کاهش بیکاری در تهران با ایجاد پایگاههای مردمی اشتغال در قالب تعاونی
جمعیت زیاد استان تهران و حجم بالای مهاجران باعث شده است مسأله اشتغال، کماکان دغدغه اصلی بسیاری از مردم استان باشد، در این راستا بهبود اشتغال در قالب ایجاد «پایگاههای مردمی اشتغال در قالب تعاونی» دنبال میشود.
به گزارش تسنیم، «پایگاههای مردمی اشتغال در قالب تعاونی» یکی از برنامههای ادارهکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تهران است که قصد دارد با راهاندازی این پایگاهها در قالب تعاونی، بهبود اشتغال را در دستور کار خود قرار دهد.
محمد آذرپناه، مدیر کارآفرینی و اشتغال ادارهکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تهران یکی از اهداف تأسیس پایگاههای مردمی اشتغال در قالب تعاونی را ارتقای سطح دسترسی ساکنان محلات به خدمات کارآفرینی و اشتغال بیان کرد و افزود: از دیگر اهداف میتوان به نهادینهسازی مشارکت و همکاری مردم برای توسعه اشتغال محلات اشاره کرد.
مدیر کارآفرینی و اشتغال ادارهکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تهران، سازماندهی و توانمندسازی مردم در پذیرش مسئولیت اجتماعی در حوزه اقتصادی را نیز از دیگر اهداف تأسیس پایگاههای مردمی اشتغال در قالب تعاونی برشمرد و افزود: بسیج، هدایت و مدیریت ظرفیتهای مردمی در پاسخدهی به مشکلات و معضلات محلات هم از جمله اهداف است.
وی افزود: افزایش مشارکت مؤثر، کارآمد، پویا و خلاق مردم در توسعه اشتغال خود، خانواده و محله و همچنین تقویت روحیه خودباوری، اعتماد به نفس و احساس ارزشمندی شهروندان از طریق مشارکت در انجام امورات داوطلبانه و خیرخواهانه نیز از دیگر اهداف است.
محمد آذرپناه افزود: تقویت شادابی و امید در شهروندان از طریق بهبود شرایط محیطی و اجتماعی و ترویج سبک زندگی در این طرح کاملاً مشهود است.
به گزارش تسنیم، مطابق آخرین آمار ارائه شده از سوی مرکز آمار ایران از نیروی کار در تابستان 1402، نرخ بیکاری استان تهران در تابستان 1401 حدود 7.2 درصد بوده که در تابستان سالجاری به 7.5 درصد رسیده است. همچنین نرخ مشارکت اقتصادی در استان از 40.3 به 41.2 درصد رسیده است.
شهر تهران از لحاظ موقعیت سیاسی به خاطر پایتخت بودن و وجود سفارتخانهها، به لحاظ اقتصادی به دلیل وجود کارخانجات، موقعیتهای صنعتی و مهاجرت افراد از سایر استانها برای پیدا کردن شغل، از بازار کار بالایی برخوردار است. به دلیل وجود مشاغل متنوع در این شهر، افراد میتوانند در تمامی رشتهها و شغلهای متفاوت استخدام شده و مشغول به کار شوند. به همین دلیل سیاستگذاری اشتغال در این استان باید با دقت و توجه بیشتری انجام شود.
مدیرکل تعاون،کار و رفاه اجتماعی استان تهران پیش از این نیز از راهاندازی 150 پایگاه مردمی اشتغال در استان خبر داده بود.
ویس کرمی با بیان اینکه تهران روی مدار اشتغالزایی است، گفت: به منظور حمایت و تسهیل در جستوجوی شغل برای کارجویان در واحدهای اقتصادی و پرداخت تسهیلات بانکی به متقاضیان کسبوکارهای خرد و خانگی ساکن استان تهران با اولویت محلات کمتربرخوردار، از طریق پایگاههای مردمی اشتغال و با بهرهگیری از ظرفیت گروههای مردمی و جهادی فعال در محلات هدف، تفاهمنامه همکاری مشترک بین ادارهکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تهران و قرارگاه اجتماعی بنیاد احسان ستاد اجرایی فرمان امام(ره) در استان تهران منعقد شد.
وی اظهار کرد: پایگاههای مردمی اشتغال توسط جوانان متعهد و انقلابی و در قالب گروههای جهادی و مردمی هدایت خواهند شد و بنابر ضرورت توجه به پیوست فرهنگی این طرح، پایگاههای مردمی اشتغال در مساجد محل ایجاد میشوند.
ویس کرمی افزود: یکی از ظرفیتهای بالقوه در محلات کمتر توسعهیافته، حضور و وجود جوانان انقلابی و جهادی است که همواره برای حل مشکلات پای کار مردم بوده و از انگیزههای معنوی برای رفع مشکلات همنوعان برخوردار هستند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تهران با اشاره به اینکه اشتغال از مسائل اصلی کشور است، بیان کرد: جمعیت زیاد استان و حجم بالای مهاجران باعث شده است مسأله اشتغال، کماکان دغدغه اصلی بسیاری از مردم استان باشد.