حکمرانی اطلاعات و دادههای تحقیقاتی از اولویتهای سازمان تات است
معاون پژوهش و فناوری سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با اشاره به طیف گسترده مخاطبان اطلاعات علمی سازمان تات بر ضرورت مدیریت اطلاعات و دادههای تحقیقاتی در این سازمان تأکید کرد.
به گزارش روابط عمومی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، حسین جعفری در جلسه امضای سند یادداشت تفاهم همکاری، در راستای توسعه و گسترش همکاریهای علمی، پژوهشی و آموزشی بین سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی و پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران تصریح کرد: استفاده از ظرفیت و توان پژوهشگاه موجب همافزایی بیشتر در زمینه مدیریت اطلاعات علم و فناوری سازمان تات خواهد شد.
معاون پژوهش و فناوری سازمان تات با اعلام اینکه زنجیره علم به طور کامل در این سازمان وجود دارد، خاطرنشان کرد: سالانه حدود ۵۰ رقم از محصولات زراعی و باغی جدید توسط محققان این سازمان در بخش کشاورزی معرفی میشود.
وی افزود: سالانه بیش از ۲۷۰۰ عنوان پروژه تحقیقاتی در این سازمان اجرا میشود که خروجی آنها در سه حوزه یافتههای ترویجی، فناوریهای قابل تجاریسازی و مقالات پژوهش مرز علم ارائه میشود.
جعفری با تأکید بر ضرورت توسعه زیرساختهای لازم برای مدیریت اطلاعات تحقیقاتی و دادههای علمی در یک بستر یکپارچه خاطرنشان کرد: ۶ سامانه اطلاعات و داده در حوزه کشاورزی در سازمان تات وجود دارد که میانگین بازدید از این سامانهها در سال حدود ۳ میلیون کاربر است.
وی تعداد کل مقالات علمی چاپ شده در حوزه کشاورزی نمایه شده در پایگاه سایماگو در سال ۲۰۲۲ را ۶۹۲۳ عنوان مقاله بیان کرد و گفت: سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با ۱۳۹۴ مقاله سهم ۲۰ درصدی کل مقالات کشور را به خود اختصاص داده است.
معاون پژوهش و فناوری سازمان تات افزود: ۱۱۰ کتابخانه در مراکز و مؤسسات تابعه سازمان فعال است که در مجموع بیش از ۳۰۰ هزار سند و ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار نسخه مدرک علمی در آنها موجود است.
وی با اعلام اینکه ۲۰۵ مجله علمی- پژوهشی و ترویجی کشاورزی در ایران چاپ میشود، بیان کرد: سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با چاپ ۳۴ مجله علمی -پژوهشی و ۱۸ مجله علمی - ترویجی ۲۵ درصد سهم مجلات علمی کشاورزی در کشور را به خود اختصاص داده است.
جعفری گفت: سازمان تات ۶۰ درصد از کل عناوین کتابهای منتشر شده در حوزه کشاورزی در سال ۱۴۰۱ را با چاپ ۱۵۸ عنوان کتاب به خود اختصاص داد. ارشادی، معاون پژوهش و آموزش پژوهشگاه علوم و فناوری ایران نیز در این جلسه با تأکید بر مدیریت اطلاعات علم و فناوری به صورت کاربردی و عملیاتی خاطرنشان شد: مدیریت اطلاعات از مهمترین اولویتهای پژوهشگاه علوم و فناوری است و با ظرفیت و توانمندی موجود در دو طرف، زمینه توسعه همکاری مشترک با سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی فراهم شده است.