اخبار
افزایش همکاری استاندارد ایران و ویتنام
برنامه اجرایی یادداشت تفاهم همکاری دو سازمان ملی استاندارد ایران و ویتنام در حاشیه نشست سالیانه ایزو (ISO) در استرالیا به امضای رؤسای استاندارد دو کشور رسید.
به گزارش ایرنا، برنامه اجرایی همکاری بین سازمانهای استاندارد ایران و ویتنام که بهتازگی در دیدار رؤسای دو سازمان در تهران نهایی شده بود، در این رویداد بینالمللی امضا شد. هدف از امضای این برنامه اجرایی، عملیاتی کردن یادداشت تفاهم همکاری منعقده دو سازمان در حوزههای استانداردسازی، ارزیابی انطباق، تأیید صلاحیت، اندازهشناسی، انتقال رویههای ارزیابی انطباق محصولات حلال و مقررات فنی برای صدور گواهی حلال منطبق بر استانداردهای مؤسسه استاندارد و اندازهشناسی کشورهای اسلامی (SMIIC) بود. همچنین رئیس سازمان استاندارد ویتنام، تمایل و علاقهمندی خود را به استفاده از تجارب سازمان ملی استاندارد ایران در حوزه حلال، همزمان با همکاری در سایر حوزهها ابراز داشت.
اجرایی شدن ۳.۹ میلیارد دلارطرحهای معدنی
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: مطابق پیشبینیها و برنامهریزیها، از سال ۱۴۰۲ تا ۱۴۰۸ افزون بر ۲۷ میلیارد و ۶۴۱ میلیون دلار پروژه در سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) و واحدهای زیرمجموعه به بهرهبرداری خواهد رسید.
محمدرضا موثقینیا گفت: تداوم سرمایهگذاری در بخش معدن و صنایع معدنی از اهداف ایمیدرو است. همچنین ایمیدرو موفق به جذب سرمایهگذار بخش خصوصی به ارزش بیش از ۹.۵ میلیارد دلار با اشتغالزایی بیش از ۲۳ هزار نفر شده که تاکنون حدود ۳.۹ میلیارد دلار از طرحها تکمیل شدهاست.
تلاش ایران برای کسب دبیرخانه اوپک زئولیت
مشاور معدنی وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: زئولیت سمنان در راه بینالمللی شدن و تشکیل اوپک زئولیت در دستور کار است و تلاش میشود دبیرخانه اوپک زئولیت هم در ایران ایجاد شود.
مجید پورمقدم با اشاره به ظرفیت بالای استان سمنان در حوزه زئولیت، گفت: برندسازی زئولیت سمنان همچون گچ در دستور کار است. وی با بیان اینکه زئولیت سمنان به دلیل شهرت و به لحاظ کمیت و کیفیت یکی از بهترینهای آسیا است، افزود: منابع جهانی روی زئولیت ایران تاکید دارند و کشورهای آفریقایی بهویژه آفریقای جنوبی علاقهمند به زئولیت سمنان هستند. وی ادامه داد: تنها خلأ موجود فقدان فرآوری و ارزش افزوده است که میتوان با دانش و بومیسازی، این خلأ را برطرف کرد. البته به لحاظ کیفیت و ذخایر زئولیت ایران رتبه بالایی دارد، اما به لحاظ تولید و ارزش افزوده نقاط ضعف وجود دارد که میتوان با استفاده از تجربیات دانشمندان ملی و بینالمللی به افزایش ارزش افزوده این ماده معدنی کمک کند.