قرارداد بلندمدت، اوراق سلف ارزی و قرارداد آتی فولاد ۳ اقدام توسعه‌ای بورس کالا

 مدیرعامل بورس کالای ایران در نخستین همایش تاب‌آوری در صنعت فولاد گفت: رونق قراردادهای بلندمدت برای تسهیل تأمین مواد اولیه تولید، راه‌اندازی اوراق سلف ارزی با همکاری صندوق توسعه ملی برای تأمین مالی صنایع و راه‌اندازی قراردادهای آتی فولاد همچون بورس‌های کالایی دنیا از جمله اقدامات توسعه‌ای بورس کالا به شمار می‌رود.
به گزارش کالاخبر، سید جواد جهرمی در ابتدای این همایش گفت: از سال ۸۲ که بورس فلزات راه‌اندازی شد تا به امروز، بورس فلزات و سپس بورس کالا با صنعت فولاد عجین شده و تاب‌آوری این صنعت در مورد بورس کالا در برخی موارد هم صدق می‌کند.
وی افزود: در سال ۹۴ تعداد عرضه کنندگان فولادی ۱۵ شرکت بود ولی سال گذشته ۲۰۰ شرکت فولادی محصولات خود را در بورس کالا عرضه کردند و سهم فولاد از لحاظ حجمی ۳۴ درصد از معاملات بورس کالا را به خود اختصاص داد و رشدهای خوبی در سال‌های گذشته انجام شد. بخشی از این رشدها به دلیل تنوع محصولات و برخی به دلیل تنوع عرضه کنندگان بود.
وی با بیان اینکه در ۲۰ سال اخیر در کنار خود صنایع گام به گام یاد گرفتیم که برای مدیریت بازار چه کارهایی باید انجام دهیم، تصریح کرد: سال ۹۷، خاطرات تلخی را در شیوه تنظیم بازارها تجربه کردیم و از آن به بعد این تجربه به‌دست آمد که برای حکمرانی مناسب باید قانون مناسب داشته باشیم، به قانون پایبند باشیم و استقلال بورس کالا در عمل به قانون را هم بپذیریم.
وی ادامه داد: سال گذشته با وجود التهابات زیاد سعی کردیم این خط استقلال را حفظ کنیم و براساس تجربه و تصمیمات کارشناسی عمل کنیم.
وی ادامه داد: دومین تجربه این بود که از دو سال گذشته تاکنون نرخ ارز در هیچ کدام از محصولات شمش فولاد و میلگرد تأثیری ندارد و برآیند عرضه و تقاضا را می‌توانیم روی تابلوی معاملات مشاهده کنیم و از این مسیر سیگنال صحیح به سرمایه‌گذار و سیاستگذار بدهیم.
وی ادامه داد: برخی محصولات زنجیره فولاد از قدیم در بورس کالا معامله می‌شوند و به بلوغ خوبی رسیده‌اند و برخی دیگر مانند آهن اسفنجی به تازگی وارد بورس شده‌اند که برای این کالاها باید متناسب با فعالیت محصولات، رگولاتوری و دستورالعمل‌هایی وضع کنیم تا کل زنجیره محصولات در بورس کالا در حالت تعادلی قرار بگیرد.
جهرمی عنوان کرد: در حوزه تاب‌آوری بحث تأمین مواد اولیه مطرح است که برای تأمین مواد اولیه نیازمند قراردادهای بلند مدت هستیم که یکی از مواردی که باید در اولویت قرار داده و توسعه دهیم، قرارداد کشف پریمیوم است که این قرارداد کاملاً قابلیت سرمایه‌گذاری دارد و برای تأمین مواد اولیه شرکت‌ها کمک کننده است.
وی عنوان کرد: نکته بعدی تأمین مالی شرکت‌هاست که در این خصوص اقداماتی در حوزه سلف ارزی در حال انجام است زیرا این حوزه مغفول مانده در این راستا اقداماتی با صندوق توسعه ملی صورت می‌گیرد تا برای تأمین مالی شرکت‌ها مؤثر باشیم.

 

جستجو
آرشیو تاریخی