صفحات
  • صفحه اول
  • رویداد
  • گزارش
  • کلان
  • انرژی
  • راه و شهرسازی
  • بازار سرمایه
  • بازار
  • بین الملل
  • صنعت و تجارت
  • تاریخ شفاهی
  • کشاورزی
  • کار و تعاون
  • صفحه آخر
شماره صد و بیست و دو - ۲۰ آبان ۱۴۰۲
روزنامه ایران اقتصادی - شماره صد و بیست و دو - ۲۰ آبان ۱۴۰۲ - صفحه ۸

بررسی عملکرد نماگر‌های بازار سرمایه در هفته‌ گذشته

در هفته کاری که گذشت، شاخص کل بورس با افزایش ۴.۳۴ درصدی در ارتفاع ۲ میلیون و ۵۵ هزار واحدی ایستاد.
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، در هفته کاری که به اتمام رسید، شاخص کل هم وزن با افزایش ۵.۸۳ درصدی در پله ۶۹۸ هزار و ۷۶۲ واحدی قرار گرفت و شاخص کل فرابورس نیز با افزایش ۳.۹۱ درصدی در تراز ۲۵ هزار و ۴ واحدی ایستاد و این هفته کاری هر سه شاخص سبزپوش بودند.
کوروش آسایش، کارشناس بازار سرمایه گفت: در این هفته کاری شاخص صنعت گروه مخابرات با افزایش ۱۳.۷۵ درصدی بیشترین رشد را در بین صنایع بورسی تجربه کرد و بعد از آن صنعت سایر معادن در جایگاه دوم قرار گرفت. در این هفته صنعت محصولات چوبی نیز با کاهش ۴.۲۱ درصدی بیشترین افت را بین صنایع بورسی تجربه کرد.
 وی اظهار داشت: مجموع ارزش معاملات خرد و حق تقدم‌ها در این هفته کاری ۱۸ هزار و ۷۹۴ میلیارد تومان بود. جزئیات ارزش معاملات خرد روزانه به این شکل بود که شنبه ۳ هزار و ۳۸۰ میلیارد تومان، یکشنبه ۳ هزار و ۴۳۳ میلیارد تومان، دوشنبه ۳ هزار و ۵۳۸ میلیارد تومان، سه‌شنبه ۵ هزار و ۶ میلیارد تومان و چهارشنبه ۳ هزار و ۴۳۷ میلیارد تومان ارزش معاملات روی تابلو ثبت شد.

ورود ۱۷۲ میلیارد تومان پول افراد حقیقی به بازار سهام
به گفته آسایش، این هفته بازار دو روز کاری خروج نقدینگی را شاهد بود به طوری که به ترتیب یکشنبه و چهارشنبه ۲۳ و ۱۸۱ میلیارد تومان از بازار سهام نقدینگی خارج شد و سه روز شنبه، دوشنبه و سه‌شنبه به ترتیب ۱۳۰، ۱۰۱ و ۱۴۵ میلیارد تومان به بازار سهام نقدینگی تزریق شد و در مجموع در این هفته کاری بازار سهام شاهد ورود نقدینگی افراد حقیقی به میزان ۱۷۲ میلیارد تومان بود.
کارشناس بازار سرمایه خاطرنشان کرد: میانگین سرانه خرید افراد حقیقی در این هفته کاری، ۲۶ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان و میانگین سرانه فروش آنها ۲۲ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان بوده است.

افزایش سرانه خرید حتی با منفی شدن سهام
در ادامه هم رباب وفایی کارشناس بازار سرمایه گفت: بعد از دو هفته سرانجام با آرامش نسبی اوضاع و کاهش ریسک سیستماتیک، بازار از حالت تدافعی خارج شد که رشد ارزش معاملات و مثبت بودن بخش قابل توجهی از نماد‌های بازار در اوایل هفته، امیدواری‌ها را دوباره نسبت به بازار افزایش داد و ورود پول‌های حقیقی به سهام و حق تقدم و خروج آنها از صندوق‌های درآمد ثابت هم نشانه خوبی بود. این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: شکل‌گیری روند مثبت و تداوم تعادل بازار نیازمند افزایش فروشندگان پشیمان است؛ همچنین رنج‌های مثبت در طول هفته باعث ترغیب به خرید در قیمت‌های بالاتر شد. وی افزود: سه‌شنبه شاید یکی از بهترین روز‌های معاملاتی در پاییز امسال بود که شاهد قدرت‌نمایی تابلو‌های معاملاتی با رشد خیره‌کننده ارزش معاملات بودیم. آخرین روز کاری هفته را نیز متعادل پشت سر گذاشتیم، حتی روی سهم‌های بزرگ شاهد رنج‌های مثبت بودیم.
وفایی اظهار داشت: در مجموع بازار این هفته در مقایسه با هفته‌های گذشته بسیار خوب عمل کرد و با یک بازده خوب ۴ درصدی در شاخص کل به کار خود پایان داد. نکته قابل‌ توجه، افزایش سرانه خرید با منفی شدن سهم‌ها بود. در واقع زمانی که سهم‌ها منفی می‌شدند، خریداران قدرتمندی روی تابلو برای خرید آماده بودند.
وی افزود: شرایط نقدینگی شرکت‌های سرمایه‌گذاری و هلدینگ‌ها و خرید‌های حقوقی‌ها در معاملات این هفته مشهود بود.
سهام‌ها با شناوری کم که اخیراً افت‌های هیجانی داشتند، مورد توجه بیشتری قرار گرفتند و تمایل به خرید نماد‌هایی با فاصله زیاد از سقف اردیبهشت وجود داشت. شرکت‌های با گزارش فصلی تابستان خوب، شرکت‌های درگیر با افزایش سرمایه از تجدید ارزیابی دارایی و سود انباشته قوی‌تر ظاهر شدند. قیمت گاز خوراک پتروشیمی برای شهریور ماه و قیمت سوخت مصرفی صنایع مختلف برای مهرماه نیز ابلاغ شد.
قیمت گاز خوراک برای شهریور ماه ۴هزارو ۸۸۰ تومان به ازای هر مترمکعب ابلاغ شده است و براساس شنیده‌ها تا قبل از شهریور همان نرخ‌های سال قبل اجرایی خواهد شد. همچنین نرخ تسعیر ارز از میانه شهریور از  ۲۸هزار و ۵۰۰ به ۳۷هزارو ۵۰۰ تومان تغییر پیدا کرده است.

جستجو
آرشیو تاریخی