صفحات
  • صفحه اول
  • رویداد
  • صنعت و تجارت
  • انرژی
  • راه و شهرسازی
  • بازار سرمایه
  • بازار
  • بین الملل
  • گفت و گو
  • تاریخ شفاهی
  • کشاورزی
  • کار و تعاون
  • صفحه آخر
شماره صد و هشت - ۰۳ آبان ۱۴۰۲
روزنامه ایران اقتصادی - شماره صد و هشت - ۰۳ آبان ۱۴۰۲ - صفحه ۷

هدف‌گذاری افزایش مبادلات ایران و ارمنستان تا ۳ میلیارد دلار

وزیر راه و شهرسازی در دیدار با نخست‌وزیر ارمنستان ضمن محکومیت جنایات رژیم غاصب کودک‌کش صهیونیستی و همچنین حمایت ایران از تمامیت ارضی ارمنستان، بر تکمیل کریدور شمال‌-‌جنوب و هدف‌گذاری برای افزایش مبادلات دو کشور تا سه‌میلیارد دلار تأکید کرد.  مهرداد بذرپاش در دیدار با نیکول پاشینیان، نخست‌وزیر ارمنستان در ایروان با یادآوری اینکه قفقاز همراه با صلح، خواسته ایران است بیان کرد: حمایت از تمامیت ارضی ارمنستان جزو سیاست‌های ایران بوده و توسعه روابط با همسایگان جزو اصول و راهبردهای جمهوری اسلامی ایران است.
وزیر راه و شهرسازی بااشاره به جنایت‌های رژیم اشغالگر قدس، اظهارکرد: وحشی‌گری رژیم کودک‌کش صهیونیستی امر تازه‌ای نیست و ده‌ها سال این جنایت‌ها در پرونده این رژیم وجود داشته است. وی افزود: رژیم صهیونیستی ملتی را از سرزمین خودش بیرون می‌کند و برای این امر از هیچ ظلمی فروگذار نیست، کشورها نباید در این ظلمی که به مردم مظلوم در حصر که از زمین و ‌هوا بمباران می‌شوند، بی‌تفاوت باشند. بذرپاش یادآور شد: تاریخ هیچ‌کس را به دلیل این بی‌تفاوتی تحسین نخواهد کرد. طبق اعلام وزارت راه و شهرسازی، وی در گفت‌وگو با نخست‌وزیر ارمنستان در بخش دیگری از سخنانش اظهار کرد: تکمیل کریدورهای حمل و نقل بین دو کشور، زیرساخت اصلی توسعه خواهد بود و با‌سرعت هر چه بیشتر برای تکمیل آن باید اقدام کرد. بذرپاش خطاب به نخست‌وزیر ارمنستان گفت: کاهش تعرفه ترانزیت و عوارض جاده‌ای از ملزومات توسعه تجارت بین دو کشور است و لازم است در این خصوص همکاری لازم صورت گیرد.
وی بیان کرد: حجم مبادلات تجاری دو کشور در حال حاضر حدود ۷۰۰ میلیون دلار در سال است که می‌تواند به سه میلیارد دلار برسد. وزیر راه و شهرسازی آمادگی ایران را برای احداث پل دوم مرزی در نوردوز، استقبال از حضور شرکت‌های سرمایه‌گذاری ارمنستان در ایران و صدور خدمات فنی و مهندسی شرکت‌های ایرانی و لزوم مشارکت بانک‌های ارمنستانی در اعطای ضمانت‌نامه اعلام کرد. عضو کابینه دولت سیزدهم افزود: ایران و ارمنستان مرز مشترک دارند و پروژه‌های معطل‌مانده‌ای طی سالیان گذشته در این مسیر وجود داشت که درصدد تکمیل آنها هستیم. خوشبختانه قرارداد یکی از شرکت‌های ایرانی امروز در سفر به ارمنستان منعقد شد که یکی از قطعات اصلی این مسیر توسط یک شرکت توانمند ایرانی انجام خواهد شد. عملیات اجرایی از امروز آغاز شد و این اتفاق خوبی است که شرکت‌های ایرانی این روزها در کنار بازار داخلی در عملیات راهسازی در کشورهای منطقه و حتی فرامنطقه‌ای حضور مناسبی دارند.
بذرپاش با تأکید بر اینکه از حضور شرکت‌های ایرانی در پروژه‌های مختلف راهسازی و تونل‌سازی در کشورهای منطقه استقبال خوبی شده است از انعقاد قراردادی به ارزش ۲۱۰ میلیون دلار با یکی از شرکت‌های ایرانی خبر داد.
وزیر راه و شهرسازی به برنامه توسعه فعالیت‌های تجاری بین دو کشور ایران و ارمنستان اشاره کرد و گفت: توسعه ترانزیت بین دو کشور یکی از دستورکارهای ایران و ارمنستان است. در این سفر به صفر رساندن عوارض جاده‌ای و تعرفه مربوط به ترانزیت از دیگر محورهای گفت‌و‌گو بود. پیش‌تر بین وزیر زیرساخت ارمنستان و وزارت راه و شهرسازی جلساتی برگزار و توافقاتی درخصوص به صفر رساندن ترانزیت انجام شد که امروز این توافقات به نتیجه رسید و مقرر شد تا عوارض جاده‌ای و تعرفه ترانزیت با موافقت دو کشور و بعد از طی مراحل قانونی و ابلاغ به صفر برسد.

 

جستجو
آرشیو تاریخی