در حافظه موقت ذخیره شد...
مکانیسم تهاتر برای واردات کالاهای مصرفی بخش کشاورزی
قائم مقام وزارت جهاد کشاورزی درباره رفع چالش تعهد ارزی گفت: مذاکرات زیادی انجام شده و در بخش زیادی از محصولات بجز فولاد و پتروشیمی موضوع نهایی شده است.
وی افزود: در حال حاضر مصوب شد تا ارز حاصل از صادرات صادرکنندگان خرد در قالب شمش طلا انجام شود و بخشی از صادرکنندگان ارز را در این قالب به کشور برمیگردانند.
وی ادامه داد: همچنین طرحی که در حوزه کشاورزی هفته گذشته نهایی و در سامانه جامع تجارت پیاده شد موضوع استفاده از مکانیسم تهاتر بود.
به این ترتیب کالاهای مصرفی حوزه کشاورزی از سامانه ارزی ما خارج شد و واردکنندگان ارز را فقط در قبال دریافت ارز صادرکنندگان بخشی از محصولات کشاورزی میتوانند دریافت کنند. لیست این محصولات بزودی دراختیار کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران قرار خواهد گرفت که به تمام تشکلها اعلام شود.
قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی از نشست با کشاورزانی که بیشترین گروه صادراتی را به خود اختصاص دادهاند، خبر داد و گفت: قرار است نشستی در بانک مرکزی داشته باشیم و با همکاری معاونت ارزی و مجموعههای مرتبط ضمن تسهیل برگشت ارز حوزه کشاورزی، نرخ آن نیز رقابتی و جذاب برای تولیدکنندگان این حوزه باشد.
پیمانپاک در ادامه به حجم صادرات بخش کشاورزی در نیمه نخست سال ۱۴۰۲ اشاره کرد و گفت: در ۶ ماه نخست سال صادرات محصولات کشاورزی به لحاظ وزنی و ارزشی نسبت به مشابه سال گذشته رشد داشت.
قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه عموماً حجم صادرات حوزه کشاورزی در ۶ ماه دوم انجام میشود، ادامه داد: امیدواریم رشد خوبی نسبت به سال گذشته تجربه شود.
تلاش میکنیم برگشت ارز تسهیل شود تا خود این امر نیز تشویقی برای افزایش صادرات باشد.
پیمانپاک در پاسخ به احتمال حذف قانون رفع تعهد ارزی، گفت: این قانون مجلس شورای اسلامی بوده و دولت نمیتواند در اینباره کاری کند. تلاش ما باید در راستای تسهیل این روند باشد.