اخبار کوتاه
وضعیت جوی چند استان نارنجی میشود
سازمان هواشناسی با صدور هشدار نارنجی از تشدید فعالیت سامانه بارشی از عصر امروز تا روز جمعه در ۶ استان خبر داد.
بارش باران، رعدوبرق و وزش باد شدید موقت از عصر امروز تا روز جمعه در چند استان تشدید میشود که در ارتفاعات زاگرس مرکزی احتمال برف هم وجود دارد.
براساس پیشبینی هواشناسی بارش باران از عصر امروز در جنوب لرستان، شمال و شرق خوزستان و ارتفاعات چهارمحال و بختیاری و روز پنجشنبه در هرمزگان، نیمهجنوبی کرمان و مجدداً در ارتفاعات چهارمحال و بختیاری تشدید میشود. روز جمعه نیز در هرمزگان، نیمهجنوبی سیستان و بلوچستان و جنوب کرمان وضعیت جوی نارنجی انتظار میرود. مخاطرات فعالیت سامانه اختلال در سفرهای بینشهری، سیلابی شدن مسیلها، طغیان رودخانهها، آبگرفتگی معابر، وزش باد شدید موقت، صاعقه، خسارت به سازههای موقت از جمله بنرها، داربستها، تابلوهای تبلیغاتی و شکستن درختان کهنسال، اختلال در ناوگان حمل و نقل عمومی و خسارت به ماشینآلات و محصولات باغی و زراعی اعلام شده است.
توسعه ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر در ۳ سال
سخنگوی سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهروری انرژی برق ایران گفت: مقرر شد ۱۰ هزار مگاوات در مدت زمانی ۳ ساله احداث شود که ۴ هزار و ۵۰۰ مگاوات اولیه از طریق هزار و پانصد مگاوات سرمایه گذاریهای بخش خصوصی به شبکه وصل شود.
جعفر محمدنژاد سخنگوی سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهروری انرژی برق ایران در یک نشست تخصصی با اشاره به ظرفیت تأمین برق تجدید پذیر در کشور اظهار داشت: با توجه به پتانسیل کشور، دولت سیزدهم ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر در طی ۴ سال احداث خواهد کرد و از طریق سازمان ساتبا وزارت نیرو با برنامهریزی چندساله ۷ هزار مگاوات نیروگاه خورشیدی و ۳ هزار مگاوات نیروگاه بادی و باقی نیروگاهها تقسیم میشود.
این مقام مسئول با اشاره به مدل جدید تولید انرژی تجدیدپذیر، تأکید کرد: دولت منابع مالی تعیین شدهای برای احداث نیروگاه در بخش خصوصی در نظر گرفته چون در مدل قبلی محدودیت وجود؛ در قوانین ماده ۱۲ بناست نیروگاهها از طریق فرایندهایی از منابع مالی صرفهجویی شده و محل سوخت وزارت نفت که در اختیار قرار میگیرد و با کمک ساتبا که محل نیروگاهها و ظرفیتها را بررسی و زیرساختها را آماده و بعد به مناقصه میگذارد نیروگاهها احداث شود. وی با اشاره به حسب ضرورتی که نیروگاه برق برای تأمین ناترازیها دارد افزود: مسیری منطقیتر از نیروگاه خورشیدی نداریم چون از قیمت تمام شده برخی نیروگاهها کوتاهتر بوده و مدت کمتری به بهرهبرداری میرسد.
سخنگوی سازمان ساتبا با اشاره به تصمیم معاون ریاست جمهوری و وزاری مرتبط با حوزهها، وزارت نیرو گفت: مقرر شد ۱۰ هزار مگاوات در مدت زمانی ۳ ساله احداث شود که ۴ هزار و ۵۰۰ مگاوات اولیه از طریق یکهزار و پانصد مگاوات سرمایه گذاریهای بخش خصوصی به شبکه وصل شود.