فعالیت 3400 مرکز جوارکارگاهی در کشور
مهارتآموزی
مهرداد عظیمی، رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای، از وجود 3هزار و400 مرکز جوار کارگاهی در کشور خبر داد و گفت: وجود مراکز آموزشی جوار کارگاهی در راستای توسعه و افزایش بهرهوری واحدهای تولیدی و تأمین نیروی کار ماهر امری ضروری است. با توجه به افزایش تعداد دانش آموختگان و آمار فارغالتحصیلان بیکار و ضرورت تناسب رشتههای تحصیلی با نیاز بازار کار، اهمیت مهارتآموزی و بهرهمندی از آموزشهای فنی و حرفهای بیش از پیش احساس میشود، از این رو راهاندازی مراکز آموزش جوار و بین کارگاهی و تجهیز کارگاهها به این مراکز در راستای اجرای نهضت ملی مهارت آموزی، در آشنایی نیروهای کار و فارغالتحصیلان با محیط واقعی کسبوکار و ارتقای سطح مهارت آنها در ورود به بازار کار اثرگذار است.
به گزارش ایسنا، ایجاد و توسعه مراکز آموزش جوار و بین کارگاهی تأثیر بسزایی در ارتقای توان فنی و اشتغالپذیری افراد در حوزههای مختلف صنعت دارد. این مراکز در کنار صنایع علاوه بر رونق بخشهای تولید زمینه افزایش سطح مهارت کارگران و شاغلان در واحدهای تولیدی و بنگاههای اقتصادی را فراهم میکند. به مراکزی که به منظور گسترش آموزشهای فنی و حرفهای و تأمین نیروی کار ماهر مورد نیاز صنایع، تأسیس و راهاندازی شوند، مراکز آموزش جوار و بین کارگاهی گفته میشود.
هدف از ایجاد مراکز آموزش فنی و حرفهای جوار کارگاهی و بین کارگاهی، ارتقای مهارت، کاهش هزینههای جانبی تولید، استفاده بهینه از امکانات آموزشی برای شاغلان، صیانت از نیروهای کار و تربیت نیروی کار ماهر و نیمهماهر است.
به اعتقاد کارشناسان بازار کار، ایجاد این مراکز در توانمندسازی و بهروزرسانی سطح مهارت نیروهای کار و بالا بردن بهره وری در بنگاهها اثرگذار است. به زعم آنها با راهاندازی مراکز جوارکارگاهی و بین کارگاهی علاوه بر ارتقای مهارت نیروهای کار و کاهش هزینههای جانبی تولید، بستر استفاده بهینه از امکانات آموزشی برای شاغلان و تربیت نیروی کار ماهر و نیمه ماهر فراهم میشود.
وی درباره تفاوت مراکز آموزش جوار و بین کارگاهی گفت: مراکز جوار کارگاهی از لحاظ تجهیزات آموزشی، مستقل از جریان خط تولید هستند ولی مراکز جوار بین کارگاهی در بین دو واحد تولیدی، بهمنظور آموزش مهارتهای شغلی توسط صنایع بزرگ ایجاد میشوند. به گفته معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی مراکز آموزش جوار کارگاهی تحت نظارت کارخانه و در قالب استانداردهای مهارت آموزشی سازمان فعالیت میکنند و تجهیز و راهاندازی این مراکز نشاندهنده توجه به نیروی کار و اهمیت سرمایههای انسانی برای کارفرما دارد. عظیمی با اشاره به اهمیت سرمایهگذاری در تربیت نیروی کار ماهر، گسترش مراکز آموزش جوار کارگاهی را از جمله برنامههای مؤثر سازمان آموزش فنی و حرفهای برشمرد و گفت: گسترش مهارت آموزی و مهارت افزایی نیروی کار در بنگاهها به عنوان یک سیاست راهبردی از سوی وزارت کار و سازمان آموزش فنی و حرفهای در دستور کار قرار دارد.