اخبار
مالزی هم به دلار امریکا پشت کرد
نخستوزیر مالزی گفت که کشورش به دنبال افزایش تجارت با پول محلی یا کاهش دلار است تا وابستگی به دلار امریکا را کاهش دهد.
به گزارش «ایران اقتصادی»، انور ابراهیم به پارلمان این کشور اظهار کرد: «توقف کامل وابستگی به دلار امریکا آسان نیست اما مالزی در استفاده از رینگیت به عنوان ارز مالزی فعالتر خواهد بود.»
او گفت که مالزی با اندونزی، تایلند و چین، بزرگترین شریک تجاری خود، توافقاتی برای تشویق تجارت و سرمایهگذاری بیشتر با ارزهای محلی داشته است. بر اساس گزارش ایسنا از رویترز، رینگیت مالزی نزدیک به پایینترین حد تاریخی معامله میشود و در سالجاری حدود ۷.۶ درصد از ارزش خود را در برابر دلار از دست داده است.
رشد اقتصادی منطقه یورو صفر شد
لوئیس دی گویندوس، معاون بانک مرکزی اروپا (ECB) اعلام کرد که رشد اقتصادی در منطقه یورو در نیمهدوم سال ۲۰۲۳ احتمالاً نزدیک به صفر خواهد بود.
معاون بانک مرکزی اروپا اظهار کرد که احتمالاً نرخ بهره بانک مرکزی اروپا برای مدتی در سطح فعلی خود باقی خواهد ماند.
دی گویندوس گفت: انتظار میرود که تورم در ماههای آینده به کاهش خود ادامه دهد زیرا سختگیریهای پولی بانک مرکزی به تثبیت قیمتها کمک میکند.
طبق گزارش ایسنا از بیزنس، وی بیان کرد که بانک مرکزی اروپا باید محتاطانه تحولات مانند قیمت نفت و هزینههای نیروی کار را از نزدیک زیر نظر داشته باشد.
راهکار تأمین انرژی جهان آینده
لیلا بنالی وزیر انرژی مراکش در یک سمیناری با عنوان «کشف ظرفیتهای فراوان آفریقا در انرژیهای پاک» گفت: آفریقا ظرفیتهای فراوانی در زمینه انرژیهای پاک دارد اما مشکل اصلی این است که تاکنون مشکل سرمایهگذاری در این بخش وجود داشته و به این دلیل نتوانسته در این زمینه موفقیتی داشته باشد.»
به گزارش «ایران اقتصادی»، وی تأکید کرد که این کشور قابلیتهای زیادی را در زمینه انرژیهای خورشیدی و بادی دارد و لازم است که پروژههای مختلفی در این زمینهها اجرا شود اما سرمایهگذاری اندک در این بخش از انرژی که نهتنها در آفریقا بلکه در اکثر کشورهای جهان نیز وجود دارد، مانع توسعه انرژیهای پاک شده است.
بنالی به موانع دیگر برای توسعه انرژیهای تجدیدپذیر مراکش اشاره کرد و گفت: در حالی که در مراکش 99.8 درصد مردم برق دارند، آنها هنوز اشتیاق چندانی برای برخورداری از انرژیهای پاک از خود نشان نمیدهند.
مسأله دیگر این است که با یک عقبماندگی سرمایهگذاری در این منطقه مواجه هستیم و جبران آن به راحتی امکانپذیر نیست.