کلان
سرانجام ایده ضدتحریمی روحانی با فروش ۱۰ میلیون بشکه نفت
خسارت ۲۸۰ میلیارد دلاری
فقط نتیجه تحریم نیست
به گزارش خط انرژی، هرچند «مذاکره و توافق با امریکا» یا «دور زدن تحریم» میتواند مشکلات تحریم را به صورت مقطعی تعدیل کند، اما مشکل اصلی، یعنی آسیبپذیری فروش نفت ایران به تحریمهای امریکا همچنان پابرجاست.
حسن روحانی رئیسجمهورسابق در آذر ۹۹ به طورواضح ایده دولت خود برای بیاثرکردن تحریم را بدینصورت شرح داد: اگر ایران میتوانست در سال ۹۰ و ۹۱ حدود ۱۰ میلیون بشکه نفت صادر کند، نمیتوانستند ما را تحریم کنند و قدرت اینکار را نداشتند.
اما پیگیری این ایده بلندپروازانه بهدلایل متعدد و همانطورکه انتظار میرفت شکست خورد و طبق آمار اوپک، خسارتِ ایران از افت تولید نفت به بیش از۲۸۰ میلیارد دلار از سال ۲۰۱۲ تاکنون رسیده است.
سادهانگارانه است اگر تحریم را تنها عامل این خسارت سنگین بدانیم، زیرا انتخاب یکراهبرد غلط میتواند نه تنها منجربه تضعیف اثر تحریم نشود، بلکه به تقویت و پایداری آن نیزکمک کند. سؤال؛ سهم اشتباهات دولت قبل از خسارت ۲۸۰ میلیارد دلاری چقدراست؟
عرضه خودروهای سایپا به کمترین تعداد ۲ سال اخیر رسید
به گزارش نود اقتصادی، طی یک هفته اخیر درحالی برخی از رسانهها از احتکار خودرو در پارکینگهای خودروسازان خبر میدهند که ذبیحالله خداییان رئیس سازمان بازرسی کل کشور میگوید: بررسیهای این سازمان نشان میدهد احتکاری از سوی خودروسازان صورت نگرفته است. اما در سویی دیگر، اخیراً یکی از مسئولان سازمان استاندارد در بازدید از پارکینگهای خودروسازان گفته است حدود ۲ هزار دستگاه خودرو فقط در یکی از پارکینگهای خودروسازان انبار شده که دلیل عدم عرضه آنها به بازار مشخص نیست. همچنین آمارهای گزارش ماهانه شرکت سایپا نشان میدهد با وجود افزایش تولید این خودروساز، عرضه خودرو توسط سایپا (صرفاً شرکت مادر) طی ۶ ماهه نخست بهجز سال کرونایی ۱۳۹۹، کمترین تعداد عرضه در سالهای گذشته بوده است.
کاهش ۶۱ همتی
اضافهبرداشت بانکها
پایگاه اطلاعرسانی دولت: رئیس مؤسسه عالی آموزش و پژوهش مدیریت و برنامهریزی گفت: بر اساس گزارش بانک مرکزی اضافهبرداشت بانکها در مرداد امسال ۶۱,۹ هزار میلیارد تومان کاهش پیدا کرده، اما در کنار کنترل نقدینگی توجه به تأمین نیازهای بخش تولید برای جلوگیری از رکود اقتصادی مورد تأکید دولت است. محمدمهدی زاهدیوفا با بیان اینکه بر این اساس بانک مرکزی رسیدن رشد نقدینگی به ۲۵ درصد را هدفگذاری کرده است، تصریح کرد: بر اساس اعلام بانک مرکزی رشد نقدینگی در پایان مرداد امسال ۸,۱ درصد بوده که اگر این نسبت پنجماهه را در نظر بگیریم بانک مرکزی از هدفگذاری خود پیشتر رفته است.
روند صادرات
به روزهای اوج نزدیک است
نود اقتصادی: احسان قمری، اقتصاددان و تحلیلگر مسائل اقتصادی اظهارداشت: روند صادرات غیرنفتی بیانگر این است که کسری ۶ میلیارد دلاری صادرات غیرنفتی قابل جبران است. وی خاطرنشان کرد: صادرات در شهریور امسال نسبت به مرداد ماه، ۴۵ درصد رشد کرده است که نشاندهنده وضعیت مناسب تجارت خارجی کشور است.
ادعای افزایش نرخ دلار
واقعیت ندارد
تسنیم: ایمان زنگنه، تحلیلگر اقتصادی اظهار داشت: برای ناکارآمدی تحریمها یا کاهش زیان ناشی از آن باید به مسأله ارز توجه ویژهای کرد تا شرایط اقتصادی برای مردم قابل پیشبینی باشد، این در حالی است که بانک مرکزی این مسیر را با اجرای سیاست تثبیت طی کرد. وی افزود: بانکمرکزی باید متغیرهای کلان اقتصادی مانند تورم و نقدینگی را به گونهای مدیریت کند که قابلیت پیشبینی داشته باشند. در این شرایط عدهای بهصورت اشتباه میگویند که دولت با ثابت نگه داشتن نرخ ارز در حال سرکوبسازی است که ادعای درستی نیست.