در حافظه موقت ذخیره شد...
افزایش ۲ برابری متوسط ریلسازی کشوردر سال ۱۴۰۲
چهار پروژه ریلی بستانآباد _ تبریز، همدان _ سنندج، رشت_ کاسپین و راهآهن اردبیل- میانه در برنامه شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حملونقل قرار دارد تا در سال جاری به بهرهبرداری برسد.
پروژه راه آهن میانه- بستان آباد- تبریز به طول ۲۰۵ کیلومتر از سال ۱۳۷۹ شروع شده و این خط آهن در ۱۱ قطعه دارای ۹ ایستگاه، ۱۱ دستگاه تونل به طول ۶ هزار و ۵۸۳ متر و ۴۷ دستگاه پل بزرگ به طول ۷ هزار و ۶۲۳ متر است.
فاز نخست آن از میانه تا بستانآباد در سال ۹۸ و فاز دوم آن از بستانآباد تا ایستگاه راهآهن خاوران در خردادماه ۱۴۰۲ با حضور سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهوری و مهرداد بذرپاش وزیر راه و شهرسازی به بهرهبرداری رسید.
کارشناسان حوزه حملونقل ریلی معتقدند راهآهن میانه-بستان آباد-تبریز تحولی در شمال غرب کشور و استان آذربایجان شرقی به ویژه درحوزه حمل و ترانزیت بار ایجاد میکند.
با بهرهبرداری از پروژه راهآهن میانه-بستانآباد-تبریز، ترانزیت ریلی ایران از این مسیر هم به اروپا متصل میشود و اتصال آن به راهآهن نخجوان، ایروان و تفلیس از طریق جلفا و دیگر مرزهای آبی و خاکی به افزایش مبادلات بینالمللی و صادرات کالا به کشورهای آذربایجان، ارمنستان و ترکیه میانجامد.
پروژه راهآهن همدان_ سنندج از دیگر پروژههایی است که در سال جاری به بهرهبرداری میرسد و ۳۲ درصد از پیشرفت فیزیکی این پروژه طی ۱.۵ سال گذشته محقق شده است.ارزش روز این پروژه ۱۵ هزار میلیارد تومان برآورد شده که نشان میدهد راهآهن همدان_ سنندج یک ابر پروژه ریلی است.طول این پروژه از همدان تا سنندج حدود ۱۵۱ کیلومتر است و سرتاسر مسیر آمادگی بهرهبرداری دارد.با تکمیل این پروژه، مراکز استانهای کردستان و همدان به شبکه ریلی متصل میشود.اجرای راهآهن همدان_ سنندج اتصال مرکز کشور را به سمت غرب کشور به صورت ریلی برقرار میکند.
راهآهن رشت- کاسپین به عنوان یکی از مهمترین پروژههای ریلی کشور و تکمیل کننده کریدورهای بینالمللی است که از خلیج فنلاند شروع شده و به خلیج فارس و بندرعباس ایران ختم میشود. به عبارت دیگر، راهآهن رشت- کاسپین حلقه مفقوده کریدور ریلی خلیج فنلاند تا خلیج فارس است.
این راهآهن همراه با راهآهن رشت_ آستارا تسهیل کننده مبادلات بازرگانی از مبادی و مقاصد بندر فنلاند، هامبورگ آلمان، گرجستان با بنادر جنوب کشور از جمله دهلی هند، کراچی پاکستان و بانکوک تایلند است.پیشرفت فیزیکی خط ریلی رشت- کاسپین به طول حدود ۳۵ کیلومتر، بیش از ۷۵ درصد است.
ظرفیت حمل بار راهآهن رشت- کاسپین در سال اول بهرهبرداری ۵.۱ میلیون تن و ظرفیت این پروژه در سال بیستم بهرهبرداری ۷ میلیون تن اعلام شده است.
این پروژه ریلی که بر اساس استانداردهای بینالمللی و با هدف تسهیل جابهجایی بار و مسافر در حال اجراست، قابلیت جابهجایی ۱.۴ میلیون نفر مسافر در سال اول بهرهبرداری و ۲.۷ میلیون نفر در سال بیستم را دارد.
راه آهن اردبیل- میانه نیز به عنوان یکی از سختترین پروژههای ریلی با ۱۷۵ کیلومتر طول مسیر و با ۸۹ درصد پیشرفت فیزیکی از لحاظ ابنیه و سازهها در حال اجراست. بخش زیرسازی آن نیز دارای بیش از ۹۵ درصد پیشرفت فیزیکی بوده و این پروژه آماده بهرهبرداری است.
تکمیل یکهزار و ۳۳۵ کیلومتر مسیر ریلی تا پایان دولت سیزدهم هدفگذاری شده است.