درآمد قطعهسازان بازار سرمایه 70 درصد افزایش یافت
تأمین برق شرکتهای قطعهسازی عامل رشد تولید در 5 ماهه 1402 بود
قطعهسازان فعال در بازار سرمایه در کنار نمادهای خودرویی و سرمایهگذاریهای وابسته، بزرگترین گروه معاملاتی بازار سهام ایران از نظر حجم معاملاتی را تشکیل میدهند. هر چند که طی سالهای گذشته با توجه به زیان شرکتهای خودروساز و عدم توانایی قطعهسازان برای وصول مطالبات خود، نمادهای معاملاتی خودرو و ساخت قطعات بیشتر به انگیزه نوسانگیری خرید و فروش میشد، اما از سال 1401 شاهد آن بودیم که شرایط برای کسب بازدهی این شرکتها نیز بهتر شد و شاخصهای بنیادی آنها نیز تقویت شد.
به گزارش «ایران اقتصادی» و به نقل از چابک آنلاین، پس از سامان گرفتن قراردادهای شرکتهای قطعهسازی با خودروسازان و شرکتهای پخش قطعات و همچنین هماهنگی نرخگذاری کالای تولیدی با تغییرات قیمت نهادههای تولید، روند درآمد و سودسازی شرکتهای قطعهساز در صورتهای مالی آنها بهبود یافت و وضعیت ترازنامهای و بازدهی حقوق صاحبان سهام آنها نیز در شرایط بهتری قرار گرفت. این موضوع در بخشهای عملیاتی و بخش واقعی فعالیتهای آنها نیز تا حدودی قابل مشاهده است و با توجه به برنامهریزیهای انجام شده برای تأمین پایدار نهادهها، تأمین بیشتر برق و خاموشی کمتر خطوط تولیدی، میتوان گفت که صنعت قطعهسازی در کشور در شرایط پایداری قرار گرفته است. در بخش مطالبات نیز شرکتهای قطعهساز در سال 1401 توانستند بخش قابلتوجهی از معوقات خود را به صورت نقد و اوراق وصول کنند که این موضوع از طرفی ریسکهای آنها را کاهش داد و از طرفی بحث نقدینگی آنها را (به نسبت) مرتفع کرد.
این رویه در گزارشهای تولید و فروش آنها قابل مشاهده است.
بررسی گزارش تولید و فروش 25 شرکت قطعهساز فعال در بازار سرمایه نشان میدهد، این شرکتها تا پایان مردادماه 1402، حدود 17 هزار میلیارد تومان درآمد شناسایی کردهاند که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل بیش از 69 درصد افزایش داشته است.
افزایش بیش از 8 درصدی مصرف برق قطعهسازان
بررسی میزان برق مصرفی قطعهسازان بورسی نشان میدهد این شرکتها تا پایان مرداد 1402، حدود 134 هزارمگاوات ساعت برق مصرف کردهاند که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل، حدود 8.6 درصد افزایش یافته است.
در سالهای گذشته قطعهسازان بازار سرمایه به دلیل قطعی برق، نمیتوانستند تولید خود را با حداکثر ظرفیت انجام دهند که به نظر میرسد با برنامهریزیهای صورت گرفته، این موضوع در سالجاری کمتر چالشزا شده است.
ارقام برآوردی موجود در گزارشهای منتشرشده از طرف شرکتها نشان میدهد، قطعهسازان برای برق مصرفی خود تنها 31 میلیارد تومان هزینه کردهاند که این عدد در مقایسه با سال گذشته حدود 19 درصد افزایش داشته است.