گزارش
پایان تولید خودروهای فاقد استانداردهای ۸۵گانه
وزارت صمت به عنوان متولی نظارت بر کیفیت خودرو است و باید به مردم و سازمان استاندارد پاسخگو باشد، در سازمان ملی استاندارد سازمان حمایت از حقوق مصرفکننده وجود دارد.
معاون سازمان ملی استاندارد با بیان اینکه سازمان ملی استاندارد وظیفه نظارت بر وزارت صمت را بر عهده دارد، گفت:بر این اساس تولیدکننده مسئول کیفیت خودرو است و خودروسازان موظف هستند کیفیت را در خودرو تولیدی رعایت کنند. محمد رضا درگاهی معاون ارزیابی انطباق کالا و نظارت بر اجرای استاندارد سازمان ملی استاندارد افزود: در حال بازنگری در استانداردهای ۸۵ گانه خودرویی هستیم و ممکن است بعد از بازنگری این استانداردها افزایش یا کاهش یابد.
چک سفید امضا ندادهایم
این مقام مسئول سازمان ملی استاندارد اظهار داشت: استانداردهای ۸۵ گانه که ۹ مورد آن در دولت قبل تعلیق شده بود، در دولت سیزدهم رفع تعلیق شد، همچنین تا شهریور ۱۴۰۳ هر خودرویی که نتواند استاندارد ۸۵ گانه را رعایت کند از گردونه تولید خارج میشود.علاوه بر این خودروسازان مجبور شدهاند سه سال خدمات پس از فروش ارائه کنند.
وی گفت: هر لحظه احساس کنیم وزارت صمت و خودروساز به وظیفه ذاتی خود عمل نکردهاند، تأییده خودروسازان را ابطال یا تعلیق میکنیم، چراکه ما چک سفید امضا به آنها نداده ایم.
تولید قدیمی با اسم جدید
بر اساس این گزارش، عضو هیأت علمی دانشگاه علم و صنعت گفت: ۸۰ میلیون خودرو در سال ۲۰۲۲ تولید شده که بالای ۶۰ درصد آنها ۸۵ درصد استاندارد اروپا را نداشتهاند، ولی ما استانداردهای غیرضروری مثل نمایش فشار باد لاستیک را ضروری میکنیم، محمدحسن شجاعی فرد عضو هیأت علمی دانشگاه بیان داشت: در دنیا خودرو اقتصادی بیشترین مشتری را دارد.قیمت ۸۰ درصد خودروهای ما زیر ۶ هزار دلار هستند و بالای آن مشتری ندارد. وقتی این استانداردهای ۸۵ گانه را کامل رعایت کنیم یک و نیم میلیارد به قیمت خودرو افزوده میشود. شجاعیفرد گفت: در حال حاضر خودرویی با بستر ۴۰ سال پیش تولید و فقط اسم آن عوض میشود. وزن کم، قیمت کم و کیفیت بالا سه مؤلفه خودرو با کیفیت در جهان است، اما وقتی اسم و پلتفرم خودرو قدیمی عوض میشود، فقط به وزنش اضافه میشود؛ ما باید طراحی و تولید خودرو جدید داشته باشیم نه اینکه فقط اسم خودرو را عوض کنیم.