در حافظه موقت ذخیره شد...
تکمیل کریدور ترانزیتی شرق کشور
با ساخت راهآهن بیرجند-یونسی بخش مهمی از کریدور شرق کشور وارد مدار ترانزیتی میشود
زیرسازی راهآهن زاهدان - زابل - بیرجند - مشهد حد فاصل نهبندان - بیرجند - قاین - یونسی همزمان با سفر رئیس جمهور به خراسان جنوبی شروع شد. این مسیر از چابهار شروع شده و به زاهدان، نهبندان، سربیشه، بیرجند تا منطقه یونسی و مشهد میرسد که از مسیرهای مهم ریلی محسوب میشود و شاید بتوان گفت مهمترین مسیر ریلی در کشور است که انجام میگیرد.
با ساخت این خط ریلی علاوه بر آنکه بیرجند به شبکه ریلی کشور وصل میشود، زنجیره کریدوری شمال-جنوب تکمیل میشود که تکمیل این زنجیره در استان خراسان جنوبی سبب رونق این استان و بهرهمندی سراسر کشور میشود. تکمیل این کریدور هم مردم استان و هم سراسر کشور را از مزایای تکمیل خود بهرهمند میکند.
طرح احداث راهآهن بیرجند - یونسی با هدف اتصال مرکز خراسان جنوبی به ریل سراسری در سالهای گذشته کلید خورد اما با چالشهای فنی و اعتباری همراه بود تا اینکه تأمین مالی این طرح بزرگ و سرعت بخشیدن به روند اجرای آن به عنوان مطالبه مردم استان در سفر اول و دوم رئیسجمهور مطرح شد.
پس از تأکید و دستور رئیس جمهور مبنی بر ایجاد سازکار لازم از سوی وزارت راه و شهرسازی و بانکهای عامل که جزو مصوبات سفر استانی نیز قرار گرفت، دور تازهای از تلاشها برای تأمین منابع مالی و سرعت دادن به طرح شروع شد و اکنون عملیات زیرسازی این طرح ریلی با حضور آیتالله رئیسی در ایستگاه تشکیلاتی بیرجند (قطعه ۱۵) آغاز شد.
راه آهن زاهدان - زابل - بیرجند - مشهد به طول کلی حدود ۹۱۰ کیلومتر است که به سه بخش زاهدان - زابل - مرز میلک، زابل - بیرجند و بیرجند - یونسی تقسیم شده است. این راهآهن دارای ۲۳ قطعه اجرایی بوده و از زاهدان در شمال استان سیستان و بلوچستان شروع شده و در امتداد شرقی ضمن پوشش شهر زابل و مرز میلک (افغانستان) از شهرهای نهبندان، سربیشه، بیرجند و قاین در خراسان جنوبی عبور میکند.
همچنین در استان خراسان رضوی با عبور از شهر گناباد به خط ریلی موجود بافق - مشهد (ایستگاه یونسی) متصل میشود و از این طریق به مشهد و شبکه ریلی کشور ارتباط مییابد، در جنوب محور نیز از طریق محور موجود زاهدان - بم و راهآهن در حال احداث چابهار - زاهدان به شبکه ریلی متصل میشود.
سرپرست اداره کل راه و شهرسازی خراسان جنوبی با اشاره به آغاز ساخت این خط ریلی گفت: طول مسیر ریلی زاهدان - بیرجند - مشهد ۹۱۰ کیلومتر است که از این مقدار ۴۳۲ کیلومتر در جغرافیای استان خراسان جنوبی قرار دارد.
میرمحمد مؤدی افزود: مهمترین مشکل این طرح ملی و فراملی تأمین اعتبار بود که در ۲ سفر رئیس جمهور به خراسان جنوبی تأمین مالی این طرح مهم و زیرساختی در دستور کار دولت قرار گرفت و در نهایت با استجازه مقام معظم رهبری برای اختصاص ۱۸۰ هزار میلیارد ریال از محل تهاتر نفتی، گره اعتباری این ابر پروژه ریلی باز شد. با آغاز عملیات اجرایی این طرح شروع عملیات زیرسازی تمامی قطعات طرح راهآهن را در خراسان جنوبی به صورت همزمان خواهیم داشت.