در حافظه موقت ذخیره شد...
رشد کمسابقه صادرات بخش تعاون
در حوزه صادرات بخش تعاون نیز اقداماتی صورت گرفته است که از آن میان میتوان به حمایت از حضور تعاونیها در نمایشگاههای خارجی و داخلی، انعقاد تفاهمنامه همکاری فیمابین معاونت امور تعاون و گمرک جمهوری اسلامی ایران در راستای تسریع و تسهیل ارائه خدمات به شرکتهای تعاونی اشاره کرد.
صادرات محصولات تولیدی و خدمات، بستر مناسب برای بهرهوری و افزایش کیفیت محصولات و خدمات تعاونیها را فراهم میکند که میتواند بهعنوان یکی از محرکها در افزایش سهم تعاون در اقتصاد کشور باشد. تحقق این امر میتواند در راستای ارزآوری و کمک به افزایش تولید ناخالص ملی و همچنین توسعه بازار شرکتهای تعاونی کمککننده باشد. مبحث بعدی این گزارش مربوط به صادرات کالا در بخش تعاون است. در این بخش با ۲ شکل از صادرات روبهرو هستیم؛ صادرات مستقیم که شامل صادرات کالاهایی میشود که از مبادی گمرک و با کارت بازرگانی به نام تعاونیها صادر شده و صادرات غیرمستقیم که مربوط به کالاهای صادراتی است که توسط تعاونیها تولید شده اما صادرات آنها توسط تعاونیها انجام نشده است.
پنج کشور نخست هدف صادراتی محصولات شرکتهای تعاونی؛ عراق با ۲۳ درصد، افغانستان با ۱۳ درصد، امارات متحده عربی با ۱۰ درصد، کویت با ۷ درصد و عمان با ۵ درصد هستند که در مجموع بیش از ۵۸ درصد از کل حجم صادرات بخش تعاون را به خود اختصاص دادهاند. همچنین بیشترین گروههای صادرات کالایی شرکتهای تعاونی متشکل از صنایع غذایی، فلزات، صنایع وابسته کشاورزی و گردشگری هستند. در میان استانهای کشور، بالاترین عملکرد صادراتی تعاونیها به ترتیب مربوط به استانهای خراسانرضوی، آذربایجانشرقی، فارس، بوشهر و تهران است. در بهار ۱۴۰۲بخش تعاونی ایران با صادرات ۱۸۵.۳۳ میلیون دلاری، سهم ۱.۴۹ درصدی از صادرات کل کشور را به خود اختصاص داده است.