با رشد 9.8 درصدی در تیرماه امسال نسبت به تیرماه سال گذشته
تعداد بیمهشدگان فعال صندوق بیمه اجتماعی روستاییان به 1.6 میلیون نفر رسید
رشد 12.4 درصدی در کل بیمهشدگان صندوق بیمه اجتماعی تعداد کل بیمهشدگان این صندوق شامل فعال و غیرفعال در پایان تیرماه امسال نسبت به تیرماه سال گذشته، با رشد 12.4 درصدی به 2 میلیون و 529 هزار نفر رسیده است
تازهترین دادههای آماری صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر نشان میدهد که در تیرماه امسال، تعداد بیمهشدگان فعال این صندوق با رشد 9.8 درصدی نسبت به تیرماه 1401، به یک میلیون و 668 هزار نفر رسیده است. براساس دادههای آماری صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر کشور، تعداد کل بیمهشدگان این صندوق شامل فعال و غیرفعال در پایان تیرماه امسال نسبت به تیرماه سال گذشته، با رشد 12.4 درصد به 2 میلیون و 529 هزار نفر رسیده است. این تعداد در تیرماه سال گذشته، حدود 2 میلیون و 249 هزار نفر برآورد شده بود. از میان بیمهشدگان فعال، غیرفعال متصل و غیرفعال منفصل، آمار بانوان و مردان تفکیک شده است به طوری که در بیمهشدگان فعال با جامعه آماری یک میلیون و 667 هزار و 940 نفر، یک میلیون و 248 هزار و 454 نفر مرد و 419 هزار و 486 نفر زن هستند.
در بخش بیمهشدگان غیرفعال متصل نیز با جامعه آماری 275 هزار و 215 نفر نیز 152 هزار و 128 نفر مرد و 123 هزار و 87 نفر زن هستند و در میان بیمهشدگان غیرفعال منفصل با آمار 585 هزار و 965 نفر نیز 463 هزار و 86 نفر را مردان و 122 هزار و 879 نفر را بانوان تشکیل میدهند.
متوسط سن بیمهپردازان صندوق 36.2 سال
طبق ارزیابیهای جدید صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان اکنون میانگین سن بیمهپردازان جدید 36.2 سال محاسبه شده که این عدد نسبت به مدت مشابه آن تا حدودی با روند افزایشی روبهرو بوده است.
در مجموع میانگین سن فعلی اعضای صندوق بیمه اجتماعی 47.8 سال در تیرماه سالجاری به ثبت رسیده که این آمار در مدت مشابه سال گذشته 48.3 سال بوده و این موضوع نشانگر جوانتر شدن اعضای این صندوق است. اکنون این صندوق با ضریب پشتیبانی حدود 10 یکی از جوانترین صندوقها در کشور به شمار میرود.
براساس این دادههای آماری اکنون بیشترین اعضای تحت پوشش این صندوق در استان آذربایجان شرقی با 196 هزار و 687 نفر، خراسان رضوی با 144 هزار و 617 نفر و استان فارس با 134 هزار و 558 نفر است اما کمترین اعضای این صندوق در استانهای قم با 8 هزار و 645 نفر، البرز با 10 هزار و 109 نفر و بوشهر با 13 هزار و 265 نفر هستند.
بیشترین افراد بیمهشده در گروه رانندگان حمل بار و مسافربری
ارزیابیهای جدید از آمارهای صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر نشان میدهد که در مجموع یک میلیون و 850 هزار و 849 نفر اعضای فعال این صندوق، این افراد در گروههای مختلف تحت عنوان ساکنان روستاها، مناطق عشایری، کشاورزان غیرساکن روستا، ساکنان شهرهای زیر 20 هزار نفر، رانندگان حمل بار و مسافربری، سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی، سازمان دامپزشکی، شاغلان فصلی، کمیته امداد و سازمان بهزیستی از خدمات بیمهای و بازنشستگی صندوق بهرهمند هستند.
بیشترین افراد بیمهشده در گروه رانندگان حمل بار و مسافربری با جامعه آماری 164 هزار و 988 نفر و کمترین آنها در گروه سازمان دامپزشکی با 191 نفر بیمه شده در این صندوق به حساب میآیند.
افزایش مستمری افراد مستمریبگیر
افزایش 20 درصدی و پرداخت معوقات مستمریبگیران صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر از دیگر اقدمات اثربخش در این دولت بود که به همین منظور صندوق برای این مهم نیز برنامهریزی جدی داشت.
براساس اعلام صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر، حقوق مردادماه سالجاری مستمریبگیران تحت پوشش صندوق با افزایش 20 درصدی و همچنین معوقات آنان پرداخت شد.
مستمری صندوق در مجموع در دولت سیزدهم بیش از 43 درصد و برای حداقلبگیران بیش از 190 درصد افزایش یافت و یکی از راههای افزایش مستمری افزایش سطوح درآمدی به شمار میرود که در صندوق این امر محقق شد.
طبق برنامههای راهبردی صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر سال گذشته 60 درصد سطوح درآمدی رشد یافت، همچنین دو سطح 9 و 10 برای آنها تعریف شده است. صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر 18 سال قبل با هدف پوشش جمعیت 30 میلیون نفری کشاورزان، روستاییان و عشایر در راستای توسعه چتر بیمهای و ارائه خدمات به جامعه مذکور با دریافت مبالغ پایین و کمک دولت در پرداخت حق بیمه آغاز به فعالیت کرد.
بــــرش
دولت کارفرمای بزرگ صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر است
صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر به عنوان یکی از 18 صندوق بیمهگر در کشور به شمار میرود که دولت به عنوان کارفرمای افراد تحت پوشش این صندوق، حدود 70 درصد سهم حق بیمه افراد بیمهشده این صندوق را پرداخت میکند و بیمهشدگان نیز حدود یک سوم سهم حق بیمه را پرداخت میکنند.
یکی از مزایای مهم در صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر، انتقال سوابق بیمهای بیمهشدگان این نهاد با دیگر سازمانها و صندوقهای بیمهگر است، البته مهمترین مزیت این نوع بیمه بهصرفه و اقتصادی بودن نوع بیمه به دلیل حمایت دولت از جامعه کشاورزان، روستاییان و عشایر است.
صندوق بیمه اجتماعی نیز به واسطه حمایتهای دولت از جامعه هدف، خدماتی همچون پرداخت مستمری بازنشستگی، ازکارافتادگی و بازماندگی را به افراد تحت پوشش ارائه میدهد.
افراد تحت پوشش صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان برای بیمهشدن در این صندوق باید شرایطی داشته باشند که از جمله آنها میتوان به داشتن حداقل 18 سال و حداکثر 50 سال سن، سکونت در مناطق روستایی و عشایری و شهرهای زیر 20 هزار نفر، اشتغال در حوزه صنایع دستی و هنرهای سنتی، مشاغل زنبورداری، بافندگی، قالیبافی، فرشبافی، گلیم و جاجیمبافی، رانندگان حمل بار و مسافر بینشهری، کارکنان مراکز و شرکتهای وابسته به مهندسی کشاورزی، منابع طبیعی و نظام دامپزشکی اشاره کرد.
برای عضویت بیمهشدگان در این صندوق بیمهگر افراد مشمول باید به یکهزار و 800 کارگزاری معتبر در سراسر کشور مراجعه کرده و نسبت به عضویت در این صندوق اقدام کنند.