کیوسک مجازی
۴ قرارداد و ۳ تفاهمنامه نفتی ایران و ونزوئلا
در دو سال گذشته
ایران و ونزوئلا به عنوان دو دارنده بزرگ منابع نفتی دنیا هر دو تحت تحریمهای امریکا قرار دارند. اما دو تفاوت اساسی بین دو کشور وجود داشته که فضا را برای کسب منفعت اقتصادی ایران باز میکند.
اولاً در ایران برخلاف ونزوئلا در شرایط تحریم زیستبوم نوآوری و فناوری شکوفا شده و توانمندی فنی و مهندسی ایران جهش یافت به طوری که هماکنون بیش از ۷۰ درصد از تجهیزات صنعت نفت توسط متخصصان ایرانی بومیسازی شده است.
ثانیاً تحریمهای ونزوئلا به سختی ایران نیست و این کشور میتواند به عنوان سکویی برای دور زدن تحریم امریکا توسط ایران قرار بگیرد. در این راستا تاکنون در دولت سیزدهم ۷ قرارداد و تفاهمنامه بین دو کشور منعقد شده که عبارتند از: انعقاد قرارداد پالایشگاه الپالیتو با ونزوئلا به ارزش ۱۱۰ میلیون یورو، انعقاد قرارداد تعمیرات اساسی و تکمیل بندر نفتی خوزه ونزوئلا به ارزش ۶۴ میلیون دلار، انعقاد قرارداد بازسازی و نوسازی واحد آمونیاک مجتمع پتروشیمی آنا ماریا کامپوس ونزوئلا به ارزش ۸۳ میلیون دلار، انعقاد قرارداد ریکاوری کامل تلهمتری ایستگاه هاب گاز ونزوئلا به ارزش ۵۸ میلیون دلار، انعقاد تفاهمنامه احداث خط لوله ۳۶ اینچی و ۵۴ کیلومتری آلتاگراسیا – آریچونا ونزوئلا، انعقاد تفاهمنامه احیا و بازسازی پالایشگاه کاردون با طرف ونزوئلایی و انعقاد تفاهمنامه اورهال پالایشگاه پدرو سدنیو با طرف ونزوئلایی.
کاهش محسوس نقدینگی
محمد دلگشایی، یکی از کاربران شبکههای اجتماعی در صفحه شخصی خود با اشاره به شاخصهای کلان اقتصادی کشور گفت: اکثر اقتصاددانان پولی تأکید دارند که کاهش تورم در سطوح بالا (تورم دو رقمی) باید از مجرای کنترل مقداری نقدینگی بگذرد. بانک مرکزی از ابتدای 1400 تلاش ارزندهای برای این مهم داشت و توانست با کاهش 14 درصدی، رشد نقدینگی را به سطح تعادل بلندمدت خود برگرداند.
رشد تولید خودروسازان خصوصی
حمید لشکری، یکی از کاربران شبکههای اجتماعی در صفحه شخصی خود نوشت: رشد تولید خودروسازهای خصوصی تو این دو سال خیلی چشمگیره که اتفاق مهمیه؛ دارن جلوی ایران خودرو و سایپا قد علم میکنن و تو جبران کمبود عرضه خودرو کمک میکنن؛ در آینده هم فضا رو کاملاً رقابتی میکنن که نتیجهش افزایش قابل قبول کیفیت میشه.