در حافظه موقت ذخیره شد...
تخلیه و بارگیری ۱۲۲ میلیون تن کالا در بنادر کشور
علیاکبر صفایی با اشاره به اینکه شاهد رشد ۴ درصدی در بخش عملیات تخلیه و بارگیری کالا در بنادر مالکیتی و حاکمیتی کشور طی 6 ماهه نخست سال ۱۴۰۲ نسبت به مدت مشابه سال گذشته هستیم، گفت: خوشبختانه موارد طراحی و برنامهریزی شده در حوزه دریایی و بندری به مرحله عملیاتی و اجرایی رسیده است. باید شاهد تحول در بخش تأمین تجهیزات بندری باشیم و تأمین تجهیزات استراتژیک بندری در دستورکار سازمان بنادر و دریانوردی قرار دارد.
وی همچنین به اهمیت تصویب برنامه هفتم به منظور اجرای احکام مرتبط با اقتصاد دریامحور اشاره و عنوان کرد: احکام مرتبط با اقتصاد دریامحور در برنامه پنج ساله هفتم، نقش راهبردی سازمان بنادر و دریانوردی را تعیین میکند و این احکام صرفاً مربوط به مباحث بندری و دریایی نیست و مباحث کلان نظام را شامل میشود و تحت عنوان اقتصاد دریاپایه در مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز مصوب شده است.
صفایی با اشاره به اهمیت بحث کریدورها، خاطرنشان کرد: در بخش کریدورها بنادر به عنوان چشمه بار، مهمترین و اصلیترین نقاط کریدور هستند و تلاش زیادی به منظور ارتباط با کشورهای مختلف از سوی معاونت بندری و اقتصادی سازمان بنادر با انعقاد قرارداد با کشورهای خارجی بویژه کشورهای همسایه مدنظر قرار گرفته است. وی با تأکید بر اینکه هدفگذاری سازمان بنادر و دریانوردی در حوزه سرمایهگذاری بر جذب ۱۰۰ هزار میلیارد تومانی است، بیان کرد: ۵۳ هزار میلیارد تومان از این رقم در حوزه مهندسی و توسعه امور زیربنایی و ۴۷ هزار میلیارد تومان نیز مربوط به حوزه بندری است و در عین حال برنامهریزی صورت گرفته بر جذب ۲۰ هزار میلیارد تومانی سرمایهگذاری داخلی و ۸۰ هزار میلیارد تومانی سرمایهگذاری خارجی است.
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی ادامه داد: در حوزه سرمایهگذاری اولویت اول و آخر سازمان بنادر و دریانوردی بخش خصوصی است و باید اعلام کنیم که قراردادهای سرمایهگذاری اقتصادی میشود.
همچنین جلیل اسلامی معاون امور بندری سازمان بنادر اظهار داشت: در بخش بهرهبرداری موقت و بهرهبرداری دائم مجموع ظرفیت ایجاد شده بر اساس مجوزهای صادر شده معادل ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تن در سال با اشتغال مستقیم ۲۳۶ نفر و اشتغال غیرمستقیم ۷۰۰ نفر است و ۲۱۷ هزار میلیارد ریال پروژه در حال بررسی در بنادر کشور مدنظر قرار گرفته است.
وی افزود: همچنین در بخش قراردادهای در حال انعقاد، برآورد ظرفیت معادل ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار تن در سال و برآورد سرمایهگذاری معادل ۱۳۴ هزار میلیارد ریال است. معاون امور بندری و اقتصادی سازمان بنادر و دریانوردی با اشاره به قراردادهای منعقد شده طی 6 ماهه نخست امسال نیز، بیان کرد: در این بخش یک میلیون و ۷۰۰ هزار تن ظرفیت در سال ایجاد میشود و برآورد سرمایهگذاری معادل ۵,۶ هزار میلیارد ریال با اشتغال مستقیم ۱۲۲ نفر و اشتغال غیرمستقیم ۳۷۰ نفر است.
وی با اشاره به اینکه تا ۱۵ مهرماه امسال در بنادر مالکیتی و حاکمیتی ۱۲۲ میلیون و ۹۰ هزار و ۵۷۸ تن کالا تخلیه و بارگیری شده است، اظهار داشت: شاهد رشد ۴ درصدی تخلیه و بارگیری کالا در بنادر مالکیتی و حاکمیتی نسبت به مدت مشابه سال گذشته هستیم.