در حافظه موقت ذخیره شد...
تسهیلگری دولت در نوسازی بافت فرسوده
محمد آیینی، بر انجام پروژههای بازآفرینی شهری با مشارکت مردمی تأکید کرد و گفت: در انجام پروژههای بازآفرینی شهری نقش دولت و شهرداریها در این میان تسهیلگری و حمایتی است. آیینی ادامه داد: در حال حاضر بیش از۱۶۶ هزار هکتار بافت فرسوده و ناکارآمد شهری شامل ۷۴ هزار هکتار بافت فرسوده میانی، ۳۲ هزار هکتار بافت فرسوده تاریخی و ۵۹ هزار هکتار بافت حاشیهای (سکونتگاه غیررسمی) وجود دارد.
دبیر ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار با اشاره به اینکه در دو بخش بافت تاریخی و سکونتگاههای غیررسمی (حاشیهای) بازآفرینی شهری متوقف شده است، بیان کرد: در مناطق حاشیهای و سکونتگاه غیررسمی بهدلیل وجود املاک تصرفی و در بافت تاریخی بهدلیل محدودیتهای اعمال شده توسط وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، ساکنین در این محدودهها رغبتی به دریافت پروانه نوسازی از شهرداریها ندارند، پس بنابراین امر نوسازی در ۷۴ هزار هکتار بافت میانی و فرسوده در حال انجام است.
معاون وزیر راه و شهرسازی مهمترین بسته تشویقی برای اجرا را بسته تشویقی ۱۹بندی با رویکرد شهرسازی برشمرد و گفت: برنامه نوسازی واحدهای مسکونی بافت فرسوده بهعنوان یکی از ارکان نهضت ملی مسکن بهشمار میرود. وی افزود: راهکار اساسی نوسازی بافت فرسوده، مردمیسازی و مشارکت سازندگان و توسعهگران با مالکان در این بافتها با استفاده از بستههای تشویقی است که توسط دولت و شهرداریها تدارک دیده شده است. آیینی گفت: بسته تشویقی شهرسازانه زمانی میتواند مؤثر باشد که شهرداریها بهعنوان دستگاه اصلی اجرایی، بستر اجرای بسته تشویقی را برای بهرهمند شدن مردم از حق قانونی خود برای نوسازی بافت فرسوده فراهم کنند.
در این جلسه مقرر شد آسیبشناسی از فرایند صدور پروانه ساختمانی توسط دبیرخانه کمیسیون شهرسازی و معماری شهرهای کشور صورت گیرد.