معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی:
نگاههای اقتصادی به نیروی کار ماهر نیازمندند
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، نیازمندی بنگاههای اقتصادی موفق به نیروی کار ماهر را یک واقعیت غیرقابل انکار در کشور برشمرد.
به گزارش سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور، مهرداد عظیمی در نشست هماندیشی با معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: بحث اشتغال، مطالبه مردم و دغدغه اصلی دولت است و مسئولان باید نگاه دغدغهمند را جایگزین نگاه بخشی برای حل اشتغالزایی داشته باشند.
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای با تأکید بر مدلسازی و سازماندهی برخی مشاغل و رشتههای مهارتی، گفت: نیازمند کار فرهنگی در راستای افزایش شأن و منزلت اجتماعی مهارت و شغل در جامعه هستیم.
معاون وزیر کار، شأنیت بخشی به مشاغل و مهارتها، حل بحران اشتغال کشور و توسعه دیپلماسی مهارت بویژه در استانهای مرزی را دستورکار جدی سازمان آموزش فنی و حرفهای عنوان کرد.
وی ادامهداد: با توجه به مراودات آموزشی با بنگاههای اقتصادی، با کمبود نیروی کار ماهر مواجه هستیم و حتی در بنگاههای اقتصادی موفق، نیازمندی به نیروی کار ماهر یک واقعیت انکارناپذیر است.
این مقام مسئول توجه به سازمان آموزش فنی و حرفهای به عنوان تنها متولی ارائه آموزشهای مهارتی غیررسمی در کشور را ضروری برشمرد و بیان داشت: در اجرای سیاستهای کلی نظام اداری ابلاغی رهبر معظم انقلاب و نقشه راه اصلاح نظام اداری، به هیچوجه علاقهمند به مسئولیتپذیری سایر دستگاههای آموزشی نیستیم، اما تولیت سازمان آموزش فنی و حرفهای به عنوان تنها مرجع ارائه آموزشهای غیررسمی باید مورد توجه قرار گیرد. عظیمی در پایان خواستار در نظرگرفتن پروفایل مهارتآموزی، دسترسی به بانک اطلاعاتی مشاغل مورد نیاز به تفکیک استانها، رصد اشتغال کارجویان و غیره در سامانه ملی اشتغال و کسب و کار در راستای برنامهریزی آموزشی شد و خاطرنشانکرد: موانع زیادی از برگزاری آزمونهای آنلاین، ادواری و ارائه گواهینامه مهارت برطرف شده است، چنانچه از زمان آزمون ادواری تا کسب گواهینامه مهارت هفت روز کاری زمان میبرد.
اشتغال و مهارتآموزی دو حلقه جداناپذیر از هم
معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در این نشست، بخش اعظم مشکلات اشتغال را عدممهارت دانست و تصریح کرد: نمیتوانیم اشتغال و مهارت را از هم جدا بدانیم، بلکه دو حلقه جداناپذیر از هم هستند.
محمود کریمی بیرانوند، با بیان اینکه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نقش هماهنــــــــــگکننده دستگاهها، بخش خصوصـــــــی، کارفرمایان و غیره در کاهش نرخ بیکاری را ایفا میکند، گفت: تعاملات خوبی بین معاونت اشتغال با سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور در خصوص راهاندازی سامانه جستوجوی شغل، باشگاه کارآفرینان نوجوان، سامانه LMIS ازجمله تکمیل 12 میلیون رکورد اطلاعات مهارتی در ابرپروژه LMIS داشتهایم.
وی با اشاره به توانایی رهگیری اشتغال مهارتآموختگان در پنج سال اخیر در سامانه LMIS، گفت: باید نقش سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور در تأمین مالی و درآمدزایی بنگاههای اقتصادی پررنگتر از قبل باشد.
معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون با تأکید بر ضرورت همافزایی در شورای عالی اشتغال و نوسازی گفتمان آموزشهای فنی و حرفهای، بیان داشت: این سازمان در حوزه طرحهای اشتغالزایی و پایدارسازی فرایند کسب و کار عملکرد مطلوبی داشته است.
بر اساس این گزارش، تبدیل پایگاههای مردمی اشتغالآفرینی به آموزشگاههای فنی و حرفهای آزاد، برگزاری نمایشگاه معرفی مشاغل مهارتمحور کمسرمایه در سراسر کشور و غیره، از پیشنهادات ارائهشده توسط مدیران کل معاونت توسعه کارآفرینی و اشتغال بوده است.
این گزارش میافزاید: تعامل و همکاری مؤسسات کاریابی با سازمان آموزش فنی و حرفهای، معرفی متقاضیان کار فاقد مهارت یا دارای کسر مهارت توسط کاریابیها به ادارات کار، الزام معرفی متقاضیان کار دارای گواهینامه مهارت به کارفرمایان، دسترسی به بانک اطلاعاتی مشاغل مورد نیاز نیروی کار به تفکیک استان و شهرستان، اولویتبخشی به دارندگان گواهینامه مهارت جهت دریافت تسهیلات مشاغل خانگی، تعامل و همکاری مراکز مشاوره و خدمات کارآفرینی دارای مجوز از معاونت اشتغال با مراکز کارآفرینی و کسب و کار سازمان و تخصیص بخشی از منابع در اختیار معاونت توسعه کارآفرینی و اشتغال شامل تبصره 18 به منظور توسعه آموزشگاههای فنی و حرفی آزاد و... بخشی از پیشنهادات ارائهشده توسط معاونین سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور بود.