اخبار
وزیر امور اقتصادی و دارایی خبر داد:
تشکیل کمیته ایران و مصر
برای اجرای پروژههای مشترک
وزیر امور اقتصادی و دارایی کشورمان بعد از دیدار با وزیر دارایی مصر که پس از یک دهه انجام شد، از تشکیل کمیتهای بین دو کشور برای اجرای پروژههای مشترک خبر داد.
به گزارش ایرنا، «سید احسان خاندوزی» وزیر امور اقتصادی و دارایی کشورمان که برای شرکت در نشست بانک زیرساخت آسیایی به مصر سفر کرده است با «محمد معیط» وزیر دارایی مصر دیدار و درباره تحولات روابط دوجانبه بویژه مناسبات تجاری و اقتصادی فی مابین دو کشور گفتوگو کرد.
در این دیدار با تأکید بر عزم دولت برای توسعه روابط همهجانبه با کشورهای همسایه و منطقه و ظرفیتهای فراوان موجود در دو کشور بزرگ و تاریخ ساز مصر و ایران بر آمادگی جمهوری اسلامی ایران جهت توسعه همکاریهای فی مابین در زمینه بانک آسیایی زیرساخت، بانک توسعه اسلامی، بانک مشترک مصر و ایران، شرکت نساجی مصر و ایران و شرکت مشترک کشتیرانی و انتقال فناوری داروسازی و تجهیزات پزشکی تأکید کرد.
وزیر دارایی مصر نیز بر آمادگی کشورش برای اجرایی و عملیاتی کردن پیشنهادات مطرح شده توسط وزیر اقتصاد ایران تأکید و اظهار داشت: مصر بسط و توسعه روابط با جمهوری اسلامی ایران را مهم میداند و امیدواریم بزودی شاهد ارتقای روابط دو کشور باشیم.
«سید احسان خاندوزی» همچنین پس از این دیدار در صفحه شخصی خود در فضای مجازی نوشت: «با همتای مصری دیدار و گفتوگوی سازندهای داشتم و بر تشکیل کمیته برای پروژههای مشترک توافق کردیم.»
وی افزود: «افزایش سرمایه بانک ایران و مصر هم بزودی رخ میدهد. امیدوارم انجام این دیدار پس از سالها و استقبال گرم ایشان، به احیای همکاریها و سیاست دیپلماسی اقتصادی دولت کمک کند.»
لازم به ذکر است که دیدار وزرای اقتصاد و دارایی ایران و مصر پس از یک دهه انجام شده است.
به گزارش ایرنا، وزیر اقتصاد روز گذشته در رأس هیأتی وارد قاهره پایتخت مصر شد. شرکت در نشست سالانه وزرای اقتصاد بانک سرمایهگذاری زیرساخت آسیا و دیدارهای دوجانبه با مقامات کشورهای مختلف بویژه کشور مصر از اهداف این سفر است.
بانک سرمایهگذاری زیربنایی آسیا Asian Infrastructure Investment Bank یک مؤسسه مالی بینالمللی است که به پیشنهاد دولت جمهوری خلق چین بنیانگذاری شده است. هدف این نهاد توسعه چندجانبه و تأمین مالی پروژههای زیربنایی در منطقه آسیا است.
ایران یکی از سهامداران و اعضای هیأت مؤسس این بانک است که در فروردین ماه ۱۳۹۴ به این بانک پیوست.
تعداد ۳۳ کشور از اعضای هیأت مؤسس این بانک در منطقه و ۱۷ کشور خارج از منطقه آسیا قرار دارند.
۱۲۱ ماده الحاقی برنامه هفتم
به کمیسیون تلفیق ارجاع میشود
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: ۱۲۱ ماده الحاقی برنامه هفتم توسعه برای بررسی مجدد به کمیسیون تلفیق ارجاع میشود.
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، محمدباقر قالیباف در جلسه علنی نوبت عصر دوشنبه 3 مهرماه مجلس شورای اسلامی پس از تصویب کلیات گزارش لایحه برنامه هفتم توسعه ضمن تشکر از نمایندگان مجلس که از صبح دوشنبه حدود 240 دقیقه اظهارات موافقان، مخالفان و نمایندگان دولت را استماع کردند، گفت: از این لحظه باید علاوه بر هماهنگی بین مجلس و دولت، همدلی نیز برقرار شود و ما نیازمندیم که دلها به هم نزدیک شده و همکاران در صحن نیز همکاری کنند تا پیشنهاداتی که ضرورت ندارد یا مغایرت قانونی دارد، مطرح نشود.
رئیس قوه مقننه کشورمان با بیان اینکه دولت بودجه 1403 را براساس برنامه هفتم تنظیم میکند، یادآور شد: اولین بخش بودجه 1403 آبان ماه به مجلس ارائه خواهد شد، لذا وقت دولت نیز محدود است، البته این بدان معنا نیست که از کیفیت کار بزنیم ولی از کارها و پیشنهادات اضافه پرهیز کنیم و به موضوعات اصلی بپردازیم.
قالیباف گفت: جلسات کمیسیون تلفیق از نماز مغرب و عشاء تا ساعت 11-10 شب باید برقرار باشد زیرا از همین لحظه که وارد جزئیات شدیم، در حقیقت 121 ماده الحاقی به کمیسیون تلفیق ارجاع شده است تا از همین امشب بررسی این مباحث شروع و بقیه موارد نیز ارجاع شود.
کلیات لایحه برنامه هفتم توسعه کل کشور تصویب شد
نمایندگان مردم در مجلس کلیات لایحه برنامه هفتم توسعه کل کشور را تصویب کردند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، نمایندگان در جلسه علنی نوبت عصر دوشنبه 3 مهرماه مجلس شورای اسلامی پس از استماع نظرات موافقان و مخالفان، با کلیات گزارش کمیسیون تلفیق در مورد لایحه برنامه هفتم توسعه جمهوری اسلامی ایران با 131 رأی موافق، 81 رأی مخالف و 5 رأی ممتنع از مجموع 228 نماینده حاضر در صحن موافقت کردند.