اخبار کوتاه
حوضههای آبریز کشور مهرماه را با بارشهای کم به پایان میرسانند
پیشبینیها حاکی از تداوم کاهش بارشها در حوضههای آبریز درجه یک و دو دارد، بهگونهای که تا ۲۸ مهر وضعیت بارشی چندان مطلوب ارزیابی نمیشود.
سال آبی جدید (ابتدای مهر ۱۴۰۲ تا آخر شهریور ۱۴۰۳) در حالی آغاز شد که گزارشها از بارش در هفته نخست حاکی از کاهش ۶۷ درصدی بارشها نسبت به دوره بلندمدت است.
در هفته دوم وضعیت بارشی کشور اندکی بهبود یافت، گرچه پیشبینی بروز پدیده النینو در پاییز شده است، اما آمارها حکایت از آن دارد که مهر با بارش کم به اتمام خواهد رسید.
مؤسسه تحقیقات آب وزارت نیرو هم گزارشی منتشر کرده که نشان از تداوم وضعیت کمبارش در سال آبی جدید در حوضههای آبریز اصلی و درجه دوم دارد.
برایناساس، برای هفته جاری وقوع بارش در نواحی شمالی پیشبینی میشود. همچنین باتوجه به چشمانداز بارش پیشبینیشده برای هفته آینده، وقوع بارش برای مناطق شمال و شمال غرب کشور مورد انتظار نیست.
بر پایه این گزارش، حوضه آبریز دریای خزر این هفته با بیشینه بارش ۷۷.۸ میلیمتری و متوسط محدوده ۹.۳ میلیمتری، بیشترین میزان بارش حوضههای آبریز اصلی را دارد.
تأمین مصارف آب از سدها در روزهای ابتدایی پاییز بیشتر از سال گذشته
سخنگوی صنعت آب ایران گفت: در ۱۸ روز ابتدایی پاییز، میزان خروجی آب از سدهای کشور نسبت به سال گذشته ۲۲ درصد افزایش داشته که همچنان نشانگر افزایش میزان تأمین مصارف از محل سدها است.
فیروز قاسمزاده با اشاره به وضعیت مخازن سدهای کشور از ابتدای سال آبی جاری تا ۱۸ مهرماه اظهار کرد: ورودی سدهای کشور از ۰.۵۰ میلیارد مترمکعب در سال گذشته به ۰.۶۶ میلیارد مترمکعب افزایش یافته است که نشان از رشد ۲۴ درصدی ورودی سدهای کشور دارد. سخنگوی صنعت آب ایران درباره خروجی سدهای کشور نیز گفت: خروجی سدهای کشور از ۱.۲۵ میلیارد مترمکعب در سال آبی گذشته به حجم ۱.۵۳ میلیارد مترمکعب رسیده که همچنان نشانگر افزایش میزان تأمین مصارف از محل سدها نسبت به سال گذشته است.
قاسمزاده با بیان اینکه کل حجم آب موجود در مخازن سدهای کشور در تاریخ ۱۸ مهر ماه سال ۱۴۰۲ معادل ۲۰.۷۸ میلیارد مترمکعب بوده است، گفت: این میزان در مدت مشابه سال گذشته ۱۸.۳۷ میلیارد مترمکعب بوده است.