در حافظه موقت ذخیره شد...
رشد ۴۵ درصدی عملکرد آموزشگاههای آزاد در نیمه اول امسال
مهرداد عظیمی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: در راستای حمایت از بخش خصوصی و ارائه خدمات آموزشی مهارتمحور در 6 ماهه ابتدایی سالجاری، ۱۷ هزار و ۶۵۷ آموزشگاه با ثبت کارآموز در پورتال سازمان دارای فعالیت آموزشی بودهاند. ۷۱ درصد این آموزشگاهها ویژه بانوان، ۹ درصد ویژه آقایان و بقیه به صورت دومنظوره با رعایت ضوابط و مقررات حاکم فعالیت میکنند.
وی ادامه داد: مقایسه تعداد آموزشگاه فعال در 6 ماهه اول سالجاری با ۱۲ هزار و ۱۹۴ آموزشگاه فعال در شش ماهه نخست سال ۱۴۰۱ حاکی از نرخ رشد ۴۵ درصدی آموزشگاههای فعال است.
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای تأکید کرد: در مدت زمان یادشده ۱۰۴ میلیون و ۱۵۵ هزار و ۳۳ نفر ساعت آموزش به مخاطبین ارائه شده که از این میزان آموزش ۶۴.۳ درصد برای ۳۸۵ هزار و ۵۵۲ نفر از بانوان و ۳۵.۷ درصد برای ۱۷۵ هزار و ۶۸۶ نفر از آقایان و در مجموع برای ۵۶۱ هزار و ۲۳۸ نفر آموزش صورت پذیرفته است.
به گفته وی، این میزان عملکرد آموزشی نشاندهنده بیش از ۹ درصد رشد نسبت به نفرساعت آموزش اجرا شده و ۳۰ درصد رشد نسبت به آموزش نفر دوره صورت پذیرفته در زمان مشابه سال گذشته است.
عظیمی در ادامه از ارائه خدمات آموزشی توسط ۳۲ هزار و ۶۸ مربی فعال در حوزه آموزشگاههای آزاد خبر داد و افزود: از این تعداد ۸۴۳۱ مربی مرد و بیش از ۲۳ هزار و ۷۰۰ مربی خانم هستند. به گفته وی، در سالجاری فعالیت آموزشی مربیان فعال از رشد ۳۶ درصدی برخوردار بوده است.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی همچنین از رشد ۴۵ درصدی عملکرد آموزشگاههای آزاد فنی و حرفهای نسبت به زمان مشابه سال قبل از طریق تنوعبخشی به آموزشهای مهارتی با مشارکت بخش خصوصی خبر داد.
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای گفت: در 6 ماهه سال ۱۴۰۲ آموزشگاههای آزاد فعال سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور در ۵۹ گروه آموزشی موفق به اجرای 2هزارو 337 استاندارد/ حرفه آموزشی شدهاند که در مقایسه با شش ماهه ابتدای سال قبل که ۱۹۳۹ استاندارد/ حرفه آموزشی اجرایی شده ۲۱ درصد میزان تنوع اجرای استانداردهای آموزشی ارتقا یافته است.
عظیمی ادامه داد: بررسیهای به عمل آمده نشان میدهد که ۷۰ درصد از حجم آموزشها بر مبنای نفر ساعت در خوشه خدمات با میانگین ساعت آموزشی ۱۶۴ ساعت به ازای هر کارآموز، ۲۳ درصد در خوشه صنعت با میانگین ساعت آموزشی ۲۸۱ ساعت، ۶.۵ درصد در خوشه فرهنگ و هنر با میانگین ساعت آموزشی ۲۵۷ ساعت و بقیه در خوشه کشاورزی صورت پذیرفته است.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: ۲۷ درصد از حجم آموزشها بر مبنای نفر ساعت در رشته مراقبت و زیبایی، بیش از ۱۸ درصد در رشته صنایع پوشاک و حدود ۱۰ درصد در رشته فناوری اطلاعات ارائه شده و ۴۵ درصد بقیه آموزشها در ۵۶ گروه آموزشی دیگر اجرایی شده است.
به گفته وی، رشته مراقبت و زیبایی در شش ماهه سال قبل ۳۵ درصد از میزان نفر ساعت عملکرد آموزشی را به خود اختصاص داده که بیانگر سیاستگذاری مبنی بر تنوعبخشی آموزشهای مهارتی در همه گروههای آموزشی با مشارکت بخش خصوصی است، هرچند که آمار یاد شده با افزایش ۳۵ درصدی تعداد نفرات آموزشدیده در رشته مراقبت و زیبایی نسبت به زمان مشابه سال گذشته همراه بوده که نشان از تمایل آموزش به ارائه استانداردهای شایستگیمحور و تخصصی است.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: در بین رشتههای آموزشی بخش خصوصی بیشترین میانگین ساعت آموزشی اجرا شده به ازای هر کارآموز مربوط به رشته متالوژی با ۷۷۲ ساعت و کمترین آن مربوط به رشته حمل و نقل دریایی با ۲۰ ساعت است.