در حافظه موقت ذخیره شد...
تأمین برق صنایع از بخش خانگی پیشی گرفت
مصطفی رجبی مشهدی با بیان اینکه کاهش عمق ناترازی برق از محل افزایش تولید برنامهریزی شد، اظهار داشت: برای دومین سال برق بخشهای خانگی، تجاری، عمومی، اداری و خانگی بدون محدودیت و خاموشی تأمین شود.
وی با بیان اینکه در حوزه صنایع بزرگ موفق شدیم برق مورد نیاز را تأمین کنیم، افزود: ۵۰ صنعت بزرگ کشور ۸.۱۵ درصد رشد مصرف داشتند و این در حالی است که طی مدت ۱۰ سال متوسط رشد مصرف ۴ درصد بوده است. سخنگوی صنعت برق در ادامه با اشاره به افزایش دمای بیسابقه و تأثیر آن بر افزایش مصرف برق، تصریح کرد: امسال در منطقه غرب آسیا گنبد حرارتی مستقر شد و ۸ کشور اطراف ایران گرمای ۵۰ درجه را تجربه کردند و در کشور ما نیز ۱.۵ تا ۲ درجه افزایش دما را شاهد بودیم.
سخنگوی صنعت برق تأکید کرد: هر یک درجه افزایش دما ۱۸۰ مگاوات افزایش مصرف ناشی از وسایل سرمایشی را در پی داشت که سرجمع ۳۲ هزار مگاوات افزایش مصرف به دلیل استفاده بیشتر از کولرها را داشتیم و این در حالی است که رقم افزایش پیک بار ۴۰ هزار مگاوات است.
رجبی مشهدی بیان کرد: رکورد تأمین برق صنایع در سالجاری شکسته شد و برای اولینبار میزان برق تأمین شده برای بخش صنعت از برق تأمین شده برای بخش خانگی در فصل تابستان پیشی گرفت.
وی افزود: در سالجاری نیروگاهها بهموقع تعمیر شدند و با ظرفیت کامل در مدار قرار گرفتند و برنامهریزی شده است که تعمیرات نیروگاهها نیز از ابتدای مهرماه آغاز شود، به گونهای که قبل از ابتدای خردادماه در مدار قرار گیرند.
وی افزود: علیرغم کمبود نقدینگی که در صنعت برق وجود داشت توانستیم از ظرفیت کامل نیروگاهها استفاده کنیم و با موفقیت پیک را پشت سر بگذاریم.
سخنگوی صنعت برق با بیان اینکه وزارت نیرو از ابتدای دولت سیزدهم با توجه به ناترازی که در صنعت برق وجود داشت دو اقدام افزایش توان تولید و مدیریت مصرف را برنامهریزی کرد تا میزان ناترازی به حداقل برسد و با اقداماتی که انجام شد، برای دومین سال برق بخشهای مختلف بدون محدودیت و خاموشی تأمین شد، گفت: در حوزه صنایع بزرگ نیز با همکاری وزارت صنعت، معدن و تجارت توانستیم رشد تولید را رقم بزنیم.
به گفته مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران اوج بار امسال ۷۳ هزار و ۴۶۳ مگاوات بود که نسبت به سال قبل ۴۰۰۰ مگاوات افزایش مصرف صورت گرفت و این مقدار تأمین شد و مشکلی در تأمین برق به وجود نیامد و همچنین توانستیم، بیش از 8 درصد رشد مصرف صنایع را تأمین کنیم.
رجبی مشهدی با بیان اینکه افزایش دمای امسال در کل جهان بسیار محدود بود به طوری که در طول ۱۲۰ سال گذشته بیسابقه بوده است، تصریح کرد: در هفتههای آخر تیرماه و ابتدای مردادماه شرایط سختی را پشت سر گذاشتهایم، حتی در شهریورماه نیز سه هفته گرم را داشتیم، به طوری که برخی روزها بیش از ۸۰۰۰ مگاوات به مصرف برق کشور افزوده شد و در مجموع ۳۵ روز اوج بار را پشت سر گذاشتیم.
وی با اشاره به طرح تشویق مشترکان خانگی اظهار کرد: ۴۰ درصد مشترکان خانگی مشمول پاداش شدند و 2 هزار و 200 میلیارد تومان پاداش به مشترکان خوش مصرف پرداخت شد و برای اولینبار در چهار ماه گرم سال میزان تأمین برق صنایع بیش از میزان تأمین برق خانگی بود و علیرغم ناترازی برق توانستیم با انجام اقداماتی برق بخشهای مختلف را تأمین کنیم.
مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران با اشاره به هماهنگیهای صورت گرفته بین وزارت نیرو و وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: مقرر شده ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه توسط صنایع احداث شود که تاکنون دو واحد نیروگاهی احداث شده و دو واحد دیگر نیز احداث خواهد شد و طبق برنامهریزی صورت گرفته طی دو سال آینده ۱۰ هزار مگاوات در مدار تولید قرار میگیرد که بیش از ۵۰۰۰ مگاوات آن تاکنون عملیاتش آغاز شده است.
وی با اشاره به میزان خاموشی صورت گرفته در شبکه اظهار کرد: طول شبکه سراسری برق ۱۰۰۰ کیلومتر است که تحت تأثیر پدیدههای جوی قرار میگیرد و این موضوع در سراسر دنیا اتفاق میافتد. در سال ۱۴۰۱ معادل ۳۷۹ دقیقه در سال به ازای هر مشترک خاموشی اتفاق افتاد که نسبت به سال قبل ۲۰ درصد در بخش توزیع کاهش یافت.
رجبی مشهدی با بیان اینکه هنوز آماری از میزان خاموشی در سال ۱۴۰۲ وجود ندارد، تصریح کرد: برای سال ۱۴۰۳ برنامهریزی صورت گرفته که با توسعه شبکه بتوانیم مشکلات موجود را برطرف کنیم، اما باید گفت که هیچگونه خاموشی برنامهریزی شدهای برای امسال اعمال نشده است.
مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران با اشاره به تابلوی سبز برق در بورس انرژی گفت: مصرف کنندگان صنعتی باید یک درصد از مصرف برق خود را از تجدید پذیرها تأمین کنند که این موضوع اکنون آغاز شده و بخش اداری نیز طبق قانون موظف است ۲۰ درصد از نیاز خود را توسط تجدید پذیرها تأمین کند که طبق برنامهریزیهای صورت گرفته برای سال آینده 5درصد از نیاز بخش اداری از این طریق تأمین خواهد شد.