رئیس جمهور پس از تقدیم لایحه برنامه هفتم به مجلس
اساس برنامه هفتم آسیبشناسی برنامههای گذشته بود
صبح یکشنبه رئیس جمهور که برای تقدیم لایحه برنامه هفتم در صحن مجلس شورای اسلامی حضور یافته بود، گفت: قصد داریم در این برنامه، توانمندیها و ظرفیتهای تمام بخشهای کشور را ببینیم و از آن استفاده کنیم، همچنین موانع و مشکلات توسعه کشور را مشاهده و آن را رفع کنیم.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، آیت الله رئیسی در جریان تقدیم لایحه برنامه هفتم توسعه فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی کل کشور گفت: حتماً یک آسیبشناسی ضرورت داشت نسبت به برنامههای گذشته که به چه علت برنامهها آنچنان که باید اجرا نشدند، خوشبینانه گفته میشود که بین ۳۰ تا ۳۵ درصد برنامههای توسعه گذشته اجرایی شده است.
وی افزود: یکی از کارهایی که ما در این مدت انجام دادیم، آسیبشناسی برنامههای گذشته بود که چرا برنامهها به میزانی که باید اجرا نشده است. این تجربه برای ما مهم بود که در تدوین برنامه هفتم به آن توجه داشته باشیم.
رئیس جمهور مسأله محوری و نگاه به اولویتها را دو محور اساسی قانون برنامه برشمرد و افزود: حتماً مسائلی که به ذهن دوستان در دولت و مجلس میرسد، مسائل نادرستی نیست، اما آیا نسبت به مسائل اهم دارای اولویت است؟ به همین دلیل خصوصیت برنامه هفتم، مسأله محوری و نگاه به اولویتها است.
وی با بیان اینکه این برنامه دارای ۳ سند است، اظهار داشت: نخست مستندات برنامه و راهکارهای تحلیلی برنامه به شمار میآید، این مستندات یک سند مفصلی است که تمام این مستندات جمعآوری شده و اگر کسی بخواهد میتواند به آن مراجعه کند. سند دوم برنامهها است که عبارت است از: برنامهها، مسائل و احکامی که پیشبینی شده و سند سوم نیز مربوط به مقرراتی است که برداشت دولت این بود که نیاز به قانون ندارد و جزو اختیارات دولت بوده و مبتنی بر سیاستهای ابلاغی است.
رئیسی گفت: سند سوم قابل مراجعه بوده، اما ما تقدیم به مجلس برای گرفتن رأی نکرده ایم، ولی اطلاع مجلس از آن بسیار مفید خواهد بود و از وظایف دولت است.
وی افزود: یکی از نکات مهمی که در برنامه هفتم دیده شده، مردم پایه بودن برنامه است، با این نگاه که باید به مردم میدان داد و مشارکت مردمی را در همه تصمیمات دنبال کرد. ما اگر در حوزههای اجتماعی و فرهنگی، نقش مردم را به درستی تعریف کنیم و به مردم میدان دهیم برای اینکه بهترین عملکرد را داشته باشند و نقش دولت حمایت و نظارت و هدایت باشد، روح برنامههای قبلی، سیاستهای ابلاغی و رهنمودهای رهبری بوده است تا بخش خصوصی بتواند فعالیت خوبی داشته باشد. رئیس جمهور گفت: در مسأله محوری نگاه به مسائل و مشکلات ما را واقف میکند تا ناترازیها در حوزههای اقتصادی که باعث مشکلاتی شده را مورد توجه قرار دهیم. ناترازی در بودجه، ناترازی در نظام بانکی و پولی، ناترازی در منابع و مصارف آب، ناترازی در انرژی و ناترازی در صندوقهای بازنشستگی، از مواردی است که ما را دچار مشکل کرده است.
امیدوارم برنامه هفتم با همکاری مجلس و دولت به نتیجه برسد
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: امیدوارم برنامه هفتم توسعه با همکاری مجلس و دولت و با توجه به اولویتها و سیاستهای کلان به نتیجه برسد.
به گزارش خانه ملت، محمدباقر قالیباف در نشست علنی یکشنبه ۲۸ خرداد مجلس شورای اسلامی پس از سخنان رئیس جمهور در صحن علنی و تقدیم لایحه برنامه هفتم توسعه کل کشور، ضمن تشکر از ایشان گفت: امروز این کار مهم و اساسی و تقدیم برنامه پنج ساله هفتم توسعه به مجلس شورای اسلامی انجام شد و انشاءالله این برنامه بدون شک با همکاری مجلس و دولت و با توجه به اولویتها و سیاستهای کلان و همچنین همانگونه که به مسأله محوری و اولویت بندی کار اشاره شد به نتیجه برسد.
وی ادامه داد: طبق آییننامه از امروز زمان بندی اعلام میشود و امید است با سرعت و دقت در مجلس شورای اسلامی به این امر مهم بپردازیم. امیدوارم این برنامه به گونهای رقم بخورد که ما بتوانیم بر مشکلات کشور بدون شک فائق آییم.