در حافظه موقت ذخیره شد...
هیچ ورودی از آب هیرمند برای چاهنیمههای سیستان انجام نشد
عیسی بزرگزاده افزود: این شورا با نهادسازی درست در زمینه آبهای ژرف شکل گرفته و تاکنون چندین جلسه ذیل آن برگزار شده است.
وی ادامه داد: دو کمیته بسیار مهم در این شورا شامل کمیته علمی و فنی و نیز کمیته عملیاتی و اجرایی، فعالیتهای لازم را درباره آبهای ژرف پیگیری خواهند کرد. سخنگوی صنعت آب خاطرنشان کرد: طرحهای مطالعاتی در کمیته علمی بررسی و اگر به تأیید برسند در کمیته عملیاتی و اجرایی دنبال خواهند شد.
بزرگزاده بیان داشت: اکنون تعدادی طرح درباره آبهای ژرف در حال مطالعه است و تاکنون از هفت چاه، سه چاه در سیستان، چاه چهارم در بلوچستان و پنجم در منطقه طبس حفر شده است.
وی ادامه داد: نزدیک به یکهزار میلیارد تومان اعتبار برای طرح آبهای ژرف و طرحهای فناورانه در نظر گرفته شده است. این مسئول افزود: هدف اولیه، حفر ۱۰ حلقه چاه ژرف بود که باید مورد بررسی مجدد قرار گیرند.
رشد ۳۰۵ درصدی بارشها در مهرماه
وی با بیان اینکه در نخستینماه سال آبی جاری ۸.۴ میلیمتر بارش در کل کشور رخ داده است، افزود: این میزان نسبت به سال گذشته که ۲.۱ میلیمتر بارش داشتیم رشد ۳۰۵ درصدی دارد.
سخنگوی طرحهای ملی آب، درصد پرشدگی فعلی سدهای کشور را ۴۱ درصد عنوان کرد و گفت: امسال موجودی مخازن سدها با رشد ۱۳ درصدی روبهرو شده است که نشان از بهتر بودن وضعیت آبی دارد.
بزرگزاده در عین حال خاطرنشان کرد: برخی سدهای کشور مثل سدهای خراسانرضوی و جنوبی و تهران دارای مشکل هستند و برای تأمین آب طرحهای اضطراری در نظر گرفته شده است. وی ادامه داد: اکنون تمرکز طرحهای آبرسانی در استان فارس است، ضمن آنکه وضعیت چاهنیمههای سیستان و بلوچستان اصلاً خوب نیست.
سخنگوی طرحهای ملی آب با بیان اینکه هیچ ورودی آبی از هیرمند برای چاهنیمههای سیستان انجام نشده است، افزود: طرحهای متعددی برای تأمین آب سیستان و بلوچستان طراحی شده و اکنون طرحهای تأمین آب سیستان و بلوچستان فعالترین طرحهای آبرسانی کشور است.
بزرگزاده گفت: پیگیری رهاسازی آب هیرمند همچنان در دستور کار است و در این زمینه کوتاه نخواهیم آمد.
وی اضافه کرد: آب هیرمند برای مصارف کشاورزی خواهد بود، اما برای شرب و بهداشت طرحهایی در حال اجرا هستند.
سخنگوی صنعت آب از بررسی وضعیت منابع آب در حدود یکهزار شهر خبر داد و گفت: میزان آب موجود در این شهرها و میزان نیاز، پایش میشود و اگر ناترازی در آب موجود و نیاز آبی دیده شد، طرح اضطراری برای آنها طراحی میشود.
هنوز درباره آبشیرینکنها نیاز به واردات وجود دارد
بزرگزاده با اشاره به اینکه هنوز در برخی قطعات مورد نیاز آبشیرینکنها نیاز به واردات داریم، گفت: تلاش بر این است که با کمک شرکتهای دانشبنیان همه نیازها در داخل طراحی و ساخته شوند.
طرحهای تأمین آب سیستان و بلوچستان
وی با تأکید بر اولویت داشتن طرحهای تأمین آب سیستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: سه طرح کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت در اینباره طراحی شده است.
سخنگوی صنعت آب گفت: طرحهای اضطراری کوتاهمدت با اعتباری افزون بر چهار هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان در حال اجرا هستند. بزرگزاده ادامه داد: طرحهای میانمدت نیز با اعتبار بیش از 11 هزار میلیارد تومان در دست اجرا هستند و طرح بلندمدت انتقال آب دریا هم پیشرفت فیزیکی ۱۳ درصدی دارد.
وی افزود: تاکنون بیش از ۶۰ هزار میلیارد تومان برای طرح انتقال آب دریا تأمین مالی شده و کار در ۱۳ نقطه در حال اجرا است.
سخنگوی صنعت آب گفت: طرح تأمین آب از آبخوان شرقی هم برای سیستان و بلوچستان با اعتباری معادل 11 هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان در دست اجرا است.
بزرگزاده ادامه داد: به این ترتیب فکری اساسی برای تأمین آب مورد نیاز مردم سیستان و بلوچستان شده است تا مردم نگران نباشند.
وی افزود: ۲۸۰ میلیون مترمکعب آب برای منطقه سیستان و بلوچستان آب شیرینسازی میشود که از این میزان ۵۰ میلیون مترمکعب آن برای مکران خواهد بود.