این در حالی است که در 6 فصل اخیر که دولت سیزدهم بر سر کار بوده (پاییز 1400 تا زمستان 1401) متوسط رشد فصلی بخش صنعت به 5.8 درصد افزایش یافته است.
در آخرین فصل عملکرد دولت دوازدهم (تابستان 1400) رشد بخش صنعت 2.1 درصد بود اما در دولت سیزدهم، فصل به فصل رشد بخش صنعت افزایش یافته تا اینکه در زمستان 1401 دورقمی شده و به 11.9 رسیده که از سال 1396 به بعد، سابقه نداشته است. متوسط رشد بخش صنعت در 3 سال آخر دولت روحانی (1397 تا 1399) منفی 2.2 درصد بود و در واقع دولت رئیسی یک صنعت بحرانزده را تحویل گرفت با این حال، با اجرای سیاستهای مناسب اقتصادی در دو سال اخیر رشد بخش صنعت افزایشی شده است. در سال 1400 رشد بخش صنعت 3.1 درصد بود که در سال 1401 به 7.7 درصد ارتقا یافته است. طبق گزارش مرکز آمار، از سال 1386 تا پایان 1399، متوسط رشد سالانه بخش صنعت کشور منفی هفت دهم درصد (0.7-) بود. یعنی صنعت کشور برای سالهای طولانی درجا زده بود اما در 2 سال اخیر در دولت رئیسی صنعت، احیا شده و رشد آن هم به رکوردهای جدیدی دست یافته است. متوسط رشد بخش صنعت در دولت رئیسی 5.4 درصد بوده است. همچنین آمارهای بانک مرکزی نشان میدهد شاخص تولید کارگاههای بزرگ صنعتی با رشد ۹.۶ درصدی در سال ۱۴۰۱ به بالاترین سطح در تاریخ صنعتی کشور رسید.
اما چرا این آمارها برای مجلس یازدهم، حاوی پیام است؟
آمارهای مذکور که حاکی از جهشهای بیسابقه شاخصهای صنعت کشور در دولت سیزدهم است، به نوعی کارنامه مدیریت سیدرضا فاطمی امین را نشان میدهد. طبق این آمارها، فاطمی امین موفقترین وزیر صمت کشورمان در دولتهای اخیر بوده است. اما افسوس که نمایندگان مجلس در قضاوت خود نسبت به عملکرد وی، این واقعیات را نادیده گرفتند و ماه گذشته در جلسه استیضاح به گونهای سخن گفتند که گویا دارند ضعیفترین وزیر تاریخ صنعت کشور را استیضاح میکنند. قطعاً مجلس مسبب کاهش احتمالی رشد بخش صنعت در دوران پس از فاطمی امین یا توقف این جهشهای عظیم در دولت سیزدهم است.